10 Android tablets review: er valt nog genoeg te kiezen

65 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. De test
 3. 3. Acer Iconia One 10
 4. 4. Amazon Fire 7 16 GB
 5. 5. Asus Zenpad 3S 10 64 GB
 6. 6. Asus Zenpad 10
 7. 7. FNF Mini 4S 7.9 RK3288
 8. 8. Huawei Mediapad M5 Pro 10.8
 9. 9. Lenovo Tab 4 10Plus TB-X704F 64 GB
 10. 10. Medion Lifetab E10513
 11. 11. Medion Lifetab P9701
 12. 12. Samsung Galaxy Tab A 10.1 16 GB
 13. 13. Samsung Galaxy Tab S3 9.7” 32 GB
 14. 14. Uitgebreide testresultaten
 15. 15. Conclusie
 16. 16. Besproken producten
 17. 17. Reacties

Inleiding

De markt voor tablets is lang zo levendig niet meer als in de jaren direct na de introductie van de eerste iPad. Maar wat als je toch een nieuwe zoekt? We testen tien tablets met Android om die vraag te beantwoorden.

De tabletmarkt is eigenlijk heel overzichtelijk: je hebt Apple met zijn iPads, en de rest. Zit je al in Apples ecosysteem, dan is de kans groot dat je volgende tablet ook een iPad wordt: iOS heeft immers meer voor tablets geoptimaliseerde apps dan Android, en als je dat belangrijk vindt zit ben je bij Apple gewoon het beste af.

Er zijn echter meer overwegingen die een rol kunnen spelen bij de selectie van je tablet. Niet in de laatste plaats de prijs: voor zelfs de simpelste iPad ben je minimaal 359 euro kwijt. Acht van de tien apparaten op basis van Googles besturingssysteem in deze vergelijking duiken daar (ver) onder. Daarnaast zijn Android-modellen in meer formaten verkrijgbaar. Tot slot kunnen Android-tablets je meer mogelijkheden bieden dan een iPad. Zo hebben de meeste apparaten een ingebouwde kaartlezer om de opslag geheugen eenvoudig uit te breiden, waar je bij Apple altijd gebonden bent aan de ingebouwde opslag. Ook features als stereospeakers aan de voorzijde, een hdmi-poort voor aansluiting op je tv of een contrastrijk Amoled-scherm waarover modellen in deze vergelijking beschikken, hoef je bij een iPad niet te zoeken.

Je volgende tablet

Na een aanvankelijke rappe ontwikkeling vanaf de introductie van de eerste iPad in 2010 en niet lang daarna de eerste Android tablets, wordt de markt de laatste jaren voornamelijk door extreme rust gekenmerkt. Af en toe introduceert een fabrikant bijna plichtmatig een nieuw model, maar de hype is er duidelijk wel vanaf. Toch heeft de tablet in veel huishoudens zijn plaats veroverd, en horen we frequent de vraag ‘welke moet ik nu kopen’, wanneer het oude exemplaar ter ziele is, of gewoon niet meer van updates wordt voorzien. Met dit artikel willen we die vraag beantwoorden.

Mocht je je afvragen waarom de nieuwe Samsung Galaxy Tab S4 en Tab A 10.5 nog niet in deze vergelijking zijn opgenomen: dit artikel verscheen eerder in Hardware.Info Magazine #3-2018. Ten tijde van het verschijnen van die editie waren Samsungs nieuwste tablets nog niet beschikbaar. Uiteraard zullen we de twee in een toekomstige bespreking wel meenemen; wil je die als eerste lezen, abonneer je dan snel op het Hardware.Info Magazine!

De test

Voor deze test hebben we Android-tablets in alle prijsklassen aangevraagd. Enig selectiecriterium was, dat de apparaten in kwestie draaien op een recente Android-versie, bij voorkeur versie 7.0 of hoger. In onze ervaring krijgen Android-tablets maar al te vaak geen updates naar een nieuwere editie van het besturingssysteem, reden waarom je maar beter op voorhand kunt afzien van een model met verouderde software.

Van de fabrikanten die we benaderden kon Archos helaas niet op tijd een geschikte tablet leveren. In deze test zijn zodoende apparaten opgenomen van merken als Acer, Asus, Samsung, Medion en Lenovo, waarmee we toch een redelijk breed overzicht van de markt kunnen bieden. Parallel aan de aanvraag kochten we ook nog zelf twee tablets. De ‘FNF Mini 4S’ importeerden we uit het Verre Oosten, de Fire 7 komt ons toe via webwinkel Amazon. Dat apparaat draait weliswaar op Amazons ‘Fire OS’, een zwaar aangepaste editie van Android, maar voor simpel multimedia-gebruik is het gezien de concurrerende prijs mogelijk een interessant alternatief.

Acer Iconia One 10

Acer verkoopt voor zo’n 189 euro de Iconia One 10, verder voorzien van de cryptische productnaam ‘B3-A40FHD-K88P’. Met zijn 10,1 inch ips-lcd is het apparaat volgens Acer ideaal voor multimedia-gebruik. De beeldverhouding van 16:10 vormt immers een mooi compromis tussen video kijken en browsen.

De Iconia One 10 is een van de goedkoopste tablets in de vergelijking en dat zie je wel af aan de afwerking. Zo ligt het scherm relatief diep in de behuizing verzonken, wat meer spiegeling oplevert. Ook de maximale helderheid van wit valt tegen, waardoor je de tablet minder goed kunt gebruiken in ruimtes met veel omgevingslicht. De weergave is tamelijk flets, kleuren ogen minder verzadigd dan bedoeld. De verdere kleurafstelling is eveneens matig.


Voor minder dan 200 euro had de Iconia One 10 een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor multimedialiefhebbers, maar het schort op veel punten aan de afwerking.

De behuizing van de Iconia One 10 is opgebouwd uit matzwart plastic. Vooraan zitten de hol klinkende stereospeakers, voorzien van een zilverkleurige afwerking. Helaas laat de behuizing zich makkelijk verbuigen, waarbij het apparaat een krakend geluid produceert. Dat maakt een weinig hoogwaardige indruk.

Intern zit een Mediatek MT8167A, een SoC uit het goedkopere segment, uitgerust met vier Cortex A35-rekenkernen. De prestaties zijn ernaar: de Iconia One 10 eindigt steevast in de onderste regionen. Je kunt het ingebouwde opslaggeheugen van 32 GB niet uitbreiden, omdat de Iconia One 10 als een van de weinige modellen in het testveld geen microSD-kaartlezer heeft. Ondanks de weinig krachtige SoC is ook de accuduur geen sterk punt van Acers tablet. In de webbrowse-test eindigt het apparaat stijf onderaan, met een looptijd van ruim vier uur. Het resultaat in de videotest is niet veel beter.

 

Amazon Fire 7 16 GB

De Amazon Fire 7 behoort ongetwijfeld tot de goedkoopste tablets die je kunt kopen. Je bestelt al een nieuwe voor 55 euro, wanneer je tenminste akkoord gaat met ‘Special Offers’. Dat betekent dat je op het lockscreen en homescreen reclameberichten te zien krijgt.

De behuizing van de Fire 7 is geheel van matzwart plastic. Het 7 inch scherm maakt hem het compactste apparaat in de vergelijking, al zijn de schermranden vrij breed. De lage resolutie van 1024 x 600 pixels levert kartelige letters en iconen op, het kleine kleurbereik leidt tot fletse kleuren. Bezwaarlijk in het dagelijks gebruik is eerder de beperkte maximale helderheid. Over de enkele speaker kunnen we kort zijn: er komt geluid uit.


De Fire 7 16 GB is de meest betaalbare tablet in de vergelijking. Het app-aanbod van Amazons ‘Fire OS’ houdt echter niet over.

In tegenstelling tot de rest van de in dit artikel besproken apparaten draait de Fire op Amazons ‘Fire OS’. Dat ziet er ten opzichte van Android anders uit - al is het systeem onderhuids wel weer gebaseerd op Google's mobiele OS. De aanpassingen zijn goeddeels gericht op wie meer producten en diensten afneemt bij het online warenhuis. Zo kun je Prime-video bekijken, Kindle-boeken lezen en audioboeken beluisteren via Audible. Wil je fysieke producten bestellen, dan staat Amazon Alexa daarvoor tot je dienst.

Nadeel van de nadruk op Amazon-services is dat de overeenkomstige Google-diensten en -apps ontbreken. Zeker het gemis van de appwinkel Play Store is groot, want Amazons tegenhanger is qua aanbod beperkt. Gelukkig zijn er onofficiële omwegen om de Play Store toch op het apparaat te krijgen, zodat je van het hele Android-appaanbod kunt gebruikmaken. De beperkte hardware – een 1,3 GHz quadcore-SoC met antieke Cortex A7-cores, bijgestaan door slechts 1 GB RAM – leidt ertoe dat de Fire 7 vooral geschikt is voor lichte taken, zoals onze benchmarks ook uitwijzen. Ook de 16 GB aan opslag is karig, maar gelukkig kun je die nog uitbreiden middels een microSD-kaartje.

 

Asus Zenpad 3S 10 64 GB

Asus stuurde ons twee tablets toe, waarvan we allereerst de Zenpad 3S bekijken, het hoogst gepositioneerde model. De tablet heeft dezelfde iPad-achtige formfactor als de duurdere Samsung Galaxy Tab S3, met zelfs nog wat slankere schermranden. Het 9,7 inch display van Asus is echter ‘gewoon’ een lcd. Het scherm van de Zenpad 3S is ruim voldoende helder, al kan de kalibratie beter. Zo heeft Asus de kleurtemperatuur te hoog afgesteld. Jammer genoeg zijn stereospeakers niet aanwezig, net als op de echte iPad. Handig is wel de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner.

Bij allebei de tablets heeft Asus de uitstraling luxe proberen te maken door de apparaten te voorzien van zoveel mogelijk glimmende randjes en knopjes. Bij de metalen unibodybehuizing van de Zenpad 3S werkt dat wat beter dan bij de plastic Zenpad 10, al zal het design alsnog niet iedereen kunnen bekoren. Opvallend is dat Asus de twee uitrust met een usb type-c poort. Verder zijn alleen de Samsung Tab S3 en Lenovo Tab 4 10Plus daarvan voorzien.


De Zenpad is een luxe ogende iPad-concurrent.

De Android-variant die Asus op beide tablets installeert bevat wat meer toevoegingen dan bij de concurrentie, behoudens Samsung (en Amazon). Zo heeft de eigen launcher allerlei extra instelmenu’s, staat een zwevende schermbalk in beeld, en heeft Asus ook eigen apps toegevoegd. De felblauwe vormgeving valt behoorlijk uit de toon bij de rest van het OS. Op de Zenpad 3S staat bovendien de nodige ongevraagde reclame, opvallend genoeg meer dan op de goedkopere Zenpad 10.

Asus heeft voor de Zenpad 3S geopteerd voor de Mediatek MT8176-SoC. Die bevat zes rekenkernen: twee krachtige Cortex A72-cores voor het zwaardere werk, vier A53-kernen voor lichtere taken. In de tests waarbij maar één rekenkern wordt belast bewijzen de A72-rekenkernen hun waarde, met de hoogste scores van het testveld. Wordt de hele chip belast, dan trekken andere tablets aan het langste eind, omdat die meer cores hebben.

Winkel

Prijs BE

bol.com Plaza België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 21:00 besteld, morgen in huis.

297,14 €

Prijsinformatie
297,14 €
0,00 €
297,14 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 297,14 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 297,14 €

 

Asus Zenpad 10

Voor honderdvijftig euro minder dan de Zenpad 3S heeft Asus de Zenpad 10 ‘Z301MF-1D010A’ in de aanbieding. Dat is een heel ander apparaat, mede door het 10,1-inch full hd-scherm met 16:10-beeldverhouding. Asus heeft het een stuk beter gekalibreerd dan het display van het duurdere model. Iets anders waar de Zenpad 10 de 3S voorbij steekt, is de aanwezigheid van naar voren gerichte stereospeakers. Ze zitten verwerkt in de brede zijrand en klinken goed, beter dan die van Samsungs Galaxy Tab A 10.1.

De plastic behuizing van de Zenpad 10S verbuigt wat makkelijker dan de concurrentie met een metalen unibody, al voelt de Zenpad 10 robuuster en hoogwaardiger dan sommige andere plastic tablets in de vergelijking. Asus heeft de achterklep voorzien van een patroon dat herinnert aan textiel.


Met zijn goede speakers en dito beeldscherm is de Zenpad 10 een prima keus voor multimedialiefhebbers.

Asus heeft de Zenpad 10 voorzien van een MediaTek MT8163-SoC, met vier Cortex A53-rekenkernen op 1,5 GHz. Dat is niet echt slecht, maar Samsung monteert voor hetzelfde geld een octacore-chip in zijn Galaxy Tab A 10.1. Het resultaat is weinig verrassend: de Koreaanse concurrent is sneller. Ook op gebied van accuduur zet de Zenpad een ietwat ondergemiddelde score neer. De tablet kan wel bogen op de aanwezigheid van dubbel zoveel opslaggeheugen: 32 GB.

Winkel

Prijs BE

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

298,92 €

Prijsinformatie
298,92 €
0,00 €
298,92 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 298,92 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 298,92 €

 

FNF Mini 4S 7.9 RK3288

Chinese webwinkels beloven je voor een schijntje een tablet te leveren met goede eigenschappen en een eigentijds uiterlijk. Onze begerige ogen vielen op de ‘FNF Mini 4S’, voorzien van een ips-display met 2048x1536 pixels, een 1,6 GHz quadcore-SoC en 32 GB opslag. Behoorlijke specificaties gelet op het aanschafbedrag, 125 euro inclusief verzendkosten. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat je mogelijk invoerkosten verschuldigd bent.

Het 7,9 inch scherm maakt de FNF Mini 4S een stukje kleiner dan de meeste andere tablets die we hier bespreken; schermformaat en -resolutie zijn precies gelijk aan Apple’s iPad Mini. Met een gemiddelde kleur- en grijsafwijking van respectievelijk 2 en 4 DeltaE 2000 is het display opvallend goed gekalibreerd.


De FNF Mini 4S laat zien dat je in het Verre Oosten voor een interessant bedrag een prima apparaat kunt bestellen.

Voor wat betreft de vormgeving van de tablet heeft FNF met een schuin oog gekeken naar Apple’s iPhone 5S, waarbij grote delen van metaal zijn gemaakt. De constructie van de tablet voelt tenminste lekker solide aan. Van makkelijk buigen is geen sprake.

De naam van de SoC in de Mini 4S zit al verstopt in de productnaam: de RK3288 van het Chinese Rockchip, dezelfde chip als in de Medion Lifetab P9701. Het cpu-gedeelte is opgetrokken rondom de oude Cortex A15-cores van ARM. De prestaties zijn echter niet de slechtste in de vergelijking. In gaming presteert de chip bijvoorbeeld opvallend goed. Tegenvallend is wel de snelheid van het opslaggeheugen. Ook jammer is dat de FNF nog steeds draait op Android 6.0.1, zonder mogelijkheid tot upgraden. Daarmee draait het apparaat de oudste software in de vergelijking. De accuduur is tot slot redelijk, maar niet meer dan dat.

 

Huawei Mediapad M5 Pro 10.8

Huawei's nieuwe Mediapad M5 Pro bespraken we eerder al apart in een uitgebreide review. Het apparaat is voorzien van een stevige, metalen unibodybehuizing, in een kleur die Huawei aanduidt als 'Space Gray'. Aan de achterzijde is het aluminium netjes afgerond, al bevindt zich in één van de hoeken de nogal uitstekende cameramodule.

De Mediapad M5 Pro 10.8 heeft, de naam zegt het al, een 10,8 inch display. De schermranden zijn rondom lekker smal en in één van de bezels heeft Huawei de vingerafdrukscanner geplaatst. De 16:10-beeldverhouding maakt het apparaat bruikbaar voor zowel multimedia als kantoorgebruik. Bij de Pro-versie wordt bovendien een actieve pen meegeleverd. Helaas is de kalibratie van het paneel onder de maat: standaard is de weergave veel te blauw.

Huawei MediaPad M5 Pro 10.8" 4G 64GB Grey
De Mediapad M5 Pro is een fraai uitziende tablet met high-end specificaties; saillant genoeg kan het apparaat juist op multimedia-vlak niet helemaal overtuigen.

Kijken we naar de aansluitingen, dan zien we een moderne usb-c connector voor data en opladen, een laatje voor de microsd-kaart en (in onze 4G-versie) de simkaart, en een pogo-connector waar je een optioneel verkrijgbaar toetsenbord aan kunt vastklikken. Opvallend is het gebrek aan een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Gelukkig levert Huawei nog wel een adapter mee en bovendien klinken de vier ingebouwde speakers best wel lekker, zij het niet zo goed als die van de Galaxy Tab S3.

Het hart van de Mediapad M5 Pro 10.8 wordt gevormd door een soc van Huawei's chipdivisie HiSilicon, de Kirin 960, plus een lekker ruime 4 GB geheugen en 64 GB opslag. De Kirin 960, die we eerder terugzagen in bijvoorbeeld de Huawei P10 en P10 Plus, is uitgerust met een octacore processor opgebouwd uit twee clusters van elk vier cores. Het high-performance cluster bevat de snelle Cortex A73-kernen. Daarmee is de tablet op cpu-gebied de snelste in deze vergelijking. De gpu is wat minder krachtig, waardoor de Galaxy Tab S3 dan aan het langste eind trekt. Jammer genoeg houdt de accuduur niet echt over, zeker niet bij multimediataken.

Winkel

Prijs BE

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

590,96 €

Prijsinformatie
581,01 €
9,95 €
590,96 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 581,01 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 590,96 €

My Media Center Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 3,5%
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 tot 3 werkdagen.

593,95 €

Prijsinformatie
584,00 €
9,95 €
593,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 584,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 593,95 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: meer dan 10 werkdagen

651,77 €

Prijsinformatie
641,77 €
10,00 €
651,77 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 641,77 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 651,77 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: onbekend

672,95 €

Prijsinformatie
669,00 €
3,95 €
672,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 669,00 € Verzendkosten BE : 3,95 € Totaalprijs : 672,95 €

Lenovo Tab 4 10Plus TB-X704F 64 GB

De Lenovo Tab 4 10Plus ziet er net iets anders uit dan de concurrentie. Het metalen frame van het apparaat heeft relatief scherpe hoeken, wat hem een wat vierkantere uitstraling geeft. De strakke achterkant bestaat uit een glimmend stuk plastic dat op glas moet lijken, maar daar niet helemaal in slaagt. Desondanks maakt de behuizing een solide indruk.

Onder het 10,1 inch ips-scherm met 16:10-beeldverhouding en 1920x1200 pixels zit iets wat op een knop lijkt, maar het is de vingerafdrukscanner. Het display heeft een lekker hoge maximale helderheid, maar jammer genoeg een veel te blauwe afstelling: we meten een kleurtemperatuur van 8138 K. De schelle, maar luide stereospeakers zitten net als bij de Asus Zenpad 10 in de brede zijrand verwerkt.


Lenovo heeft voor de Tab 4 10Plus niet beknibbeld op opslag, chipset en accuduur.

De Tab 4 Plus bevat geen SoC van MediaTek of Rockchip, maar een chip van Qualcomm, de bekende Snapdragon 625. Met acht Cortex A53-rekenkernen is de configuratie vergelijkbaar met de Exynos 7870 in de Samsung Galaxy Tab A 10.1, maar door de hogere kloksnelheid van maximaal 2 GHz is de Tab 4 Plus toch sneller. Bovendien is de gpu veel krachtiger, afgezien van de Tab S3 een van de snelsten in het testveld. Met de geheugenconfiguratie is Lenovo ook royaal geweest: 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Eveneens is een forse accu aanwezig. Daarmee behaalt de Tab 4 10Plus gemiddeld de één na langste looptijd – alleen de Tab A 10.1 scoort daarop nog beter.

Winkel

Prijs BE

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: onbekend
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

347,95 €

Prijsinformatie
343,00 €
4,95 €
347,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 343,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 347,95 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

349,00 €

Prijsinformatie
349,00 €
0,00 €
349,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 349,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 349,00 €

Medion Lifetab E10513

Medion stuurde ons twee tablets toe, waarvan we de 10,1 inch Lifetab E10513 als eerste bespreken. Met zijn 550 gram is het een gewichtig apparaat, waarbij de fabrikant weinig aandacht heeft besteed aan uiterlijke franje: de zwarte, plastic behuizing doet zakelijk aan. Net als Acer’s apparaat laat ook de Lifetab E10513 zich makkelijker verbuigen dan de tablets die van metaal zijn gemaakt, met bijbehorend gekraak.

Net als de Lifetab P9701 heeft het 10,1 inch-model meer aansluitingen dan de concurrentie. De fabrikant heeft op het homescreen zelfs een speciale app geplaatst, waarin alle verschillende connectors met pijlen worden aangewezen. Naast micro-usb, een kaartlezer en een koptelefoonaansluiting is ook nog een micro-HDMI-poort voorhanden. Aan één van de brede kanten zit tot slot een pogo-pin connector. Die is volgens Medion bedoeld voor het aansluiten van een optioneel toetsenbord.


De Medion Lifetab E10513 is een degelijke tablet die nergens echt opvalt, of we nu kijken naar de zakelijke vormgeving of de gemiddelde prestaties.

Het 10,1 inch ips-scherm heeft de gebruikelijke resolutie van 1920x1200 pixels, wat een 16:10 beeldverhouding oplevert. Met de kalibratie heeft Medion zich vergaloppeerd: de kleurtemperatuur is met 8385 K duidelijk te hoog. Positief is de aanwezigheid van stereospeakers naast het scherm, al valt het maximale volume een beetje tegen.

Kloppend hart van de Lifetab E10513 is de Mediatek MT8163, een SoC die zijn werk doet op een relatief trage 1,3 GHz. De vier rekenkernen zijn tenminste wel gebaseerd op het Cortex A53-ontwerp – oud voor smartphone-begrippen, maar al een stuk krachtiger dan wat we bij sommige concurrenten terugzien, inclusief de Lifetab P9701. Zodoende behaalt de Lifetab E10513 in onze benchmarks gemiddelde scores, waarbij de gaming-prestaties net wat achterblijven. Ook op het vlak van accuduur zet Medion’s machine solide, maar niet indrukwekkende resultaten neer.

Winkel

Prijs BE

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

189,95 €

Prijsinformatie
180,00 €
9,95 €
189,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 180,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 189,95 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 12 werkdagen
Uw MEDION Specialist * Gratis Verzending

196,02 €

Prijsinformatie
196,02 €
0,00 €
196,02 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 196,02 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 196,02 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: onbekend

199,90 €

Prijsinformatie
195,95 €
3,95 €
199,90 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 195,95 € Verzendkosten BE : 3,95 € Totaalprijs : 199,90 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 14 dagen

202,88 €

Prijsinformatie
202,88 €
0,00 €
202,88 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 202,88 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 202,88 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: meer dan 10 werkdagen

204,07 €

Prijsinformatie
194,07 €
10,00 €
204,07 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 194,07 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 204,07 €

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

249,00 €

Prijsinformatie
249,00 €
0,00 €
249,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 249,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 249,00 €
 

Medion Lifetab P9701

Voor enkele tientjes meer dan de E10513 krijg je bij Medion de Lifetab P9701, een tablet met ‘iPad-achtig’ 9,7 inch scherm en 4:3-beeldverhouding. Ook de verdere uitstraling van het apparaat roept vergelijkingen met Apple’s tablet. De zilvergrijze aluminium unibody voelt lekker stevig aan. De P9701 is wel duidelijk dikker, en met 570 gram ook de zwaarste tablet in deze test.

De vele aansluitingen van de P9701 zijn allemaal aan één kant weggewerkt, waardoor het design wat rustiger aandoet dan bij de E10513. De speciale pogo-connector zit er bovendien niet op. Het lcd-scherm is met zijn 2048 x 1536 pixels even scherp als Apple’s ‘Retina’-display. Op gebied van kalibratie kan Medion opnieuw niet overtuigen. Ook bij de P9701 is de kleurtemperatuur veel te hoog, waarbij het kleurbereik wat kleiner uitvalt dan bij de E10513. Rood neigt daardoor meer naar oranje. Fijn is de aanwezigheid van stereospeakers naast het display.


Met zijn fraaie behuizing lijkt de Medion Lifetab P9701 op Apple’s iPad, maar gelet op de accuduur en prestaties koop je beter wat anders.

Opvallend genoeg gebruikt de P9701 een tragere SoC dan het goedkopere model: de RK3288 van het Chinese Rockchip die we ook tegenkomen in de FNF Mini 4S. Medion heeft de vier cpu-cores hoger geklokt dan FNF. Door de verouderde architectuur haalt de tablet het echter nog steeds niet bij de E10513, terwijl de cpu-prestaties in vergelijk met gelijk geprijsde tablets nog verder achterblijven. De RK3288 bevat tenminste nog een vrij snelle gpu, zodat de scores in gaming-benchmarks wel hoger uitvallen.

Wellicht als gevolg van de hogere kloksnelheid is de accuduur van de Lifetab P9701 niet best wanneer het apparaat aan het werk wordt gezet. In de videotest en de PCMark Work-accutest eindigt de tablet onderaan. Alleen bij webbrowsen kan de Medion aan de laagste stek ontsnappen.

Winkel

Prijs BE

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

230,00 €

Prijsinformatie
230,00 €
0,00 €
230,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 230,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 230,00 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

232,44 €

Prijsinformatie
222,49 €
9,95 €
232,44 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 222,49 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 232,44 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 16:00 en je hebt het product morgen in huis.
Uw MEDION Specialist * Gratis Verzending

242,00 €

Prijsinformatie
242,00 €
0,00 €
242,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 242,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 242,00 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

249,00 €

Prijsinformatie
249,00 €
0,00 €
249,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 249,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 249,00 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

250,74 €

Prijsinformatie
250,74 €
0,00 €
250,74 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 250,74 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 250,74 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Op een werkdag besteld, morgen in huis

251,26 €

Prijsinformatie
241,26 €
10,00 €
251,26 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 241,26 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 251,26 €

bol.com Plaza België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Levering in 6 werkdagen

251,95 €

Prijsinformatie
251,95 €
0,00 €
251,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 251,95 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 251,95 €

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

268,95 €

Prijsinformatie
259,00 €
9,95 €
268,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 259,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 268,95 €

Samsung Galaxy Tab A 10.1 16 GB

We bespraken de Samsung Galaxy Tab A 10.1 al eens in een eerdere roundup, maar het model blijft nog altijd populair, reden om er opnieuw aandacht aan te besteden. De simpele behuizing is gemaakt van donkergrijs plastic, maar voelt in vergelijking niettemin solide aan.

De Tab A 10.1 heeft zoals de naam al zegt een 10,1 inch display met een resolutie van 1920x1200. De PLS-benaming geeft aan dat het ips-type scherm afkomstig is van Samsung zelf. Dat blijkt een goede keus: het scherm is het meest helder van allemaal en de kleurweergave is ook prima. Stereospeakers zijn helaas niet aanwezig, maar de enkele speaker aan de onderkant is best te pruimen.


Met een uitmuntende accuduur, goede prestaties en een prima display is de Galaxy Tab A 10.1 een uitstekende keus voor een betaalbare tablet.

Net als het scherm komt de Exynos 7870-SoC uit Samsungs eigen fabrieken. Daarmee heeft de gemiddeld 225 euro kostende tablet een behoorlijk krachtige processor aan boord, met acht Cortex A53-cores op 1,6 GHz. Concurrenten monteren rond dit prijspunt een quadcore-chip. De cpu-prestaties behoren zelfs tot de top van het testveld, al presteert de gpu middelmatig. Het met 16 GB krap bemeten geheugen kan gelukkig worden uitgebreid middels microSD. Bovendien heeft Samsung inmiddels een 32 GB-model uitgebracht, al is ons model nog steeds voorzien van minder opslag.

Met 525 gram is de Galaxy Tab A 10.1 redelijk zwaar. Waarschijnlijk vormt de grote 7300 mAh-accu de verklaring. Die maakt dat de tablet gemiddeld genomen het langst meegaat. Zowel in de videotest als bij webbrowsen noteren we een uitmuntende looptijd. Op zowel de Galaxy Tab A 10.1 als de Tab S3 vind je een versie van Android die er net als bij Samsungs smartphones anders uitziet dan stock, inclusief een aangepaste launcher en allerlei eigen apps. De stijl is weliswaar prima afgewerkt, maar strookt nog steeds niet met de rest van het OS.

Winkel

Prijs BE

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

178,08 €

Prijsinformatie
178,08 €
0,00 €
178,08 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 178,08 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 178,08 €

Paradigit.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Morgen in huis

199,00 €

Prijsinformatie
199,00 €
0,00 €
199,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 199,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 199,00 €

Komplett.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:30 en je hebt het product morgen in huis.

219,00 €

Prijsinformatie
219,00 €
0,00 €
219,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 219,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 219,00 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

280,09 €

Prijsinformatie
267,10 €
12,99 €
280,09 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 267,10 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 280,09 €

Update 23-10, 17:30: Zoals opgemerkt in de comments, is de Samsung Galaxy Tab A 10.1 sinds begin dit jaar ook verkrijgbaar in een 32 GB-variant. Het artikel is daarop aangepast.

Samsung Galaxy Tab S3 9.7” 32 GB

De meest luxe tablet in deze round-up is de Samsung Galaxy Tab S3, met bijbehorend prijskaartje. Je betaalt op dit moment 575 euro voor de geteste 32 GB-uitvoering, waarmee de prijs in de buurt komt van die van de 10,5 inch iPad Pro.

Voor het hogere aanschafbedrag krijg je uiteraard wel een en ander terug. Ontgrendelen gebeurt met een vingerafdruk en je krijgt net als bij de iPad Pro een actieve pen, waarmee je op het amoled-scherm met hdr-ondersteuning kunt tekenen. Ook met sdr-beelden heb je voordeel van het oneindig hoge contrast. Bovendien kan het scherm met 447 cd/m² lekker fel. Dat maakt de Tab S3 zeer geschikt voor multimedia, al had de kalibratie nog wat beter gekund: standaard is de weergave oververzadigd, de accuratere kleurmodus toont juist te fletse tinten.


De Galaxy Tab S3 9.7” is het neusje van de zalm als het op Android-tablets aankomt.

Vermeldenswaard voor multimedialiefhebbers zijn ook de speakers, die ruimtelijker en gedetailleerder klinken dan bij de rest van het testveld. Samsung heeft dan ook geen twee, maar vier luidsprekers weggewerkt in de zijranden van de lekker dunne en lichte tablet. De Tab S3 is uitgerust met een krachtige Snapdragon 820-SoC, plus een ruime 4 GB werkgeheugen. De chip werd enkele jaren ingezet in topmodellen smartphones. Luxere concurrenten als de Zenpad 3S en Tab 4 10Plus hebben onder de kap een hedendaagse middenklasse-SoC, en die kunnen de Snapdragon 820 in veel tests nog steeds niet de baas. Alleen de Mediapad M5 Pro van Huawei is nog sneller, maar die blijft in de gaming benchmarks weer wat achter. Overigens wordt de rest van de concurrentie door dit duo op gpu-gebied op ruime achterstand gezet.

Interessant gevolg van de keuze voor het amoled-scherm is een groot verschil tussen onze verschillende accutests. Bij het kijken naar films gaat de Tab S3 zeer lang mee, bij webbrowsen, waarbij grotere delen van het scherm wit moeten zijn, zakt het apparaat terug naar een gemiddelde score.

Winkel

Prijs BE

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Noch nicht verfügbar, Nicht vorrätig

391,99 €

Prijsinformatie
379,00 €
12,99 €
391,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 379,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 391,99 €

bol.com Plaza België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis.

394,00 €

Prijsinformatie
394,00 €
0,00 €
394,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 394,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 394,00 €

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 17:00 en je hebt het product morgen in huis.

407,00 €

Prijsinformatie
407,00 €
0,00 €
407,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 407,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 407,00 €

Paradigit.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voorraad verwacht over 0 dagen

409,00 €

Prijsinformatie
409,00 €
0,00 €
409,00 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 409,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 409,00 €

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Lieferzeit 3-5 Werktage

414,00 €

Prijsinformatie
394,00 €
20,00 €
414,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 394,00 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 414,00 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

417,05 €

Prijsinformatie
407,05 €
10,00 €
417,05 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 407,05 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 417,05 €

Komplett.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voorraad verwacht over 0 dagen

429,00 €

Prijsinformatie
429,00 €
0,00 €
429,00 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 429,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 429,00 €

Art & Craft

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00u besteld, morgen in huis

458,16 €

Prijsinformatie
458,16 €
0,00 €
458,16 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 458,16 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 458,16 €

Tones.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 18:00 en je hebt het product morgen in huis.

479,00 €

Prijsinformatie
479,00 €
0,00 €
479,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 479,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 479,00 €

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

502,00 €

Prijsinformatie
502,00 €
0,00 €
502,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 502,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 502,00 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

513,67 €

Prijsinformatie
513,67 €
0,00 €
513,67 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 513,67 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 513,67 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

671,95 €

Prijsinformatie
662,00 €
9,95 €
671,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 662,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 671,95 €

Uitgebreide testresultaten

Op deze pagina vind je de grafieken met gedetailleerde vergelijkingen van alle geteste modellen op basis van de testresultaten van het beeldscherm, de systeemprestaties en de accuduur. Ter vergelijking is ook de Apple iPad van dit jaar waar mogelijk in de grafieken opgenomen; je herkent deze aan het grijze balkje. Wil je nog uitgebreidere gegevens, kijk dan in deze vergelijkingstabel.

Beeldscherm

 • Piekhelderheid
 • Contrast
 • Kleurtemp.
 • Kleurafwijking
 • Grijsafwijking

N.B.: De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een amoled-scherm met een theoretisch oneindig hoge contrastwaarde. Die is daarom niet opgenomen in bovenstaande grafiek.

Systeemprestaties

Cpu-prestaties: Geekbench

 • Geekbench 4.1 Multi
 • Geekbench 4.1 Single

Geheugensnelheid: Androbench

 • Seq. read
 • Seq. write
 • Random read
 • Random write

Gpu-prestaties: GFXBench

 • Manhattan 3.0
 • Manhattan 3.0 offscreen
 • T-Rex
 • T-Rex offscreen

Accuduur

Accutests

 • PCMark Work
 • Videotest
 • Web browse Wifi
 • Web browse 4G

Laadtest

 • Laadtest: vol na 30 min.
 • Laadtest: tijd tot volledig vol

Conclusie

Het leuke aan winkelen voor een Android-tablet is dat er echt wat valt te kiezen. Dat bewijzen de tien deelnemers aan deze test, met hun uiteenlopende formfactor, featureset en prijs. Wil je vooral weinig geld uitgeven, dan is de Fire 7 overduidelijk de goedkoopste, maar daarvoor doe je wel erg veel concessies – in principe kun je niet eens Android-apps installeren door de afwijkende software.

Gebaseerd op onze ervaringen met de tablet van FNF zouden we je aanraden om over de grens te kijken als je minder dan 200 euro te besteden hebt. Let er wel op dat je van ondersteuning en software-updates van de Chinese import weinig moet verwachten. Bovendien kan invoerbelasting de prijs na aanschaf opdrijven. In principe zou de FNF Mini 4S in aanmerking komen voor een Great Value-Award, maar gezien de onvoorspelbare uiteindelijke prijs blijft het bij een eervolle vermelding.

Ga je in de Benelux naar de winkel, dan komen drie modellen wat ons betreft als winnaars uit de bus. De goedkoopste daarvan is de Samsung Galaxy Tab A 10.1, met goede prestaties, een prima scherm en een uitstekende accuduur. Tegenvallend is alleen het karige opslaggeheugen, maar gelukkig heeft Samsung ook een 32 GB-model in het assortiment. Wil je nog meer opslag, betere gaming-prestaties en extra’s als een vingerafdrukscanner, dan is de Lenovo Tab 4 10Plus een aantrekkelijk alternatief. Beide modellen ontvangen een Excellent Choice-Award.

Ben je op zoek naar het neusje van de zalm, dan kom je uit bij de Samsung Galaxy Tab S3, tevens de duurste tablet in de test. Hoewel Huawei's Mediapad M5 Pro 10.8 nog iets snellere cpu-prestaties biedt, scoort de tablet van Samsung op andere vlakken beter. Het Super Amoled-scherm van de Galaxy Tab S3 is een lust voor het oog, de accuduur is prima en de gpu-prestaties goed. Een Ultimate Product-Award is dus op zijn plek.


Samsung Galaxy Tab A 10.1
Lenovo Tab4 10Plus


Samsung Galaxy Tab S3


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Acer Iconia One 10 B3-A40FHD-K88P Black

Acer Iconia One 10 B3-A40FHD-K88P Black

 • Tablet
 • MediaTek MT8167A
 • 2 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • PowerVR GE8300
 • 32 GB
 • 540 gram
 • Android
Niet verkrijgbaar
Amazon Fire 7 16GB Black

Amazon Fire 7 16GB Black

 • Tablet
 • MediaTek MT8127
 • 1 GB
 • 7 inch
 • 1024x600
 • Touchscreen
 • ARM Mali-450 MP4
 • 16 GB
 • 284 gram
 • Android
Niet verkrijgbaar
Excellent Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

 • Tablet
 • MediaTek MT8176
 • 4 GB
 • 9.7 inch
 • 2048x1536
 • Touchscreen
 • PowerVR GX6250
 • 64 GB
 • 427 gram
 • Android
Niet verkrijgbaar
Asus ZenPad 10 Z301MF-1D010A Royal Blue

Asus ZenPad 10 Z301MF-1D010A Royal Blue

 • Tablet
 • MediaTek MT8163
 • 2 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T720
 • 32 GB
 • 460 gram
 • Android
Niet verkrijgbaar
FNF Mini 4S 7.9 32GB RK3288

FNF Mini 4S 7.9 32GB RK3288

 • Tablet
 • Rockchip RK3288
 • 2 GB
 • 7.9 inch
 • 2048x1536
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T760
 • 32 GB
 • Android
Niet verkrijgbaar
Huawei MediaPad M5 Pro 10.8" 4G 64GB Grey

Huawei MediaPad M5 Pro 10.8" 4G 64GB Grey

 • Tablet
 • HiSilicon Kirin 960
 • 4 GB
 • 10.8 inch
 • 2560x1600
 • Touchscreen
 • ARM Mali-G71
 • 64 GB
 • 498 gram
 • Android

593,90 €

1 winkel
Excellent Lenovo Tab 4 10 PlusTB-X704F 64GB Black

Lenovo Tab 4 10 PlusTB-X704F 64GB Black

 • Tablet
 • Qwerty
 • Qualcomm Snapdragon 625 (8953)
 • 4 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • Qualcomm Adreno 506
 • 64 GB
 • 475 gram
 • Android

347,95 €

1 winkel
Medion Lifetab E10513 (MD 60638)

Medion Lifetab E10513 (MD 60638)

 • Tablet
 • MediaTek MT8163
 • 2 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T720
 • 32 GB
 • 550 gram
 • Android
Niet verkrijgbaar
Medion Lifetab P9701 (30023545)

Medion Lifetab P9701 (30023545)

 • Tablet
 • Rockchip RK3288
 • 2 GB
 • 9.7 inch
 • 2048x1536
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T760 MP4
 • 32 GB
 • 570 gram
 • Android

242,00 €

3 winkels
Excellent Samsung Galaxy Tab A 10.1" 16GB Black

Samsung Galaxy Tab A 10.1" 16GB Black

 • Tablet
 • Samsung Exynos 7870
 • 2 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T830 MP2
 • 16 GB
 • 525 gram
 • Android

243,78 €

2 winkels
Samsung Galaxy Tab A 10.1" 32GB Black

Samsung Galaxy Tab A 10.1" 32GB Black

 • Tablet
 • Samsung Exynos 7870
 • 2 GB
 • 10.1 inch
 • 1920x1200
 • Touchscreen
 • ARM Mali-T830 MP2
 • 32 GB
 • 525 gram
 • Android

179,00 €

4 winkels
Ultimate Samsung Galaxy Tab S3 9.7" 32GB Black

Samsung Galaxy Tab S3 9.7" 32GB Black

 • Tablet
 • Qualcomm Snapdragon 820 (MSM8996)
 • 4 GB
 • 9.7 inch
 • 2048x1536
 • Touchscreen
 • Qualcomm Adreno 530
 • 32 GB
 • 424 gram
 • Android

374,99 €

7 winkels
0
*