Verticaal muizen: 14 ergonomische muizen getest

36 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Verticaal muizen
 3. 3. Cherry: MW4500
 4. 4. Evoluent: Evoluent3, Evoluent4, Evoluent C
 5. 5. Ewent: EW3156 en EW3150
 6. 6. Logitech: MX Vertical
 7. 7. R-Go Tools: Break HE
 8. 8. Speedlink: Descano en Obsidia
 9. 9. Spire: Archer 8
 10. 10. Conclusie
 11. 14 besproken producten
 12. 36 reacties

Spire: Archer 8

Op je bureau oogt de Spire Archer 8 misschien nog wel het meest als een haaienvin. De afgeronde behuizing bestaat geheel uit glimmend, zwart plastic. Dat geeft weliswaar lekker veel grip, maar het materiaal voelt al snel plakkerig en vervelend aan. Door de simpele constructie – andere fabrikanten gebruiken meer afzonderlijke stukken plastic – voelt de muis degelijk aan.

De uitrusting van de 33 euro kostende muis is in dit testveld standaard: twee extra knoppen bij de duim en een dpi-schakelaar midden tussen de muisknoppen. Het instelbereik van de schakelaar is wat groter dan bij de muis van Cherry. De kleur van de led informeert je over de gekozen instelling, die keurig wordt onthouden als je het apparaat uitplugt. Alle knoppen geven een prima feedback, hoewel het holle geluid wat goedkoop aandoet.


De prettig gevormde Archer 8 ziet er met zijn glimmende plastic uit als een haaienvin.

Qua vorm lijkt de Spire Archer 8 op een wat meer afgeronde versie van de muis van Cherry. De vorm voelt wat ons betreft prettig aan, en brengt de hand dichtbij de gewenste handdruk-positie. Jammer genoeg ontbreekt andermaal een lipje voor de pink. De Archer 8 is aan alle kanten echter ongeveer een centimeter groter dan de Duitse. Is de Cherry-muis je nipt te klein, dan kan dit dus een goed alternatief zijn. De Archer is bovendien ook leverbaar in een linkshandige variant, in tegenstelling tot de andere producten rond dit prijspunt.


Besproken producten

Vergelijk alle producten

0
*