Killer Wireless-AC 1550 review: gebruikers, sluit uw wifi op!

29 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Banden en kanalen
 3. 3. Testmethode
 4. 4. Testresultaten
 5. 5. Killer features
 6. 6. Conclusie
 7. 1 besproken product
 8. 29 reacties

Inleiding

Rivet Networks is de fabrikant achter de bekende Killer netwerkchips die een combinatie van duizelingwekkende snelheden en intelligente en gebruiksvriendelijke software beloven. Wij bekeken hoe de Killer Wireless-AC 1550 het in de praktijk doet.

Rivet Networks Killer Wireless-AC 1550

Het is zelfs voor ons bij Hardware.Info geen dagelijkse kost om wifi-chips voor in je laptop te bespreken, maar soms komt er iets voorbij waar we graag wat aandacht aan schenken. Zo hebben we in dit geval de Killer Wireless-AC 1550 netwerkadapter van Rivet Networks op de korrel. Deze adapter, met M.2. form factor, is gebaseerd op de 9260 chip van Intel. Dat laatste is opvallend te noemen, omdat Rivet Networks een duidelijke link met een andere Amerikaanse chipgigant heeft, namelijk Qualcomm. In 2011 kocht Qualcomm namelijk Bigfoot Networks, het bedrijf dat in die tijd de Killer line-up voerde. Eind 2014 scheidden de wegen echter alweer met de oprichting van Rivet Networks, onder wiens vlag de huidige Killer producten worden uitgebracht.

Bewogen geschiedenis

In de basis is de Killer Wireless-AC 1550 dus gewoon de 9260 chip van Intel, maar dan wel met een Killer-sausje er overheen waarmee bijvoorbeeld gaming netwerkverkeer geprioriteerd kan worden en je van je notebook in een handomdraai een draadloos access point kan omtoveren. Een ander in het oog springende specificatie is de ondersteuning voor 160 MHz brede kanalen, waarmee je in theorie meer verkeer tegelijkertijd door de lucht kan pompen dan ooit. De praktische meerwaarde hiervan is in elk geval in Nederland twijfelachtig. Waarom dat zo is zullen we verderop uitgebreid bespreken. 

De Killer Wireless-AC 1550 is los te koop voor een prijs van ongeveer 30 euro of dollar, maar wordt op het moment van schrijven niet los verkocht in Nederlandse (web)shops.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Rivet Networks Killer Wireless-AC 1550

Rivet Networks Killer Wireless-AC 1550

 • Draadloos
 • PCI-Express 3.0
 • M.2
 • 802.11ac
Niet verkrijgbaar
0