AMD Radeon Adrenalin 2019 review: dit zijn de nieuwe features van AMD's vernieuwde drivers

62 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Radeon Advisor
  3. 3. Radeon Overlay: overal bij met de overlay
  4. 4. AMD Link: 'Hey Radeon!'
  5. 5. Wattman: slim en automatisch optimaliseren
  6. 6. Prestaties
  7. 7. Radeon ReLive: streamen voor de wereld én jezelf
  8. 8. Conclusie
  9. 62 reacties

Radeon ReLive: streamen voor de wereld én jezelf

Zoals gezegd kun je middels AMD Link nu dus je games streamen naar je smartphone of tablet en daar op spelen, wat we op een paar pagina's terug al hebben besproken. Het feestje van streamen eindigt hier niet, want AMD maakt het nu ook mogelijk om je games via een draadloos netwerk naar vr-headsets te streamen. In de basis wordt er gebruik gemaakt van ReLive, waarmee SteamVR verbonden wordt om zo de games naar een headset uit te sturen.

Qua ondersteuning van vr-headsets gaat het om Oculus Go, Google Daydream, Samsung Gear VR en de HTC Vive Focus. Bovendien is er ondersteuning voor Bluetooth-controllers van derde partijen. AMD heeft voor de ondersteunde apparaten applicaties uitgebracht om zelf aan de slag te gaan. Op Google Play, de Oculus Story en Viveport is de app onder de naam 'Radeon ReLive VR' te vinden.

In-game Replay

Net zoals je bij live sportwedstrijden een replay van een bijzonder moment nog vaak terugziet in de hoek van het scherm, maakt AMD het ook mogelijk om met de In-game Replay dit te doen voor jezelf of je stream. Met deze functie wordt middels een hotkey het stuk opgenomen gameplay van maximaal 30 seconden lang afgespeeld in een gekozen hoek van het scherm. Vooral voor streamers zal dit interessant zijn, om zo hun kijkers geen moment meer iets te laten missen van bijvoorbeeld die keurige headshot of succesvolle inhaalmanoevre.

Scene Editor

Voor de fervente streamer is de Scene Editor goed nieuws. In Adrenalin was het eerder al mogelijk om enkele zaken voor je stream aan te passen, maar nu zijn er meer mogelijkheden toegevoegd. Je kan het formaat en de plaatsing van je webcam-stream in het totaalbeeld aanpassen, en de animaties van de overgangen tussen deze beelden instellen.

0
*