AMD Radeon Adrenalin 2019 review: dit zijn de nieuwe features van AMD's vernieuwde drivers

62 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Radeon Advisor
  3. 3. Radeon Overlay: overal bij met de overlay
  4. 4. AMD Link: 'Hey Radeon!'
  5. 5. Wattman: slim en automatisch optimaliseren
  6. 6. Prestaties
  7. 7. Radeon ReLive: streamen voor de wereld én jezelf
  8. 8. Conclusie
  9. 62 reacties

Conclusie

Het is weer halverwege december en dat betekent dat AMD zijn jaarlijks grote software update uitbrengt. De Radeon Software is opnieuw voorzien van de naam 'Adrenalin', maar nu met het aankomende jaartal erachter. AMD's nieuwe Adrenalin 2019-driver voegt een reeks nieuwe functies toe, maar brengt eveneens bestaande functionaliteit beter in verbinding met elkaar.

Om alle vernieuwingen in de conclusie nog eens op te noemen gaat wat ver, maar dat AMD niet heeft stilgezeten in 2018 moge duidelijk zijn. Gelukkig is er bij deze update ook voor gekozen om de lijst van mogelijkheden in Radeon Settings overzichtelijker te maken. Dat gebeurt niet alleen door features logischer bij elkaar te zetten en te combineren in de overlay, maar ook door (beginnende) gebruikers een scherm met suggesties te tonen die met één druk op de knop ingeschakeld kunnen worden.

De meest opvallende nieuwe features zijn wat ons betreft de game streaming naar smartphone of tablet met AMD Link, de Radeon Overlay waarmee erg veel onderdelen direct in-game toegankelijk zijn, de in-game Replay-functie voor streamers en de automatische overklok- en undervoltfunctie van de driver. Van dat laatste is het jammer dat vooralsnog alleen RX Vega-videokaarten er gebruik van kunnen maken, en dat ook op die gpu's deze feature nog niet helemaal goed lijkt te werken.

Wil je zelf aan de slag met de nieuwe Adrenalin-drivers? Met deze link kun je ze vanaf vandaag downloaden!

0
*