Fotoverslag: AOC monitor experience event 30 november

34 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. AOC Agon 3 vs Agon 2 - en Freesync vs G-sync
  3. 3. Formaat en resolutie vergelijking: 24 vs 27 en 32 inch, FHD vs QHD
  4. 4. HDR1000 met Philips
  5. 5. 60 vs 144Hz en ultrawide gaming
  6. 6. Rondleiding en afsluitend
  7. 34 reacties

Inleiding

Hoe veel groter dan een 24-inch monitor is een 27-inch monitor? Hoeveel meer werkruimte biedt quad hd in vergelijking met full hd? Wat is nou echt het verschil tussen Freesync en G-sync in de praktijk? Het zijn zomaar wat vragen waar we heel veel woorden aan kunnen besteden in geschreven antwoorden, maar het definitieve antwoord heeft altijd een persoonlijke component. Om lezers van Hardware.Info zelf eens te laten ervaren wat er tegenwoordig zoal te koop is op het gebied van (gaming) monitoren, organiseerden we in samenwerking met AOC een uniek evenement op 30 november. Hier kan je zien wat er zoal te doen was.

In een wereld waarin we de meeste van onze spullen online kopen, kan het lastig zijn om te bepalen welk beeldscherm voor jouw specifieke situatie en eisen het beste is. Natuurlijk zijn er reviews zoals die op Hardware.Info om je te helpen de juiste keuze te maken, maar weinig dingen zijn zo persoonlijk als een monitor waar je zelf naar moet kijken. De ene persoon stoort zich aan een laag contrast, voor de ander is de aanwezigheid van G-sync of Freesync het belangrijkste en een derde wil vooral een zo soepel mogelijke weergave. Wat de een een joekel van een scherm vindt, vindt de ander een ieniemienie instapmodelletje - en ga zo maar door.

Om onze lezers de gelegenheid te bieden zélf achter niet een, maar heel veel schermen plaats te nemen en uit te proberen wat nu de verschillen in de praktijk zijn die voortkomen uit de diverse keuzes die je kunt maken, gingen we een samenwerking met AOC aan, dat een enorm aantal opstellingen regelde waarmee de bezoekers van dit evement op 30 november uitgebreid konden uitproberen wat nu exact de verschillen waren in resoluties, formaten, verversingsfrequenties en nog veel meer.

Daartoe richtten we een flink aantal zaaltjes in op de tweede verdieping van het pand aan de NDSM-werf waarin Hardware.Info is gevestigd. Aldaar werden de bezoekers tussen 11 en half 12 ontvangen met een drankje, waarna ze vrijelijk aan de slag konden in een van de zalen.

Op de volgende pagina's kan je zien hoe dat er zo ongeveer uitzag. Uiteraard zijn we benieuwd naar de mening van de aanwezigen, die we dan ook op het evenement hebben gevraagd om hier nog even te reageren, en of er meer lezers zijn die voor een dergelijk event te porren zouden zijn het komende jaar. De reacties ter plaatse waren overwegend positief, en als altijd was het weer erg leuk om onze lezers in persoon te spreken. Voor wie wilde was er natuurlijk ook de mogelijkheid een korte rondleiding door kantoor en testlab te krijgen!

0
*