Targus CityLite Pro review: kan tegen een stootje

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Een paar maanden als metgezel
  2. 2. Targus CityLite Security Backpack
  3. 3. CityLite van binnen
  4. 4. Vier maanden later
  5. 5. Tabel en foto's
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 11 reacties

CityLite van binnen

Openen van de CityLite gaat met een dubbele rits, die je idealiter in het midden laat uitkomen. De twee ritsen kan je dankzij een oogje aan elkaar vastzetten met een hangslot, om het gelegenheidsdieven niet al te eenvoudig te maken. Beide ritsen gaan goeddeels schuil achter een overhangende rand, zodat een passant ook geen kans heeft even een kijkje te nemen in het binnenwerk. Als je de ritsen opent, valt de tas voldoende open om spullen erin te plaatsen of eruit te halen.

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Mocht je echt elke vierkante centimeter willen benutten en dus zorgvuldig stapelen, dan kan je twee drukknopen los trekken - waarna het rugdeel volledig wegvalt en je je innerlijke Marie Kondo aan het werk kunt laten gaan. Daar moet je ook wel echt over beschikken, want door de bescheiden omvang van de bodemplaat (die de geringe diepte mogelijk maakt) is dit geen tas waar je even snel je spullen in kunt gooien. Wil je de interne ruimte optimaal benutten, dan moet je even goed plannen. Schrijver dezes was dan ook veelal wat langer bezig om alles in deze tas te proppen, dan met zijn reguliere rugzak nodig is.

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey
Twee drukknopen los en de CityLite gaat echt helemaal open.

Eenmaal geopend treffen we twee hoofdcompartimenten. De achterste - die dus het dichtst op de rug zit - is voor een laptop. Dit compartiment zit in het rugdeel dat wegklapt van de rest van de rugtas en meet volgens Targus 38,7 x 2,5 x 26,5 cm (HxDxB). Dat is dus voldoende voor een niet al te dikke 15,6 inch notebook. Een wat compactere laptop kan je makkelijker kwijt, maar de meeste 15,6 inch laptops passen gewoon. Let wel op, er zijn modellen die meer dan 26,5 cm diep zijn, en daarvoor heb je dus een tas met een groter laptopvak nodig. Een eenvoudige elastieken band met klittenbandbevestiging dient om de laptop op zijn plaats te houden.

Van binnen zijn er drie open houders voor diverse kleinere zaken die je niet los wilt laten rondslingeren - zoals een camera. Links en rechts twee 'netjes', in het midden een soort apart vak, dat opvallend ver naar de voorkant doorloopt - je kunt er genoeg in kwijt, dat je zaken die je elders niet meer in je tas kunt vinden, vermoedelijk daar ergens bent kwijtgeraakt. Zo ondervond in elk geval schrijver dezes.

Daarboven zit een met een rits afgesloten vak met een rfid-logo, dat van binnen bekleed is met elektromagnetisch afschermend materiaal. Hierin kan je bijvoorbeeld je met contactloze betalingschips uitgeruste pasjes in kwijt, zodat deze niet door de moderne crimineel in het voorbijgaan kunnen worden uitgelezen. Logischer was geweest om een streep door het rfid-logo te zetten, maar het is wel een geruststellende gedachte - en hoe dan ook praktisch om een apart vak te hebben voor zaken als smartphone, portemonnee en paspoort. 

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Verder is het binnenwerk woest en ledig, of liever: afgewerkt met een kunststof materiaal met een kek printje en ledig. Het voordeel hiervan is dat je behoorlijk wat kwijt kunt in de CityLite - een drietal notebooks was bijvoorbeeld geen enkel probleem, en ook met een set kleding en toilettas was er voldoende ruimte om nog de nodige apparatuur kwijt te kunnen. Het stiksel is van hoge kwaliteit, we zien eigenlijk geen losse eindjes of slordige verbindingen. Alle ritsen zijn dubbel doorgestikt en hierdoor zeer solide. Alle randen zijn afgezet en verstevigd met extra sterke nylon biezen, die weliswaar slechts met een enkele rij stiksel zijn vastgezet, maar ook hiervan is de afwerking uitstekend.

Bovenin zit nog een klein vakje, verstopt tussen de grote rits van het hoofdcompartiment en de rand die deze moet verbergen. Hierin kan je bijvoorbeeld een smartphone of muziekspeler plaatsen - de kans dat iemand er (ongemerkt) bij kan terwijl je de tas op de rug hebt is nihil. Ook is het handig voor bijvoorbeeld sleutels, een hotelkamerpas of iets anders dat relatief klein, maar wel belangrijk is. Net als alle ritsen is ook deze uitermate stevig en zeer solide in de tas ingenaaid.

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

  • 15.6 inch
  • Rugzak

€ 79,90

4 winkels
0