Targus CityLite Pro review: kan tegen een stootje

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Een paar maanden als metgezel
 2. 2. Targus CityLite Security Backpack
 3. 3. CityLite van binnen
 4. 4. Vier maanden later
 5. 5. Tabel en foto's
 6. 6. Conclusie
 7. 1 besproken product
 8. 11 reacties

Vier maanden later

Na deze uitgebreide kennismaking ben je wellicht geïnteresseerd hoe de Targus CityLite eruit ziet na vier maanden intensief gebruik, en wat zoal is opgevallen. Schrijver dezes heeft de rugtas - die leeg overigens iets meer dan een kilo weegt, wat behoorlijk licht is - primair gebruikt voor woonwerkverkeer, doorgaans met de onvolprezen nationale spoorwegen en de diverse stedelijke openbaar vervoersmaatschappijen. Dat betekent dat hij is blootgesteld aan het nodige gedrang, geduw en getrek, want het wil nog wel eens druk zijn tijdens de forensuren. 

Daarnaast is de CityLite zoals vermeld op de voor uw redacteur gebruikelijke nietsontziende wijze behandeld, oftewel te pas en te onpas volgestouwd met de maximale capaciteit en waar mogelijk nog wel iets meer. Het moet gezegd worden, hij heeft tassen gehad die eenzelfde gebruiksperiode minder goed hebben doorstaan. Het ergste wat we eigenlijk kunnen constateren, is dat de CityLite na het enige maanden zwaar voor de kiezen gehad te hebben een wat uitgebluste indruk maakt:

 • Voor
 • Na

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Het goede nieuws is dat de tas de test grotendeels zonder kleerscheuren heeft overleefd. Welgeteld één onderdeel is gesneuveld, namelijk de andere helft van de (toch al niet gebruikte) extra zekering over de borst, tussen de twee banden. Zoals gemeld glijden de plastic clips te gemakkelijk over de nylon banden, en de verstelbare helft van de borstband is dan ook ergens blijven steken en eraf gevallen. Los daarvan zien we na vier maanden intensief gebruik her en der een paar losse draadjes, maar verder geen noemenswaardige aantasting van het stiksel. Ook alle ritsen verkeren nog in topconditie.

Het binnenwerk is eveneens nog in prima staat. Weliswaar zijn de diverse vakken wat minder strak - alle ogen wat opgerekt, maar dat is niet echt zo, de stof heeft gewoon een andere vorm aangenomen. Alle ritsen lopen nog soepel en al het stiksel ziet er nog prima uit, afgezien van de genoemde paar losse draadjes.

De rits die tevoorschijn kwam

Tot zover het positieve nieuws, want helaas is er ook een minpunt naar voren gekomen.

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey
Na de nodige tijd van intensief gebruik is de rits niet meer zo verborgen.

Dat betreft de 'verborgen' ritsen van het hoofdcompartiment: ongetwijfeld heeft het maximaal benutten van de capaciteit er flink aan bijgedragen, maar ook het gewicht dat de tas op de rug naar achteren en onderen trekt zal niet hebben geholpen bij dit probleem. Na vier maanden (eigenlijk al na een maand) liggen deze hoofdritsen namelijk open en bloot, toegankelijk vanaf de zijkant voor de waaghals die even snel een poging wil doen de tas te openen. De ritsen bewegen dermate soepel, en de tas is dermate vormvast, dat het prima mogelijk is deze te openen terwijl de tas zich op de rug bevindt, zonder dat de drager dat merkt (bij het gebruik kwam het meermaals voor dat bovengetekende de CityLite niet goed had gesloten, en er pas ergens tijdens de reis achterkwam dat het hoofdvak open stond). 

 • Voor
 • Na

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Hiermee komt een belangrijk voordeel van de tas te vervallen - en wordt het zelfs een nadeel. Ook wanneer eventuele overbelasting uit de tas is verwijderd, blijft de rits toegankelijk, hij valt niet meer netjes terug onder de rand die hem aan het oog moest onttrekken. Op onderstaande foto's is ook te zien dat de rits niet meer echt wegvalt.

Foto's

Hieronder zie je alle foto's die we maakte na de gebruiksperiode. Op de volgende pagina vind je deze ook én alle foto's van de fabrikant zelf en de foto's die we maakten voordat we de CityLite Backpack in gebruik namen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

 • 15.6 inch
 • Rugzak

€ 69,66

4 winkels
0