Targus CityLite Pro review: kan tegen een stootje

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Een paar maanden als metgezel
  2. 2. Targus CityLite Security Backpack
  3. 3. CityLite van binnen
  4. 4. Vier maanden later
  5. 5. Tabel en foto's
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 11 reacties

Conclusie

Na vier maanden hebben we meer dan genoeg tijd gespendeerd met de Targus CityLite om de balans op te maken. Eigenlijk is die best positief. Wat met name opvalt, is hoe compact de rugzak is - een nadeel van deze tasvorm is toch wel dat hij, goed gevuld en hangend op de rug, een object is dat voortdurend ongewild de omgeving weet te beroeren. Dat is vooral vervelend als die bestaat uit een mensenmassa in een drukke trein of tram, maar ook op bijvoorbeeld een beursvloer is een massa achter je waarmee je iets omver kunt gooien niet per se rustgevend. De CityLite is compact en zorgt daardoor op meerdere manieren voor rust. Uniek is hij niet hierin - sterker, het ontwerp is verre van origineel, al zouden we niet durven beweren wie de 'uitvinder' is. 

Zoals gezegd zijn rugzaktests (nog) geen dagelijkse kost, dus het vergelijkingsmateriaal dat we voor deze proef hadden was vooral individueel, incidenteel en niet per se uit dezelfde prijsklasse of voor hetzelfde gebruiksdoel ontworpen. Toch durven we wel te stellen dat dit een van de degelijker rugzakken is die op het pad van deze schrijver gekomen zijn, en hij kan zich in dat opzicht prima meten met het duurdere model van een concurrerend merk waarmee we doorgaans op weg zijn.

Concrete verbeterpunten zijn wat ons betreft de te gemakkelijk glijdende clips en gespen voor verstellen en aan de borstband. Daarnaast lijkt het gebruikte materiaal, hoewel stevig, toch niet voldoende vormvast om de kenmerkende, vereiste afscherming van de ritsen van het hoofdcompartiment te waarborgen. Dat zal ongetwijfeld beter gaan als je niets anders vervoert dan een laptop, lader en lunchbox, maar bij echt intensief gebruik loop je dus al vrij snel tegen de limieten van het materiaal aan. Wanneer de hoofdrits komt bloot te liggen, gaat een belangrijk kenmerk van de CityLite verloren, dus dat is wel echt een minpunt.

Maak je je daar minder druk om en wil je bovenal een stevige, compacte rugzak die ook na langer gebruik er nog netjes uitziet, dan doe je aan de CityLite Backpack naar onze mening geen miskoop.

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

Targus CityLite Security Backpack 15.6" Black/Grey

  • 15.6 inch
  • Rugzak

€ 68,65

5 winkels
0