Low-profile mechanische toetsenborden review: Corsair K70 MK.2 versus Roccat Vulcan 120 AIMO

24 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire
  3. 3. Roccat Vulcan 120 AIMO
  4. 4. Testresultaten
  5. 5. Specificaties en foto's
  6. 6. Conclusie
  7. 2 besproken producten
  8. 24 reacties

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Corsair vernieuwde eerder dit jaar zijn welhaast legendarische K70-toetsenbord met een nieuwe serie, die te herkennen valt aan het achtervoegsel MK.2. Inmiddels ligt de eerste aanvulling daarop alweer in de winkels, namelijk de K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire. Dit toetsenbord is qua basis erg vergelijkbaar met de reguliere K70 RGB MK.2, maar maakt gebruik van Cherry's nieuwe low-profile MX Speed-switches, die Corsair vooralsnog exclusief mag gebruiken. De Speed-versies hebben een nog kortere actuatie-afstand dan de reguliere MX Red low-profile switches, vandaar de Rapidfire in de productnaam.

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Met het nemen van de reguliere K70 als basis kan Corsair bijna niets fout doen: deze toetsenborden zijn dankzij de metalen bodemplaat erg solide, werken met Corsairs uitgebreide iCUE-softwarepakket, hebben dedicated mediatoetsen en worden bovendien geleverd met een polssteun. Op al die vlakken zien we dan ook geen verrassingen. Waar het bij dit toetsenbord om draait, zijn de Cherry MX Low Profile-switches, die in totaal een travel van 3,2 mm hebben en na 1,0 mm al een toetsaanslag registreren. Ter vergelijking: normale rode schakelaars hebben een travel van 4,0 mm en actueren pas na 2,0 mm, en de MX Speed-versies na 1,2 mm.

Aangezien Corsair ook de keycaps bescheiden van formaat heeft gehouden, is de K70 RGB MK.2 Low Profile (zonder uitgeklapte pootjes) slechts 2,8 centimeter hoog, waar een reguliere K70 vier centimeter de lucht in steekt. Ook de Roccat Vulcan 120 AIMO, die we op de volgende pagina bespreken, is met 3,1 cm nog net wat hoger dan deze platte K70 MK.2 Low Profile.

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Op de schakelaars, keycaps (helaas 'gewoon' ABS) en daardoor afgenomen hoogte na, is Corsairs jongste identiek aan het reguliere model. Wil je meer weten over de iCUE-software, de vier profielen die je in het bord op kan slaan en de bijgeleverde extra keycaps met meer textuur, lees dan vooral nog even onze review van de Corsair K70 RGB MK.2 terug.

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

  • Mechanisch toetsenbord

€ 129,00

3 winkels
Roccat Vulcan 120 AIMO

Roccat Vulcan 120 AIMO

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*