Nooit meer warme oren: HP Omen Mindframe review

27 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen, uiterlijk en constructie
 3. 3. Draagcomfort en FrostCap
 4. 4. Testmethode
 5. 5. Geluidskwaliteit en microfoon
 6. 6. Foto's en specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 27 reacties

Aansluitingen, uiterlijk en constructie

Ondanks de forse vraagprijs, is de HP Omen Mindframe gewoon een bedrade hoofdtelefoon. Het is niet mogelijk om de draad los te halen, laat staan om hem draadloos te gebruiken. De kabel die aan de Mindframe vastzit mondt uit in een usb-connector en is net geen twee meter lang. Wil je op een afstandje van je pc gamen, bijvoorbeeld voor de tv, dan zul je dus een verlengkabel moeten regelen.

De plastic constructie van de Omen Mindframe is flexibel maar solide, al kraakt hij enigszins als je hem op je hoofd zet en afstelt. De hoofdband is afgewerkt met nepleer en voelt zacht aan. Op de relatief diepe, met stoffen kussens afgewerkte oorschelpen zit een Omen-logo met rgb-verlichting, die je via de software op een kleur kunt instellen, op diverse snelheden tussen kleuren kunt laten wisselen of mee kunt laten knipperen op de muziek die je luistert. Met een draaiwiel op de rechteroorschelp bedien je het volume.

HP Omen Mindframe

De software download je uit de Windows Store en is zodoende alleen compatibel met Windows 10. Opvallend genoeg zitten er geen functies in waarmee je de geluidskwaliteit kunt beïnvloeden: je kunt de verlichting en de koeling instellen, that's it. Voor virtueel surroundgeluid verwijst HP naar de gratis Windows Sonic-functionaliteit, waar qua werking overigens weinig mis mee is, en een equalizer ontbreekt geheel.

Microfoon

Als je de boommicrofoon naar boven kantelt, gaat er aan het uiteinde een rood lampje branden en schakelt hij automatisch uit. Van het aan- of uitgaan van de microfoon krijg je een notificatiegeluid via de headset. Zolang hij niet gedempt is, hoor je jezelf bovendien real-time terug. Dat zorgt ervoor dat je niet de neiging krijgt om harder te gaan praten als het (in-game) geluid hard staat. De opnames van de microfoon zijn relatief hard en bevatten weinig ruis, maar lijken ook een deel van het laag te missen. Kortom, op Discord zul je prima verstaanbaar zijn, maar geen radiostem hebben.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation HP Omen Mindframe

HP Omen Mindframe

 • On-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
0