Nooit meer warme oren: HP Omen Mindframe review

27 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen, uiterlijk en constructie
 3. 3. Draagcomfort en FrostCap
 4. 4. Testmethode
 5. 5. Geluidskwaliteit en microfoon
 6. 6. Foto's en specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 27 reacties

Draagcomfort en FrostCap

Dé unieke feature van de HP Omen Mindframe is natuurlijk de actieve koeling, die de marketingafdeling van de fabrikant tot FrostCap heeft gedoopt. Desondanks eerst even een algemene beoordeling van het draagcomfort.

Draagcomfort

Aangezien de Mindframe niet op vaste standen in te stellen is, moet hij het puur van de hoofdband en de oorschelpen hebben om goed te blijven zitten. Er is dan ook sprake van enige druk, die wordt versterkt doordat de Mindframe maar liefst 480 gram weegt - dat zou zelfs voor een draadloos model aan de zware kant zijn, maar dat is deze HP Omen dus niet. Zowel de oorkussens als de hoofdband zijn lekker zacht en verdelen het gewicht goed, wat het draagcomfort ten goede komt. Houd er wel rekening mee dat het snoer, dat aan de linkeroorschelp is bevestigd, niet loskoppelbaar is en met net geen twee meter ook niet al te lang: niet ideaal als je pc rechts van je staat.

HP Omen Mindframe

Actieve koeling

Headsets met een vergelijkbare bouw hebben al snel de neiging om bij lange luister- of gamesessies behoorlijk warm te worden, maar daar heeft HP bij de Omen Mindframe een ingenieuze oplossing voor gevonden. Tussen de 40mm-drivers en de oorkussens is namelijk een peltierelement geplaatst, dat de temperatuur van de geluidskamers binnen de perken houdt. Overtollige warmte wordt naar de buitenkant afgevoerd, al wordt het frame alleen op de hoogste stand merkbaar warm. Via de software kun je de FrostCap-feature namelijk naar wens op laag, normaal of hoog zetten, of in z'n geheel uitschakelen.

FrostCap is even wennen, maar lost zijn belofte in: ook na ruim een uur luisteren blijft de temperatuur uiterst comfortabel. De normale stand was bij ons al ruim voldoende om onze oren op een comfortabele temperatuur te houden - de maximale stand is écht intens, maar kan wellicht van pas komen als je je tijdens een spannend potje flink aan het zweten slaat. Niet onbelangrijk voor iets dat zich vlak bij je oren bevindt, is dat het thermo-elektrische element geen enkel geluid produceert.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation HP Omen Mindframe

HP Omen Mindframe

 • On-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
0