Nooit meer warme oren: HP Omen Mindframe review

27 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen, uiterlijk en constructie
 3. 3. Draagcomfort en FrostCap
 4. 4. Testmethode
 5. 5. Geluidskwaliteit en microfoon
 6. 6. Foto's en specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 27 reacties

Conclusie

Zo'n beetje iedere zichzelf respecterende hardwarefabrikant verkoopt tegenwoordig ook invoerapparatuur - of 'gaming peripherals' zoals ze het zelf liever noemen - dus in die zin is het geen verrassing dat ook HP muizen, toetsenborden en headsets is gaan maken. HP doet bij deze Omen Mindframe echter wel iets anders dan de rest van de industrie, en voegt zo echt wat toe aan de markt.

Hoewel we in het begin wat sceptisch waren over de actieve koeling in de Mindframe, moeten we toegeven dat het opvallend fijn werkt. De FrostCap-techniek doet bijna ongemerkt zijn werk en houdt de oren ook tijdens urenlange gamesessies koel. De volgende keer dat we met een andere headset een lange luistersessie aangaan, zullen we ongetwijfeld met weemoed terugdenken aan deze Omen.

Een van de belangrijkste nadelen van de Mindframe is het hoge gewicht: hij behoort met bijna een halve kilo tot de zwaarste headsets die we hebben getest, ondanks dat hij niet draadloos is en er dus geen accu in zit. Ook lijkt HP de forse vraagprijs van 199 euro vrijwel geheel te willen verantwoorden met de actieve koeling; de geluidskwaliteit is voor dit segment niet bijzonder en bovendien niet naar eigen wens te tunen met de bijgeleverde software, die enkel opties voor de verlichting en de koeling biedt. Standaard heeft de headset een 'typisch gamingprofiel', met een aangezet laag en een (mede door flinke harmonische vervorming) niet goed uit de verf komend hoog - daar moet je het dus mee doen.

Onder de streep kunnen we HP's innovatie met de ingebouwde koeling zeker waarderen, maar blijven andere aspecten van de Omen Mindframe-headset vooralsnog achter. We reiken een Innovation Award uit voor de goed bedachte en bovendien prima werkende koeling. Om hem ook in het algemeen aan te kunnen raden, zal versie twee echter de nodige verbeteringen moeten bevatten, of de prijs omlaag moeten brengen.


HP Omen Mindframe


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation HP Omen Mindframe

HP Omen Mindframe

 • On-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
0