Ring Video Doorbell Pro vs. Nest Hello: welke slimme deurbel is de beste?

100 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Hardware
  3. 3. Beeldkwaliteit en functionaliteit
  4. 4. Smarthome integratie
  5. 5. Conclusie
  6. 2 besproken producten
  7. 100 reacties

Hardware

De beide deurbellen schelen qua formaat weinig, maar zijn beide een stuk groter dan het gemiddelde standaard exemplaar. De Nest Hello meet 11,7 bij 4,3 cm en is 2,6 cm dik, terwijl de Ring Pro 11,4 bij 4,7 cm meet en 2,0 cm dik is. De Nest Hello heeft met z’n afgeronde hoeken een wat futuristisch uiterlijk, terwijl de Ring Pro juist wat industrieel oogt. Bij de Ring worden frontjes in verschillende kleuren meegeleverd; zwart, wit, zilver en bruin.


Nest Hello

Beide deurbellen hebben aan de voorkant een knop om aan te bellen, een camera, een luidspreker er een microfoon. Bij de Ring Pro heeft de camera de Full HD resolutie, 1920x1080 pixels in 16:9 verhouding. Nest kiest voor een 4:3 verhouding en heeft een camera van 1600x1200 pixels. Beide camera’s hebben een blikveld van 160 graden. Een belangrijk verschil is dat de Nest een HDR-camera heeft, die meer detail kan produceren zodra er zowel lichte als donkere gedeeltes gefilmd worden.

Beide deurbellen verbind je via WiFi met je thuisnetwerk. De Nest biedt 802.11ac WiFi, terwijl de Ring Pro enkel de oudere 802.11n standaard ondersteunt. Dat maakt een duidelijk verschil: in onze testsituatie, waar het dichtstbijzijnde acces point een verdieping hoger dan de voordeur is, blijkt de verbinding van de Ring Pro matig en zit er geregeld veel vertraging en/of storing in het beeld. Dankzij de 802.11ac technologie is de draadloze verbinding van de Nest Hello veel beter.


Ring Pro

De prijs voor dat alles? Die is gelijk voor beide producten, althans als we afgaan op de adviesprijs: die bedraagt zowel bij de Nest Hello als bij de Ring Pro 279 euro. In de praktijk is de Ring echter wat goedkoper: op het moment van schrijven koop je de Ring vanaf 229 euro en de Nest vanaf 259 euro, getuige onze prijsvergelijker. Wat we niet mogen vergeten te vermelden: Ring geeft op de eigen deurbel levenslange diefstalgarantie.

Qua hardware is de Nest Hello echter de betere van twee, vanwege de HDR-camera en de snellere, betere WiFi-verbinding.

Installatie

Zowel de Nest Hello als de Ring Pro monteer je op de plek van een bestaande bedrade deurbel. Heb je een draadloze deurbel, dan zal je een kabel van de meterkast naar de voordeur moeten trekken. Beide deurbellen hebben een 16V-24V deurbel transformator nodig (al schijnt de Nest na een update ook met 12V te werken) en die zijn alles behalve standaard. In Nederland en België zijn 9 van de 10 (en misschien zelfs wel 99 van 100) deurbel trafo’s slechts 8V en dat is voor deze modellen dus niet voldoende.

Ring levert een geschikte vervangende transformator mee, Nest doet dat niet. De transformator in je groepenkast vervangen is niet iets wat we je aanraden zelf te doen als je daar niet voldoende kennis en ervaring voor hebt. Geen wonder dat zowel Nest als Ring aanraden om de deurbel door een professionele elektricien te laten plaatsen.

De Nest maakt in de basis gebruik van je bestaande gong. Werkt jouw gong niet samen met de nieuwe, zwaardere transformator, dan moet je die ook vervangen. Heb je één of meer Google Homes in huis, dan kan je gong naar de recyclestraat, want dan kun je configureren dat je slimme speakers een seintje geven als er aangebeld wordt. Bij de Ring Pro mag je je bestaande gong sowieso afdanken: hier is een losse, via WiFi verbonden gong meegeleverd, die je op een plek naar wens in het stopcontact kunt prikken. Voor een paar tientjes kun je een extra gong aanschaffen, bijvoorbeeld voor op een andere verdieping, een duidelijk voordeel van Ring.


Ring bundelt én een geschikte transformator én een WiFi-gong.

Zowel Nest als Ring leveren een wig mee waarmee je de deurbel onder een hoek kunt ophangen wanneer deze wat verder van de deur verwijderd is. De wig van Ring is wat doordachter, doordat je meerdere kunt combineren om zo een grotere hoek te bewerkstelligen. Extra brackets moet je wel los kopen. Bij de Nest moet je het doen met een 15 graden wig die wordt meegeleverd en is een grotere hoek niet mogelijk, tenzij je met een 3D-printer en één van de vele door gebruikers gemaakte ontwerpen aan de slag gaat.

Softwarematige installatie is bij beide deurbellen eenvoudig en in principe een kwestie van een stappenplan in de app doorlopen. Hierbij moeten we wel aantekenen dat de initiële configuratie van de Ring Pro dusdanig lang duurde dat als de door Ring afgevaardigde elektricien om de deurbel te plaatsen niet had gezegd dat dit gebruikelijk was, wij al 5x het proces hadden afgebroken in de veronderstelling dat er iets mis zou zijn gegaan.

Qua installatie gaat de winst desondanks naar Ring, omdat alles wat je nodig hebt om het apparaat aan de praat te krijgen wordt meegeleverd.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Nest Hello

Nest Hello

€ 199,00

6 winkels
Ring Video Deurbel Pro + Transformer

Ring Video Deurbel Pro + Transformer

  • WiFi
Niet verkrijgbaar
0