Ring Video Doorbell Pro vs. Nest Hello: welke slimme deurbel is de beste?

99 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Hardware
  3. 3. Beeldkwaliteit en functionaliteit
  4. 4. Smarthome integratie
  5. 5. Conclusie
  6. 2 besproken producten
  7. 99 reacties

Smarthome integratie

We schreven het al: Nest is onderdeel van Google en Ring is onderdeel van Amazon. Beide grootmachten zijn niet bepaald elkaars beste vrienden. Dit maakt dat de Nest Hello uitstekend integreert met Google Home, maar niet met Amazon Alexa; voor de Ring geldt het tegenovergestelde. Aangezien Google Home in het Nederlands beschikbaar is en Amazon Alexa niet, is dit voor Nest een duidelijk voordeel in onze regio. De kans dat je als Hardware.Info lezer een Google Home in huis hebt is simpelweg een stuk groter dan dat je een Amazon Echo bezit.

Wanneer je de Nest met Google Home combineert, hoor je op al je Google Home speakers in huis een melding wanneer er iemand voor de deur staat – en met abonnement dus ook wie er voor de deur staat. Heb je een Google Home Hub, een andere op Google Home gebaseerd smart display of een Android TV toestel? Dan kun je ook instellen dat bij aanbellen er direct beeld verschijnt op je slimme displays. Bij Ring geldt dus dat je op Amazon Echo speakers direct een notificatie kunt krijgen.

Zowel Nest als Ring zijn te gebruiken met de online dienst IFTTT en daardoor te koppelen aan zo’n beetje alle denkbare smart home systemen. Veel smart home systemen bieden ook directe integratie voor Nest en/of Ring. Al dan niet via IFTTT is het zodoende prima mogelijk om wanneer er aangebeld wordt bijvoorbeeld een bepaalde lamp aan te doen.

Voor de Google Home bezitters: helaas is het in IFTTT niet mogelijk om notificaties naar een Google Home speaker te sturen, dus via die omweg is het ook niet mogelijk om een Ring te koppelen met Googles slimme speakers. Via een combinatie van IFTTT én een Home Assistant gebaseerde domotica-controller lukte het ons wel, maar dat is knutselen voor gevorderden.

Afgezien van die van de directe concurrent is integreren in smart home platformen met beide deurbellen dus prima mogelijk. Wat nadrukkelijk niet kan, is de camera’s integreren in een eigen beveiligings- c.q. video-opnamesysteem. Beelden opslaan kan echt alleen in de respectieve eigen clouddiensten van Google en Amazon.


Google Home speakers kunnen dienst doen als deurbel bij Nest en met de Google Home Hub kan je zelfs live zien wie er voor de deur staat. Ring is juist compatible met Alexa.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Nest Hello

Nest Hello

€ 249,00

6 winkels
Ring Video Deurbel Pro + Transformer

Ring Video Deurbel Pro + Transformer

  • WiFi
Niet verkrijgbaar
0