Ring Video Doorbell Pro vs. Nest Hello: welke slimme deurbel is de beste?

99 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Hardware
  3. 3. Beeldkwaliteit en functionaliteit
  4. 4. Smarthome integratie
  5. 5. Conclusie
  6. 2 besproken producten
  7. 99 reacties

Conclusie

Als we de abonnementen even laten voor wat ze zijn, is de Nest Hello vrijwel op alle fronten de beste van de twee deurbellen. Dat begint al bij de hardware: de hdr-camera van Nest geeft een betere beeldkwaliteit en de 802.11ac WiFi-verbinding is duidelijk beter dan de oude 802.11n connectie van Ring. De continue opname en de beschikbaarheid van de Nederlandse taal spreken ook in het voordeel van Nest. Neem je een abonnement, dan krijgt Nest nog een extra functioneel voordeel: in de vorm van gezichtsherkenning, waardoor de bel niet alleen kan aankondigen dát er iemand voor de deur staat, maar ook wie.

De Ring is vooral aantrekkelijk vanwege de aanzienlijk lagere kosten. Dat merk je niet onmiddellijk bij de aanschaf, want beide deurbellen hebben een adviesprijs van € 279. Voor dat geld krijg je bij Ring echter wel gelijk een geschikte transformator, die je in beide gevallen 9 van 10 keer nodig hebt, en een geschikte gong. Het toevoegen van een extra gong is bij Ring ook goedkoper; bij Nest is de goedkoopste oplossing een (extra) Google Home Mini kopen. Bovenal is Ring qua abonnement veel goedkoper: voor 30 euro per jaar kun je opgenomen beelden 60 dagen terugkijken. Bij Nest betaal je het tienvoudige (we schrijven het even uit: 300 euro per jaar) voor 30 dagen. Voor 50 euro per jaar kunnen er slechts een schamele 5 dagen vanaf, maar heb je dus wel de gezichtsherkenningsfunctionaliteit. Noem ons zuinige Hollanders, maar 300 euro per jaar om een deurbel met volledige functionaliteit te kunnen gebruiken is redelijk van de gekke. Klein voordeeltje van Nest: zonder abonnement kun je op z’n minst nog drie uur terugkijken en is de deurbel juist veel bruikbaarder dan de Ring.

Heb je de opnamefunctionaliteit niet nodig, bijvoorbeeld omdat je andere camera’s hebt, dan kun je beide deurbellen prima zonder abonnement gebruiken. In dat geval is de Nest Hello naar onze mening de beste van de twee. Vind je de veilige opslag van de opname in de cloud juist een groot voordeel, dan zijn de jaarlijkse kosten van de Ring Pro dusdanig veel lager, dat je misschien maar over de mindere functionaliteit en (iets) mindere beeldkwaliteit heen moet stappen.

Deurbel Ring Video Doorbell Pro Nest Hello
Vanaf prijs / Adviesprijs € 229 / € 279 € 259 / € 279
Afmetingen 11,4x4,7x2,0 cm 11,7x4,3x2,6 cm
Camera - Resolutie 1920x1080 (16:9) 1600x1200 (4:3)
Camera - Kijkhoek 160 ° 160 °
Camera - HDR - Ja
Camera - Night vision Ja Ja
Wifi 802.11n 802.11ac
Benodigd voltage 16V-24V AC 16V-24V AC
Transformator meegeleverd Ja -
Standaard antwoorden - Ja
Tweeweg communicatie Ja Ja
Bewegingszones Ja Ja (met abonnement)
Mensen herkennen - Ja (met abonnement)
Gong WiFi gong meegeleverd Bestaande gong en/of Google Home
Smarthome integratie Amazon Alexa, IFTTT, e.a. Google Home, IFTTT, e.a.
Cloud opslag beelden v.a. € 30 p/j v.a. € 50 p/j


Nest Hello


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Nest Hello

Nest Hello

€ 249,00

6 winkels
Ring Video Deurbel Pro + Transformer

Ring Video Deurbel Pro + Transformer

  • WiFi
Niet verkrijgbaar
0