Samsung HW-N950 vs Teufel Cinebar Pro: Compromisloze sound(bars)

48 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Teufel Cinebar Pro
 3. 3. Samsung HW-N950
 4. 4. Luistertest
 5. 5. Conclusie
 6. 3 besproken producten
 7. 48 reacties

Samsung HW-N950

Bijna twee jaar geleden bracht Samsung haar eerste soundbar met Dolby Atmos ondersteuning op de markt, de HW-K950. Nu is er een opvolger in de vorm van de HW-N950, die met zijn adviesprijs van 1499 euro nóg wat duurder is dan de Cinebar Pro van Teufel. Als je door je wimpers kijkt lijkt de nieuwe N950 als twee druppels water op zijn voorganger. De ranke soundbar is zowel aan de voor- als de bovenzijde voorzien van een metalen speakergrille en wordt net als zijn voorloper geleverd met twee draadloze surroundluidsprekers (die wel elk op een stopcontact aangesloten moeten worden) en een subwoofer.

Samsung HW-N950
Samsung HW-N950

Onder de kap is er het nodige gewijzigd. Hoewel de soundbar met zijn hoogte van 8 centimeter nog steeds erg rank is, heeft Samsung er grotere middentoon-luidsprekers in weten te plaatsen, door over te stappen van ronde naar ovale drivers. Ook de tweeters zijn verbeterd en zouden een breder afstraalgedrag moeten hebben. De belangrijkste aanpassing aan de soundbar is wellicht de toevoeging van twee luidsprekers aan de zijkant, net zoals we die bij Teufel ook zagen. Deze moeten helpen een breder geluidsbeeld te creëren.

De toevoeging van deze extra luidsprekers maakt ook dat Samsung nu spreekt over een 7.1.4 soundbar, waar zijn voorganger nog een 5.1.4 model was. Die .4 aan het eind verraadt dat de HW-N950 over hoogtekanalen beschikt voor weergave van object gebaseerde audio. Waar de K950 alleen overweg kon met Dolby Atmos, kan de nieuwe N950 nu ook het concurrerende DTS:X formaat weergeven. Om de hoogtekanalen weer te geven is de soundbar voorzien van twee upfiring luidsprekers, waarbij de bedoeling is dat het geluid via het plafond naar de luisteraar weerkaatst wordt, waardoor het geluid van boven lijkt te komen. In vergelijking met de K950 zijn de upfiring luidsprekers nu meer naar de zijkanten van de soundbar verplaatst, wat de kanaalscheiding en plaatsing van geluiden ten goede komt. De meegeleverde surround-luidsprekers, die achterin de ruimte geplaatst moeten worden, hebben naast naar voren gerichte drivers ook upfiring speakers ingebouwd zodat deze soundbar écht voor geluid rondom en van boven kan zorgen.De set wordt gecompleteerd door een vrij ranke subwoofer, die voorzien is van een 20 cm woofer. Zowel de baskast als de driver zijn daarmee wat bescheidener uitgevoerd dan die van Teufel’s subwoofer.

Samsung HW-N950

Qua aansluitingen blijft Samsung ook wat achter bij de Teufel. Bluetooth en wifi worden wel ondersteund, waarbij de configuratie van het draadloze netwerk moet gebeuren van Samsung’s Smartthings app. De N950 heef twee hdmi-ingangen en één uitgang, waardoor je minder apparaten kunt schakelen dan met de Teufel Cinebar Pro. Voordeel is wel dat alle hdmi-aansluitingen full-bandwidth zijn, zodat ook 4K60 signalen met 4:4:4 kleurcodering kunnen worden doorgegeven. Samsung garandeert ook compatibiliteit met hdr-signalen in zowel de HDR10 als Dolby Vision smaak.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Samsung HW-N950

Samsung HW-N950

 • 7.1.4
 • 512 W

1.060,93 €

2 winkels
Samsung HW-N950 Black

Samsung HW-N950 Black

 • 7.1.4
Niet verkrijgbaar
Teufel Cinebar Pro Black

Teufel Cinebar Pro Black

 • 2.1
 • 350 W
Niet verkrijgbaar
0
*