Samsung HW-N950 vs Teufel Cinebar Pro: Compromisloze sound(bars)

48 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Teufel Cinebar Pro
 3. 3. Samsung HW-N950
 4. 4. Luistertest
 5. 5. Conclusie
 6. 3 besproken producten
 7. 48 reacties

Conclusie

Als we de verschillen tussen de Teufel Cinebar Pro en Samsung’s HW-N950 zo kort mogelijk samenvatten, kunnen we zeggen dat Teufel een zeer goed allround stereo-systeem heeft gebouwd in de behuizing van een soundbar. De Cinebar Pro klinkt als een klok, zowel met filmgeluid als ook met muziek. Zowel de soundbar zelf als de meegeleverde draadloze subwoofer spelen met gemak en je hebt nooit het idee dat de soundbar in ademnood komt. De surroundweergave van de Cinebar Pro is goed, maar niet verbluffend. De Dynamore DSP-modi die voor een extra surround-effect kunnen zorgen hebben helaas een negatief effect op het centerkanaal, en daarmee op de weergave van spraak. Het is een kwestie van persoonlijke smaak of je dit al dan niet vervelend vindt.

Samsung’s HW-N950 blinkt juist uit in surroundweergave en het creëren van een driedimensionaal geluidsbeeld. Qua pure kracht en souplesse moet de HW-N950 zijn meerdere erkennen in de Cinebar Pro, maar dankzij de draadloze surround luidsprekers en upfiring drivers slaagt de HW-N950 erin een zeer overtuigend geluidsbeeld neer te zetten voor een écht thuisbioscoopgevoel.

Beide apparaten hebben dus hun sterke punten. Hecht je veel waarde aan de hifi-weergave, dan is de Teufel Cinebar Pro de beste keuze. Wil je een optimale surroundervaring dan is de Samsung HW-N950 zonder twijfel het meest geschikt. Beide apparaten klinken sowieso véél beter dan de goedkopere soundbars uit onze vorige vergelijkingstest. Zoveel beter dat ze hun driemaal hogere prijskaartje waard zijn? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar wij zijn geneigd te zeggen van wel. Omdat een soundbar naar onze mening primair bedoeld is voor weergave van geluid bij televisie en films, gaat de Excellent Choice award naar de soundbar van Samsung.


Samsung HW-N950


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Samsung HW-N950

Samsung HW-N950

 • 7.1.4
 • 512 W

1.060,93 €

2 winkels
Samsung HW-N950 Black

Samsung HW-N950 Black

 • 7.1.4
Niet verkrijgbaar
Teufel Cinebar Pro Black

Teufel Cinebar Pro Black

 • 2.1
 • 350 W
Niet verkrijgbaar
0
*