Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System review: compact tegen een prijs

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. De uitdaging van (draadloos) netwerken
 3. 3. Multiroom wifi-systemen en mesh-netwerken
 4. 4. Testopstelling
 5. 5. Ontwerp & gebruik
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Mesh-functie: testresultaten 
 8. 8. Routerfunctie: testresultaten doorvoertests
 9. 9. Testresultaten praktijktests
 10. 10. Testresultaten streamingtest
 11. 11. Testresultaten stroomverbruik, snelheid usb 3.0 en bekabeld
 12. 12. Gemiddelde snelheden per test en band
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 23 reacties

Conclusie

Met het Amplifi Instant Mesh System levert Ubiquiti zijn tweede multiroom-wifi-systeem voor consumenten af. Dit AC1200 systeem toont in onze test twee gezichten. Bij zowel de mesh-test als de synthetische routertests weet het systeem met noteringen tussen het midden en de onderste regionen van de ranglijst niet te imponeren. Daar staat tegenover dat Amplifi Instant bij beide praktijktests (en beide banden) uitstekende prestaties neerzet, waarmee het zich overwegend in de top van het deelnemersveld nestelt. 

Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System

Los van deze tegenstelling in de prestaties heeft het Instant systeem een duidelijke Achilleshiel: de prijs. Wil je een multiroom-wifi systeem met drie nodes, dan ben je bij Ubiquiti's Amplifi's Instant relatief duur uit. Dit komt doordat Ubiquiti geen 3-pack verkoopt met twee steunpunten en een router, maar enkel een 2-pack. Losse satelietnodes worden niet verkocht, enkel losse router-units. Uiteraard kost een losse router-node aanzienlijk meer dan een steunpunt. Dat zorgt ervoor dat een mesh-syteem met 3 nodes zoals wij het testen je maar liefst 448 euro (269 euro + 179 euro) zou kosten. Voor dat geld heb je niet alleen het tri-band Velop systeem van Linksys, maar hou je ook nog geld over.

Zoals we al zeiden kost het mesh-pakket, bestaande uit een router-unit en een steunpunt 269 euro. Gezien de prijsprestatieverhouding van bijvoorbeeld TP-Link's Deco M5 (169 euro voor het 2-pack of 199 euro voor de 3-pack) is dat lastig te verkopen. Zodoende kunnen we het Amplifi Instant Mesh System van Ubiquiti niet zonder voorbehoud aanraden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System

Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Dual-band
 • AC1300
 • Mesh-ondersteuning

€ 101,00

4 winkels
0