LG V40 ThinQ review: hoe je een generatiekloof moet overbruggen

19 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 19 reacties

Uiterlijk

De LG V40 ThinQ meet 158,6 x 75,8 x 8,1 mm (LxBxD) en weegt zo'n 170 gram. In die zin is het toestel dan ook weinig opvallend: de afmetingen vallen ruimschoots in het bereik waar de overgrote meerderheid van de moderne smartphones zich bevinden. Wel opvallend is de kleurstelling en de deels matte afwerking van het toestel.

LG V40 ThinQ 128GB Blue

Premium afwerking

De V40 voelt zeker aan als een premium smartphone. Het toestel is zoals je mag verwachtten op dit prijspunt ogenschijnlijk feilloos afgewerkt en ligt mede door de zacht aflopende randen goed in de hand. De behuizing staat zoals we tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar zien uit twee glasplaten die bij elkaar worden gehouden door een metalen frame met daarin de nodige plastic antennestreepjes. Het frame en de achterzijde hebben een vergelijkbare kleurstelling, waarbij het frame glanst en de achterzijde juist een matte afwerking heeft gekregen. De uitstekende indruk die de afwerking van de V40 achterlaat wordt gecomplementeerd door een IP68-classificatie, waarmee de telefoon gegarandeerd schadevrij blijft bij onderdompeling in water. 

Bezels tussen generaties

Het display van de V40 ThinQ wordt omgeven door naar de huidige maatstaven behoorlijk bezels, al was de relatieve schermgrootte van 83,6 % onder zijn generatiegenoten van de concurrentie heel aardig. Zo zien we maar weer eens hoe snel dergelijke ontwikkelingen kunnen gaan. Aan de bovenzijde van het scherm treffen we een behoorlijk brede notch aan waar naast twee camera's ook de oorspeaker in zit verwerkt. Of en zo ja hoe, je de notch wilt weergeven is geheel aan jou, LG biedt een apart submenu met diverse mogelijkheden. 

Aan de rechterzijde van het toestel vinden we de powertoets met daaronder de uitprikbare tray waarin je twee sim-sloten aantreft. Sim-slot 2 is een hybride exemplaar, hier kan je desgewenst ook een micro-sd kaartje (maximaal 2 TB) in kwijt. Aan de andere kant treffen we twee separate knoppen voor de volumeregeling, met daaronder een dedicated knop voor Google Assistent. Aan de achterkant is er hoog in het midden van de backcover plek voor een horizontaal geplaatste cameramodule, geflankeerd door een flitser. De module steekt niet veel meer dan 1 mm uit de behuizing. Daaronder vinden we de vingerafdrukscanner die juist 1 mm in de behuizing valt. De scanner herkent je vinger feilloos en heeft een korte, maar merkbare vertraging. Ten slotte staan er nog de merkaanduidingen 'V40 ThinQ' en 'LG' duidelijk zichtbaar vermeld. 

High-end DAC

Dan over naar de onderzijde. Hier treffen we naast een speakergrill en de verplichte usb-c aansluiting nog steeds een 3,5 mm jack. Dat laatste kunnen we zeker in deze tijden waarderen. Daarbij heeft LG er ook nog voor gekozen om een 32-bit Hi-Fi Quad-DAC te plaatsen en DTS:X 3D Surround Sound te ondersteunen voor de audioliefhebbers onder ons. De high-end DAC zorgt wel voor wat meer stroomgebruik en staat zodoende standaard uit. Bij de V40 levert LG ook een setje in-ears mee. De kwaliteit van deze doppen is niet geweldig, en mist vooral behoorlijk wat laag. 

Boombox luidspreker

Voor het geluid uit de speakers heeft LG ook een innovatieve toevoeging die het de Boombox luidspreker noemt. Wanneer je muziek over de speaker afspeelt trilt de backcover mee en als je het toestel op een solide ondergrond legt waarop deze trillingen kunnen resoneren versterken ze het geluid. De toepassing werkt verrassend goed en geeft een merkbaar verschil in de diepgang en reikwijdte van het geluid - al blijft het natuurlijk een smartphone. We noemden de usb-c aansluiting die dankzij de 3,5mm jack enkel voor de stroomvoorziening wordt gebruikt. De meegeleverde lader levert hierop een maximaal vermogen van 16,2 W (9 V x 1,8 A).


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
LG V40 ThinQ 128GB Blue

LG V40 ThinQ 128GB Blue

 • Google Android 8.1
 • 128 GB
 • 6.4 inch
 • 3120x1440
 • 12 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*