Hoge pieken, diepe kleuren: 11 échte HDR-monitoren vergeleken

15 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Technische eisen
 3. 3. Testveld
 4. 4. Testmethode
 5. 5. Acer Predator X27 en Asus RoG Swift PG27UQ
 6. 6. Dell S2719DC
 7. 7. HP Pavilion Gaming 32 HDR
 8. 8. LG 32UL950 en 34WK95U-W
 9. 9. Philips 328P6VUBREB en Momentum 436M6VBPAB
 10. 10. Samsung C27HG70, C32HG70 en C49HG90
 11. 11. Testresultaten: Helderheid, contrast en kleurweergave (HDR)
 12. 12. Testresultaten: Helderheid, contrast en kleurweergave (SDR)
 13. 13. Testresultaten: Uniformiteit
 14. 14. Testresultaten: Kijkhoeken
 15. 15. Testresultaten gaming: responstijd en inputlag
 16. 16. Testresultaten: Energieverbruik
 17. 17. Conclusie
 18. 18. Besproken producten
 19. 19. Reacties

Inleiding

Hdr oftewel high dynamic range is op televisiegebied inmiddels redelijk ingeburgerd, maar op de pc duurde het wat langer voor de nieuwe beeldtechniek zijn intrede deed. Inmiddels zijn er genoeg schermen beschikbaar voor een eerste vergelijking, waarbij we ons focussen op de modellen die echt een meerwaarde beloven te bieden.

In het kort is hdr een verzamelnaam van verschillende technologieën, die samengevoegd moeten resulteren in een veel betere beeldkwaliteit. Dat zit ‘m in drie zaken. Allereerst is er de mogelijkheid voor een groter kleurbereik, oftewel verzadigder kleuren. De sRGB-standaard die wordt gebruikt voor pc-beelden in sdr, omvat slechts een beperkt gedeelte van de kleuren die het menselijk oog kan zien. Ten tweede bieden hdr-beelden een hogere kleurdiepte, dat wil zeggen meer detail in kleur. Standaard worden video- en computerbeelden opgebouwd uit de basiskleuren rood, groen en blauw, waarbij alle drie met 8 bits, ofwel 256 stappen worden gedefinieerd. De verschillende hdr-standaarden werken met minimaal 10 bits per primaire kleur, ofwel 1024 stappen. Als derde is er natuurlijk - zoals de naam hdr al zegt - een verhoogd dynamisch bereik, wat concreet betekent dat de maximale (piek)helderheid veel hoger kan zijn en er een groter contrast tussen donkere en lichte delen in het beeld aanwezig is.

Een hdr-beeldscherm kan zodoende een duidelijke sprong in beeldkwaliteit teweegbrengen. Kán, want eigenlijk is er maar één vereiste voor een fabrikant om een hdr-beeldscherm 'hdr' te kunnen noemen: het moet een hdr-signaal correct kunnen interpreteren. Dat wil niet altijd zeggen dat het scherm de hogere helderheid, het bredere kleurbereik of de grotere kleurdiepte ook daadwerkelijk kan vertonen. Het is bovendien niet zo’n opgave om een scherm daarvoor softwarematig geschikt te maken - op de pc gaat het dan meestal om het hdr10-formaat. Het gevolg laat zich raden: goedkopere ‘hdr-geschikte’ beeldschermen (en televisies) kunnen hdr-beeld wel laten zien in de zin dat er geen foutmelding op het scherm verschijnt, maar hebben niet de hardware die nodig is om de voordelen daadwerkelijk aan het licht te brengen.

Vesa-normen

Gelukkig lijkt er in de pc-wereld een relatief makkelijke manier om het kaf van het koren te scheiden. Standaardenorganisatie VESA heeft vorig jaar een drietal keurmerken geïntroduceerd voor hdr-monitoren, genaamd ‘DisplayHDR 400’, ‘DisplayHDR 600’ en ‘DisplayHDR 1000’. Op de CES in januari presenteerde de VESA groep nog een stel nieuwe keurmerken, die we hier buiten beschouwing laten omdat ze gericht zijn op toekomstige oled-beeldschermen met hdr. De meeste hdr-schermen hebben nu het DisplayHDR400-keurmerk. Helaas biedt dat weinig garantie op echt goede hdr: tot de vereisten behoren 8-bit kleurdetail en 100% sRGB-kleurdekking – hetzelfde wat je in principe mag verwachten van een doodgewoon sdr-display – plus een magere piekhelderheid van 400 nits.

 
VESA DisplayHDR400
VESA DisplayHDR600
VESA DisplayHDR1000
 
HDR10 ondersteuning Verplicht Verplicht Verplicht
Resolutie FHD / QHD / UHD FHD / QHD / UHD FHD / QHD / UHD
Kleurdetail 8-bit 10-bit 10-bit
Kleurbereik 100% sRGB ≥ 90% DCI-P3 ≥ 90% DCI-P3
Max. helderheid ≥ 400 nits ≥ 600 nits ≥ 1000 nits
Min. helderheid ≤ 0,4 nits ≤ 0,1 nits ≤ 0,05 nits
Adaptive sync optioneel optioneel optioneel

DisplayHDR 600 en DisplayHDR 1000 lijken zodoende zinniger certificeringen. Die vereisen niet alleen 10-bit kleur en minimaal 90% van het brede DCI-P3-kleurbereik, maar ook een minimale piekhelderheid van respectievelijk 600 en 1000 nits. Bovendien moet het contrast verplicht zo hoog zijn, dat er in ieder geval een beperkte vorm van local dimming voor nodig is. Om die reden zijn we voor deze bespreking, waarin we gaan kijken naar de eerste échte hdr-monitoren die er op de markt zijn, uitgegaan van schermen die minstens het DisplayHDR 600-keurmerk dragen.

Een eerdere versie van dit artikel verscheen in Hardware.Info Magazine #1/2019. Neem een abonnement op Hardware.Info Magazine om als eerste onze beste, uitgebreidste artikelen te lezen en de gratis publicaties op deze site te steunen.

Technische eisen

Dat het een poosje heeft geduurd voordat de eerste hdr-beeldschermen op de markt kwamen, heeft alles te maken met de aanvullende technische eisen die komen kijken bij een dergelijk scherm. Het vertonen van een hogere kleurdiepte is bijvoorbeeld niet zo’n groot probleem. Lcd-panelen die native 10-bits kleur weergeven bestaan al een poosje. Die zijn weliswaar erg duur, maar een truc die prima werkt is de kleurdiepte kunstmatig opvoeren middels frame rate control, waarbij een pixel razendsnel tussen twee kleuren knippert en zo op het oog de tussenliggende kleur aanneemt. Behalve voor kleurkritische toepassingen is het in praktijk lastig om het verschil te zien.

Ook beeldschermen met een breed kleurbereik zijn de afgelopen jaren gangbaarder geworden. Waren er aan het aan het begin van het led-tijdperk dure constructies met rgb-lampjes nodig om een wide gamut-scherm te realiseren, passen fabrikanten nu vaak een quantum dot-filter toe om het kleurbereik op te hogen. De nanodeeltjes in het filter versterken specifieke golflengtes of houden ze juist tegen, waardoor je ook met een normale led-backlight meer verzadigde kleuren kunt produceren.

De grote opgave voor het produceren van een goede hdr-monitor is het behalen van een hoger contrast in combinatie met de huidige lcd-techniek. Een modaal ips-paneel haalt bijvoorbeeld een contrastwaarde van zo’n 1000:1. Een simpele rekensom leert dat dat bij een helderheid wit van 1000 cd/m² een zwartwaarde oplevert van 1 cd/m², zonder dat aanvullende maatregelen worden getroffen – dat kun je zelfs bij veel omgevingslicht met de beste wil van de wereld geen ‘zwart’ meer noemen. Ook een over het algemeen contrastrijker va-paneel voldoet uiteindelijk niet.

Local dimming

De oplossing voor het beperkte contrast van een lcd-paneel wordt gezocht in local dimming. In plaats van de backlight aan te sturen als één unit, wordt deze opgedeeld in verschillende vakjes, die onafhankelijk van elkaar kunnen oplichten. Daardoor hoeft de backlight alleen in delen van het beeld die helder moeten zijn voluit te branden, terwijl de lampjes voor donkerder beelddelen minder fel kunnen zijn. Een mogelijk probleem dat kan ontstaan bij de toepassing van local dimming is het zichtbaar worden van halo’s, een zichtbaar lichter vak op een plaats waar een licht onderwerp in beeld voor een donkere achtergrond staat. Deze zijn vooral zichtbaar onder een hoek, doordat de zwartwaarde van een lcd-paneel over het algemeen oploopt wanneer je er onder een hoek doorheen kijkt, en treden op wanneer de achterliggende backlight-zone groter is dan het gedeelte van het beeld dat fel moet oplichten. Dat is al snel het geval, want tot nu toe hebben lcd-monitoren met local dimming over het algemeen maar weinig zones.


Slide van Nvidia over de G-sync HDR-monitoren met 384-zone local dimming backlight.

De meeste schermen in deze bespreking beschikken nog steeds over een edge-lit local dimming backlight. Net als bij een ‘normale’ lcd-monitor schijnen de led’s vanaf één of meerdere zijranden op het paneel, wat echt nauwkeurige dimming onmogelijk maakt. De monitoren met deze oplossing die we nu tegenkomen, bieden maar 8 tot 32 zones, zoals te vinden in onderstaande tabel. Idealiter zitten de led’s direct achter het paneel zodat full array local dimming (fald) mogelijk wordt. In de toekomst moet dat gebeuren met in massa geproduceerde panelen van piepkleine ‘mini-leds’, maar die zijn nog niet beschikbaar. Vooralsnog is fald in een monitor een complexe en dure aangelegenheid, waarbij het stroomverbruik en de dikte van een scherm behoorlijk toenemen.

  Dimming-zones horizontaal Dimming-zones verticaal Dimming-zones totaal
Acer Predator X27 24 16 384
Asus PG27UQ 24 16 384
Dell S2719DC 8 1 8
HP Pavilion Gaming 32 HDR 8 1 8
LG 32UL950 16 1 16
LG 34WK95U-W 12 1 12
Philips 328P6VUBREB 2 8 16
Philips Momentum 436M6VBPAB 16 2 32
Samsung C27HG70 2 4 8
Samsung C32HG70 2 4 8
Samsung C49HG90 2 4 8

We zien al die eigenschappen terug in de twee G-Sync HDR-schermen in deze round-up – en ook daarbij valt het aantal zones (384) in het niet bij het aantal pixels van het lcd-paneel (meer dan 8 miljoen). Ook de rest van het scherm wordt ingewikkelder en duurder van nauwkeurige local dimming. Zo moet de diffuser worden herontworpen en is een complexere scaler nodig: die moet zorgen dat de lampjes in realtime reageren op de beeldinhoud, en dat zonder dat er een hoge input lag bij komt kijken. Bij de genoemde G-Sync HDR-schermen kost de scaler (een field programmable gate array chip met 3 GB ddr4-geheugen) alleen al honderden euro’s per stuk, zo bleek bij een teardown van de website PC Perspective.

Testveld

Ten tijde van het verschijnen van het magazine konden we nog melden dat we op één na ieder scherm hadden verzameld dat aan de eisen 'DisplayHDR600 of DisplayHDR1000' voldoet en hier op dit moment te koop is. Dat is nu nog steeds zo, al zijn er in het overzicht van de Vesa wel al een aantal nieuwe schermen opgedoken die ook voldoen aan een van beide certificeringen. De zes nieuwe schermen die sinds de publicatie in het magazine in januari zijn opgedoken, zijn echter nog niet te koop, behalve de HP Omen X Emperium (zie kader). De nieuwe Samsung C49RG90 (zie kader), die in april in de winkels zou moeten liggen, heeft vooralsnog geen vermelding in de Prijsvergelijker. Datzelfde geldt voor schermen als de Acer Predator X35 (verwacht in het tweede kwartaal van 2019) en de Asus ProArt PA329C.

Al met al vormen hdr-schermen dus nog echt een niche. De totale selectie die we vandaag hebben kunnen verzamelen beslaat maar 11 modellen. Dit artikel is dus vooral interessant voor de early adopter. Kijkend naar het testveld is er, ondanks de beperkte keus, wel een grote variëteit in paneelformaten en eigenschappen. Van ranke schermen voor op kantoor, tot een ultrawide van meer dan een meter breed, tot ultieme displays voor de pc-gamer met diepe zakken.

Nieuwe HDR-monitoren voor 2019

Dit jaar zullen tientallen nieuwe HDR-beeldschermen op de markt verschijnen. Vele daarvan bieden wel een breder kleurbereik, maar geen hogere helderheid of local dimming, waardoor de ‘HDR’ beperkte meerwaarde biedt. Enkele modellen beloven wél een betere HDR-weergave. Hieronder een beknopt overzicht van enkele van de meest interessante aankondigingen.

Asus ProArt PA32UCX

Met de opvolger van de eerder door Hardware.Info besproken ProArt PA32UC-K, die de geschiedenis inging als eerste consumentenmonitor met 384 local dimming zones, verhoogt Asus de inzet. Door gebruik van een Mini-LED backlight van AU Optronics zijn er ditmaal 1000 zones beschikbaar. Tot nu toe is er nog geen monitor aangekondigd met nauwkeuriger local dimming. Het apparaat is gericht op de semi-professionele markt, dus verwacht geen hoge refreshrate, maar wel een uitstekende kalibratie en Thunderbolt-support. De PA32UCX komt dit voorjaar uit voor een nog onbekende prijs.

Asus RoG Swift PG35VQ, Acer Predator X35 en AOC Agon AG353UCG

Voor wie wel graag een spelletje speelt en dat het liefste doet op een ultrawide, zijn de RoG Swift PG35VQ, Acer Predator X35 en AOC Agon AG353UCG interessant. Het drietal is voorzien van een G-sync HDR-scaler, een 200 Hz gekromd va-paneel met 3440 x 1440 pixels en een backlight met quantum dots en 512 local dimming zones. Net als bij de andere G-sync HDR-monitoren hebben de schermen te kampen met nogal wat vertragingen en uitstel op weg naar de winkelschappen. AOC heeft voor het eerst een concrete introductiedatum genoemd: in september moet de AG353UCG op de markt komen voor 2000 tot 2200 euro.

Asus Strix XG438VQ

Minder kapitaalkrachtige spelers zullen de Strix XG438VQ wellicht interessant vinden. Deze monitor met Freesync 2 heeft een 43 inch VA-paneel, dat waarschijnlijk van een andere fabrikant afkomt dan dat van de Philips Momentum 436M6. De maximale helderheid bedraagt een wat lagere 600 nits. Het aantal local dimming zones is nog niet bekend, evenals de prijs. Ook dit scherm moet komende lente in de winkels liggen.

HP Omen 65 Emperium

De eerder aangekondigde ‘Big Format Gaming Display’ G-sync HDR-monitor van HP kreeg op de CES een concrete prijs plus lanceerdatum. Inmiddels staat de moloch hier daadwerkelijk in de winkels, voor niet minder dan 4299 euro. Net als de bestaande G-sync HDR-schermen telt de local dimming backlight 384 zones, ditmaal gecombineerd met een 65 inch 144 Hz VA-paneel. Tevens is een Nvidia Shield geïntegreerd. De soundbar die HP toonde zit er voor dit bedrag echter niet bij; daarvoor moet nog eens 500 euro worden neergeteld.

Dell Alienware 55 OLED Display

Dell’s 55 inch Alienware-scherm, dat op de CES werd gedemonstreerd, moet concurreren met het bovengenoemde BFGD-scherm. Daarvoor heeft Dell bij LG gewinkeld voor een OLED-paneel. Dat belooft een fenomenale contrastwaarde zonder de nadelen van local dimming, plus een hoge refreshrate van 120 Hz. Voorlopig weten we echter nog helemaal niets over de prijs en beschikbaarheid. Bovendien kunnen LG’s eigen televisies vanaf 2019 ook 4K/120Hz-content weergeven, dankzij de aanwezigheid van HDMI 2.1-aansluitingen, zij het dat bestaande videokaarten daarover nog niet beschikken. 

Samsung C49RG90

De vlak voor CES aangekondigde C49RG90 is de opvolger voor de alweer wat oudere C49HG90, die in deze test zit. Het Freesync 2-scherm heeft dezelfde diagonaal en ultrabrede verhouding als zijn voorganger, maar de resolutie bedraagt nu 5120 x 1440 pixels. Ook de HDR-piekhelderheid gaat omhoog, naar 1000 nits, wat hem al een DisplayHDR1000-keurmerk heeft opgeleverd. De adviesprijs bedraagt 1499 euro. Deze maand zou het scherm hier uit moeten komen.

Testmethode

Onze testprocedure maakt gebruik van een X-Rite i1 Display Pro colorimeter en een X-Rite i1 Basic Pro spectrofotometer, waarmee we de colorimeter voor elke schermtest kalibreren. Met behulp van een 3D-geprint hulpstuk kunnen we met deze colorimeter ook kijkhoeken meten. Voor de analyse van de meetgegevens gebruiken we een zelf ontwikkelde workflow in SpectraCal CalMAN 2018.

We testen monitoren op een groot aantal aspecten. We meten ze 'zoals ze uit de doos komen', maar indien er een sRGB-modus is, meten we die ook apart. Datzelfde geldt voor een AdobeRGB-modus. Een uitzondering zijn monitoren die 'uit de doos' op een duidelijk groter kleurbereik zijn ingesteld - dan vergelijken we met een corresponderend kleurbereik. Standaard is de referentie de sRGB-kleurruimte.

Voor onderdelen van onze testprocedure buiten hdr-weergave, stellen we monitoren met behulp van onze colorimeter in op een helderheid van 150 cd/m² (of een waarde die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komt). Die helderheid is representatief voor wat je in de meeste scenario's zal gebruiken in een normaal verlichte ruimte, en kan bovendien door vrijwel alle beeldschermen worden weergegeven. Door alle schermen op dezelfde helderheid van wit in te stellen, creëren we een gelijk speelveld. We meten uiteraard ook nog altijd de maximale helderheid, en daarnaast het contrast en stroomverbruik daarbij. Hieronder bespreken we kort de afzonderlijke testonderdelen.

HDR-weergave

Om de hdr-beeldweergave van deze bijzondere monitoren goed te kunnen beoordelen, hebben we een nieuwe testprocedure in gebruik genomen. Deze lijkt op de testprocedure die we al langer uitvoerden voor hdr-televisies. We gebruiken dezelfde X-rite i1 Display Pro colorimeter, X-rite i1 Basic Pro spectrofotometer en de SpectraCal CalMAN 2018 analysesoftware waarmee we ook tests in sdr-modus uitvoeren, maar maken gebruik van de nieuwe dE ICtCp berekeningen. Deze sluiten beter aan bij het grotere kleur- en helderheidsbereik van hdr-signalen dan de bestaande dE 2000-eenheid en geeft meer weging aan fouten bij lagere helderheden.

Indien een scherm meerdere hdr-modi heeft, hebben we die getest. We noteren vervolgens de resultaten van de optimale modus. Die definiëren we als de stand waarin minimaal de volgens het DisplayHDR-keurmerk vereiste piekhelderheid wordt behaald (of zo dicht mogelijk benaderd). Zijn er meerdere standen waarin dat het geval is, dan is de optimale modus de stand waarin de hdr-kleurweergave volgens de meetresultaten het beste is, bij een zo hoog mogelijke piekhelderheid.

We noteren op het vlak van kleurweergave twee verschillende meetresultaten: één met eventuele afwijkingen van de gewenste helderheid meegenomen in de score, en één zonder dat fouten in helderheid worden meegewogen. Je ziet in het eerste resultaat over het algemeen veel hogere afwijkingen terug, omdat hdr-capabele schermen de helderheid van het signaal richting hun maximaal mogelijke helderheid vaak met een lichte curve 'afrollen'. Dergelijke tone mapping klopt in principe niet. Zou een monitor de zogenoemde Perceptual Quantizer (PQ) curve, de opvolger van de traditionele gammacurve voor hdr-materiaal, perfect volgen tot de maximale helderheid van het paneel, dan wordt alle informatie daarboven geclipt, wat in praktijk lelijk is.

Helderheid en contrast

We meten helderheid en contrast in zowel 150 cd/m² als de maximale helderheid, alsmede de zwartwaarde in beide instellingen. Ook kijken we naar de minimale helderheid, oftewel de helderheid van wit wanneer we de helderheidsinstelling (brightness) tot het minimum reduceren. Daarnaast meten we het contrast tussen een wit en een zwart vlak, omgeven door een 50% grijs vlak (transverse meting), het checkerboard contrast met een raster van 5x3 afwisselend witte en zwarte velden, en het maximale contrast tussen een volledig wit en een volledig zwart vlak.

Uniformiteit

Voor de uniformiteitsmeting kijken we als eerste naar de verhouding tussen de laagste helderheid in een wit vlak ten opzichte van de hoogste gemeten helderheid, uitgedrukt als percentage. Bijvoorbeeld, het minst heldere deel van het scherm was 77% van de helderheid van het helderste deel. Daarnaast meten we de verhouding tussen het gemiddelde van een meting op 15 deelpunten en de hoogste helderheid. Daarnaast doen we de uniformiteitsmeting nu ook met een zwart scherm, zodat we ernstige clouding en backlight bleeding in beeld krijgen, indien daarvan sprake is. Alle uniformiteitsmetingen resulteren in vijf schermafdrukken per getest scherm: de uniformiteit van zwart, van wit, de contrastverhouding op alle (15) meetpunten, de kleurtemperatuur uniformiteit en de relatieve kleurverschillen ten opzichte van het midden, uitgedrukt als DeltaE-waarde.

Kijkhoeken

Het beste beeld krijg je als je loodrecht naar een scherm kijkt, maar wat als je er niet geheel recht voor zit? Om het gedrag van een scherm in kaart te brengen onder een scherpere kijkhoek, meten we onder een hoek van 45 graden de resterende helderheid en de kleurverandering ten opzichte van het midden, uitgedrukt als DeltaE-waarde. Die is gebaseerd op het gemiddelde van rood, groen, blauw, cyaan, magenta en geel, plus 100% en 75% wit. Omdat we ook de standaarddeviatie berekenen van die deelmetingen, kunnen we ook een indicatie geven of er een kleurverschuiving plaatsvindt: een grote sd betekent dat een of meer deelmetingen flink afwijkt en er dus een kleurverschuiving optreedt.

Naast de gemiddelde kleurafwijking tonen we bij elk getest product middels een schermafdruk ook nog de afwijking van grijs ten opzichte van het midden vanuit elk van de vier gemeten hoeken, waarbij een eventuele kleurverschuiving ook duidelijk wordt.

Kleurweergave

We voeren kleurmetingen volgens de CIE2000-norm uit. Deze meting is gebaseerd op een groot aantal deelmetingen, de zogenaamde 'Color checker', waarbij naar een flink aantal veel voorkomende tinten wordt gekeken. Ook hier tonen we naast de gemiddelde waarde de standaarddeviatie, om een indruk te geven van de mate waarin de deelmetingen fluctueren - hoe kleiner het getal, des te constanter is de mate van afwijking. Dit geldt ook voor de grijswaardemetingen, die we in twintig stappen doen voor een nauwkeuriger resultaat. Daarnaast tonen we bij elk getest product een schermafdruk van een zogenaamde saturation sweep om de afwijkingen van de basis- en steunkleuren in het hele kleurbereik inzichtelijk te maken. Uiteraard tref je bij elk getest product schermafdrukken van de kleurmeting- en color checker-resultaten.

Energieverbruik

We meten het energieverbruik niet alleen op 100% helderheid (wit, zwart, standby en uit), maar doen we metingen van wit en zwart beeld bij 150 cd/m². Zo ontstaat een realistischer en beter vergelijkbaar beeld van het daadwerkelijk verbruik van de geteste schermen in de praktijk. 

Gaming

Voor gaming doeleinden testen we de reactiesnelheid, de overshoot en undershoot en de input lag. Voor de eerste drie gebruiken we een fotosensor met een Waverunner 6100 oscilloscoop, voor de input lag test gebruiken we zowel een visuele vergelijking met een CRT (beeldbuis) monitor met behulp van hogesnelheid foto-opnames, als (waar mogelijk) een Leo Bodnar input lag tester. Deze tester is voor het uitgangssignaal beperkt tot 1920x1080; onze ervaring is dat de resultaten bij schermen met een hogere resolutie soms slecht reproduceerbaar, cq onvoorspelbaar zijn. Daarom vermelden we die resultaten niet altijd bij hogere resolutieschermen.

Weergave resultaten op Hardware.Info

De testprocedure genereert een (zeer) grote hoeveelheid data. We nemen die vrijwel in zijn geheel in onze database op om deze te tonen. Hierdoor zijn de pagina's met testresultaten van monitoren behoorlijk lang. We hebben geprobeerd het overzichtelijk te houden met behulp van tussenkopjes. Eerst worden reactietijden en input lag getoond, vervolgens het energieverbruik. Daarna volgt een klein blok met basisresultaten van helderheid en contrast, gevolgd door een uitgebreid blok met uniformiteitsresultaten. Daarna de kijkhoekwaardes en vervolgens de kleurmetingen in standaardweergave. Indien er een sRGB-modus in het scherm aanwezig is, volgt een identiek blok met de resultaten van de metingen in die modus, en hetzelfde geldt voor een eventuele AdobeRGB-modus.

Acer Predator X27 en Asus RoG Swift PG27UQ

Het heeft even geduurd, maar inmiddels liggen de eerste twee G-Sync HDR-monitoren al een paar maanden in de winkels. We bespraken deze Asus RoG Swift PG27UQ en Acer Predator X27 al eerder uitgebreid. Hoewel de schermen afkomstig zijn van twee verschillende fabrikanten, maken ze onderhuids eigenlijk gebruik van precies hetzelfde paneel en scaler. Het duo werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met paneelleverancier AUO en Nvidia, dat sowieso zijn fiat moet geven voor alle G-sync schermen.

De RoG Swift PG27UQ is de duurste van de twee: gemiddeld tel je er liefst 2570 euro voor neer, waar de Predator X27 volgens onze Prijsvergelijker een nog altijd exorbitante 2279 euro kost. De monitor van Asus moet de meerprijs vooral verantwoorden met zijn uitgesproken ontwerp. Vanuit de exotisch ogende voet wordt het RoG-logo op je plafond geprojecteerd, als ware het een Bat-signal. Ook de ietwat ingetogener Predator X27 mag er overigens zeker zijn qua design en afwerking. Net als bij de concurrent wordt het ietwat lompe paneel actief gekoeld met een klein ventilatortje, dat gelukkig niet al te lawaaiig is. De aansluitingen van de twee houden niet over, met éénmaal displayport 1.4, éénmaal hdmi 2.0 en een 3,5 mm-koptelefoonaansluiting.

Asus RoG Swift PG27UQ
Asus’ RoG Swift PG27UQ is de ultieme hdr-monitor voor gamers met diepe zakken.

De hdr-weergave van de Predator X27 en PG27UQ behoort tot de beste uit de test. De piekhelderheid is erg hoog, maximaal 1310 cd/m² voor de Predator X27 en zelfs 1330 cd/m² bij de PG27UQ. Door de nauwkeurige full array local dimming met 384 zones behalen beide schermen een imposante full-screen contrastwaarde van bijna 70.000:1. Bij een mix van licht en donker loopt het contrast wel vrij snel terug: op ons 4x4 checkerboard-patroon meten we nog zo’n 1500:1. Uiteindelijk zijn er grenzen aan wat de fald-backlight kan bereiken in combinatie met het minder contrastrijke ips-paneel. Toch zijn halo’s op deze monitoren minder zichtbaar dan op de meeste andere hdr-schermen in deze test, met hun grofmazige edge-lit achtergrondverlichting. Dat komt ook doordat de lampjes erg snel kunnen reageren op de beeldinhoud. Beide schermen hebben een uitstekende hdr-kleurweergave, maar het helderheidsverloop van de PG27UQ is wat netter. De Predator X27 toont grijstinten gemiddeld een stuk helderder dan de hdr PQ-curve, iets wat de PG27UQ in mindere mate doet, waardoor de kleurafwijking daar minder oploopt. In combinatie met de hoge helderheid ogen highlights op beide schermen minder uitgebeten wit dan op veel andere schermen. Ook bij Asus bedraagt de DCI-P3 kleurdekking niet meer dan zo’n 92%, net wat minder dan bij de meeste andere schermen.

In sdr is het opnieuw de PG27UQ die nipt de betere papieren heeft qua kleurweergave, althans als we kijken naar de standaardinstelling. In tegenstelling tot Acer regelt Asus het scherm standaard terug naar sRGB. Met de kleine kleur- en grijsafwijkingen kun je het scherm prima voor fotobewerking inzetten. Bij Acer moet je voor de beste sRGB-weergave de aparte modus activeren. Doe je dat, dan zijn de afwijkingen zo mogelijk nog kleiner, met een voorbeeldige gemiddelde kleurafwijking van slechts 0,81 dE als positieve uitschieter. Ook de uniformiteit van beide monitoren behoort tot de beste in de test, hetzelfde geldt voor de kijkhoeken, met dank aan het ips-paneel.

Acer Predator X27
Met zijn fijnmazige local dimming staat de Acer Predator X27 aan de top van de voedselketen.

Voor wat betreft de responstijden was het aanvankelijk de Predator X27 die net wat sneller was, maar na enkele firmware-updates is het nu de PG27UQ die er met de winst vandoor gaat. Dat wil niet zeggen dat Acer’s roofdier qua reponstijden tegenvalt: met een gecombineerde gray-to-gray responstijd van 7 ms is dit absoluut een snel scherm. De PG27UQ duikt daar met 5,2 ms nipt onder, en biedt bovendien een lagere gemiddelde overshoot van 13 procent. De aansturing van het local dimming backlight brengt wel wat vertraging met zich mee: onze Leo Bodnar-tester meet ongeveer 20 ms aan inputlag bij een 4K-signaal. Aspirant-kopers moeten bovendien rekening houden met de 4:2:2-kleurcompressie, die boven de 98 Hz wordt toegepast omdat het signaal anders niet door de displayport-connector past.

 • Acer Predator X27
 • Asus RoG Swift PG27UQ

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

1.653,95 €

Prijsinformatie
1.649,00 €
4,95 €
1.653,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.649,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 1.653,95 €

bol.com Plaza België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Levering in 6 werkdagen

1.698,10 €

Prijsinformatie
1.698,10 €
0,00 €
1.698,10 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.698,10 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.698,10 €

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.799,00 €

Prijsinformatie
1.799,00 €
0,00 €
1.799,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.799,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.799,00 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

1.987,95 €

Prijsinformatie
1.978,00 €
9,95 €
1.987,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.978,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 1.987,95 €

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 1 tot 4 weken verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

1.999,00 €

Prijsinformatie
1.999,00 €
0,00 €
1.999,00 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.999,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.999,00 €

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Dit is een pre-order product dat op een later tijdstip op de markt komt.

2.008,95 €

Prijsinformatie
1.999,00 €
9,95 €
2.008,95 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.999,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 2.008,95 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: meer dan 10 werkdagen

2.009,00 €

Prijsinformatie
1.999,00 €
10,00 €
2.009,00 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.999,00 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 2.009,00 €

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Noch nicht verfügbar, Nicht vorrätig

2.011,99 €

Prijsinformatie
1.999,00 €
12,99 €
2.011,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 1.999,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 2.011,99 €

Caseking.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
2,00 €
2,00 €
4,00 €
1,00 €
0,00 €

2.044,80 €

Prijsinformatie
2.032,60 €
12,20 €
2.044,80 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.032,60 € Verzendkosten BE : 12,20 € Totaalprijs : 2.044,80 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 12 werkdagen
Uw Acer Specialist * Gratis Verzending

2.065,47 €

Prijsinformatie
2.065,47 €
0,00 €
2.065,47 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.065,47 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.065,47 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 14 dagen

2.157,51 €

Prijsinformatie
2.157,51 €
0,00 €
2.157,51 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.157,51 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.157,51 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

2.490,00 €

Prijsinformatie
2.490,00 €
0,00 €
2.490,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.490,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.490,00 €

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

ITWare.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €

1.931,70 €

Prijsinformatie
1.931,70 €
0,00 €
1.931,70 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.931,70 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.931,70 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

1.948,45 €

Prijsinformatie
1.938,50 €
9,95 €
1.948,45 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.938,50 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 1.948,45 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

1.959,00 €

Prijsinformatie
1.949,00 €
10,00 €
1.959,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.949,00 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 1.959,00 €

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.

1.999,00 €

Prijsinformatie
1.999,00 €
0,00 €
1.999,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.999,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.999,00 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 16:00 en je hebt het product morgen in huis.
Uw ASUS Specialist * Gratis Verzending

2.003,76 €

Prijsinformatie
2.003,76 €
0,00 €
2.003,76 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.003,76 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.003,76 €

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 17:00 en je hebt het product morgen in huis.

2.012,00 €

Prijsinformatie
2.012,00 €
0,00 €
2.012,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.012,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.012,00 €

Micro-Mail.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

2.012,45 €

Prijsinformatie
2.005,50 €
6,95 €
2.012,45 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.005,50 € Verzendkosten BE : 6,95 € Totaalprijs : 2.012,45 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

2.013,55 €

Prijsinformatie
2.013,55 €
0,00 €
2.013,55 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.013,55 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.013,55 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

2.013,95 €

Prijsinformatie
2.010,00 €
3,95 €
2.013,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.010,00 € Verzendkosten BE : 3,95 € Totaalprijs : 2.013,95 €

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

2.029,00 €

Prijsinformatie
2.029,00 €
0,00 €
2.029,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.029,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.029,00 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

2.079,39 €

Prijsinformatie
2.079,39 €
0,00 €
2.079,39 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.079,39 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.079,39 €

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

2.119,00 €

Prijsinformatie
2.099,00 €
20,00 €
2.119,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 2.099,00 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 2.119,00 €

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

2.178,99 €

Prijsinformatie
2.166,00 €
12,99 €
2.178,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 2.166,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 2.178,99 €

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

2.209,95 €

Prijsinformatie
2.200,00 €
9,95 €
2.209,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.200,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 2.209,95 €

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

2.224,00 €

Prijsinformatie
2.209,00 €
15,00 €
2.224,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.209,00 € Verzendkosten BE : 15,00 € Totaalprijs : 2.224,00 €

Tones.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 18:00 en je hebt het product morgen in huis.

2.249,00 €

Prijsinformatie
2.249,00 €
0,00 €
2.249,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.249,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.249,00 €

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

2.319,00 €

Prijsinformatie
2.319,00 €
0,00 €
2.319,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.319,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 2.319,00 €

Caseking.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
2,00 €
2,00 €
4,00 €
1,00 €
0,00 €

2.349,84 €

Prijsinformatie
2.337,64 €
12,20 €
2.349,84 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 2.337,64 € Verzendkosten BE : 12,20 € Totaalprijs : 2.349,84 €

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 4-7 werkdagen

2.388,90 €

Prijsinformatie
2.373,95 €
14,95 €
2.388,90 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.373,95 € Verzendkosten BE : 14,95 € Totaalprijs : 2.388,90 €

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: 2-5 werkdagen
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

2.503,95 €

Prijsinformatie
2.499,00 €
4,95 €
2.503,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 2.499,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 2.503,95 €

Dell S2719DC

Het hdr-scherm van Dell heet voluit de ‘UltraThin’ S2719DC. Daar is niks aan gelogen: op het dikste punt is de monitor nog geen 3 cm diep. De ranke verschijning van zilvergrijs aluminium misstaat niet naast een van Dell’s XPS-laptops, waarvoor ook een usb-c connector beschikbaar is, zodat je je gehele setup middels één kabel kunt aansluiten. Met de relatief beperkte 45 W aan Power Delivery moet je niet een te krachtig systeem willen aansluiten. Jammer genoeg zijn Vesa-montagegaten in de zucht naar een fraaier design vergeten – op de meegeleverde voet kan het scherm alleen kantelen.

Dell S2719DC
De Dell S2719DC is een fraaie verschijning voor thuis of op kantoor, maar voor goede hdr-weergave is het niet onze eerste keus.

Dell heeft het gemiddeld 500 euro kostende display voorzien van een wqhd ips-paneel. Voor hdr geen onverdeeld voordelige keus, gelet op de relatief lage contrastverhouding van 1004:1. De backlight-implementatie is bovendien erg simpel. De lampjes voor de acht dimming-zones zitten alleen in de onderste rand verstopt en de achtergrondverlichting oogt minder diffuus dan bij andere schermen. Wanneer je kiest voor de helderste HDR-stand, is het effect van local dimming soms eerder ergerlijk, dan dat het toevoegt aan de beeldkwaliteit. Bij andere modi zijn piekhelderheid en contrast voor goede HDR weer te laag. Net als LG past Dell vrij stevige tone mapping toe. In hooglichten treedt daardoor niet snel clipping op, maar heldere beelddelen worden eigenlijk te donker getoond. Laten we de afwijkingen van de PQ-curve buiten beschouwing, dan is de kleurweergave in hdr-modus echter behoorlijk goed. Bovendien is de piekhelderheid met 628 cd/m² op het niveau dat we zouden willen zien.

In sdr-modus regelt het scherm zijn brede kleurbereik automatisch terug naar sRGB; het witpunt is aan de warme kant, maar de gemiddelde kleur- en grijsafwijking valt binnen de grens van 5 die we als ‘voldoende’ hanteren. Door de keuze voor een ips-paneel zijn de kijkhoeken van het scherm goed, de beste uit de test. Ook de uniformiteit van wit is uitstekend; die van zwart is minder goed. Hoewel de S2719DC Freesync beheerst, zie je aan de responstijden meteen terug dat je niet met een gaming monitor van doen hebt. Door de voorzichtige overdrive meten we dan wel weer een zeer beperkte over- en undershoot.

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

senetic.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 2

426,39 €

Prijsinformatie
418,42 €
7,97 €
426,39 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 418,42 € Verzendkosten BE : 7,97 € Totaalprijs : 426,39 €

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: voraussichtlich verfügbar ab 10.10.2019

443,99 €

Prijsinformatie
431,00 €
12,99 €
443,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 431,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 443,99 €

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen in huis

450,32 €

Prijsinformatie
435,37 €
14,95 €
450,32 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 435,37 € Verzendkosten BE : 14,95 € Totaalprijs : 450,32 €

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

451,00 €

Prijsinformatie
431,00 €
20,00 €
451,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 431,00 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 451,00 €

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

460,00 €

Prijsinformatie
445,00 €
15,00 €
460,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 445,00 € Verzendkosten BE : 15,00 € Totaalprijs : 460,00 €

Micro-Mail.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

461,70 €

Prijsinformatie
454,75 €
6,95 €
461,70 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 454,75 € Verzendkosten BE : 6,95 € Totaalprijs : 461,70 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

463,95 €

Prijsinformatie
454,00 €
9,95 €
463,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 454,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 463,95 €

My Media Center Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 3,5%
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 16:00 en je hebt het product morgen in huis.

467,95 €

Prijsinformatie
458,00 €
9,95 €
467,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 458,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 467,95 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

472,95 €

Prijsinformatie
469,00 €
3,95 €
472,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 469,00 € Verzendkosten BE : 3,95 € Totaalprijs : 472,95 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

482,95 €

Prijsinformatie
472,95 €
10,00 €
482,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 472,95 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 482,95 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 12 werkdagen
Uw DELL Specialist * Gratis Verzending

497,31 €

Prijsinformatie
497,31 €
0,00 €
497,31 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 497,31 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 497,31 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 2-5 dagen

509,85 €

Prijsinformatie
509,85 €
0,00 €
509,85 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 509,85 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 509,85 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

510,37 €

Prijsinformatie
503,38 €
6,99 €
510,37 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 503,38 € Verzendkosten BE : 6,99 € Totaalprijs : 510,37 €

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: 2-5 werkdagen
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

552,95 €

Prijsinformatie
548,00 €
4,95 €
552,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 548,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 552,95 €

HP Pavilion Gaming 32 HDR

Gemiddeld kost de Pavilion Gaming 32 HDR 479 euro en daarmee is het de goedkoopste monitor in deze test, zij het nipt. Met een beetje zoeken kun je voor het scherm nog duidelijk minder betalen. HP is schijnbaar erg trots de meest betaalbare monitor met Vesa HDR600-certificering te kunnen leveren. Bij het aanzetten van het scherm staat het keurmerk iedere keer prominent in beeld. De zwarte trapeziumvormige voet van het scherm is gemaakt van stevig metaal, maar biedt helaas erg weinig verstelmogelijkheden. Gelukkig levert HP een Vesa-bracket mee in de doos. Ook elders is bespaard. De usb-hub met twee poorten ondersteunt als enige slechts 2.0-snelheden, terwijl je het ietwat archaïsche menusysteem bedient met een stel goedkoop aandoende knopjes.

HP Pavilion Gaming 32 HDR
De Pavilion Gaming 32 HDR is een betaalbare instap in de wereld van hdr.

De local dimming van het edge-lit scherm telt acht horizontale zones en is dus niet bepaald fijnmazig, maar HP heeft gekozen voor een va-paneel met een van zichzelf hoger contrast. Daardoor zijn halo’s minder storend dan op sommige andere monitoren in deze test. In combinatie met de hogere piekhelderheid, die inderdaad de beloofde 600 cd/m² overschrijdt, levert dat een zichtbaar ‘hdr-effect’ op, samen met de keurige 93,5 procent DCI-P3-dekking. Qua kleurweergave eindigt de monitor ook niet op de laatste plaats: de kleurfout zonder helderheid is gemiddeld. Het helderheidsverloop is wel wat afwijkend. Donkere tinten worden te licht getoond en in het helderste deel van de grafiek zit een knikje, wat zich in de praktijk vertaalt in wat meer clipping in highlights, dan we elders zien. Voor sdr-beeld is de kalibratie gelet op de prijs prima, al heeft het apparaat geen stand die het sRGB-gamut benadert – dat levert dus vollere kleuren op dan strikt genomen bedoeld. Voor gaming is dat niet zo’n probleem.

Spelers van snelle spellen zouden we het scherm niet direct aanraden, vanwege de inputlag van circa 30 ms. Ook de responstijden houden niet over, waarbij de overshoot met 20 procent aan de hoge kant is. Bezitters van een PS4 Pro moeten er rekening mee houden dat dit scherm als enige geen 4K-invoersignalen ondersteunt.

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

484,99 €

Prijsinformatie
472,00 €
12,99 €
484,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 472,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 484,99 €

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

492,00 €

Prijsinformatie
472,00 €
20,00 €
492,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 472,00 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 492,00 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

492,95 €

Prijsinformatie
489,00 €
3,95 €
492,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 489,00 € Verzendkosten BE : 3,95 € Totaalprijs : 492,95 €

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

504,00 €

Prijsinformatie
489,00 €
15,00 €
504,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 489,00 € Verzendkosten BE : 15,00 € Totaalprijs : 504,00 €

Conrad.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Leverbaar in 3 - 4 dagen

509,00 €

Prijsinformatie
509,00 €
0,00 €
509,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 509,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 509,00 €

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

529,00 €

Prijsinformatie
529,00 €
0,00 €
529,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 529,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 529,00 €

LG 32UL950 en 34WK95U-W

LG stuurde voor deze test de 32UL950 en 34WK95U-W, luxe schermen met bijbehorende prijskaartjes van meer dan 1000 euro. Zoals je eerder al las in onze eerdere uitgebreide reviews van de twee monitoren, krijg je daar wel imposante specificaties voor terug. De 32UL950 (review) beschikt over een 4K-paneel, de 34WK95U-W (review) bevat zelfs 5120 x 2160 pixels, stukken meer dan gangbare 34 inch ultrawides. Ook de vormgeving straalt luxe uit, waarbij LG met meer dan een schuin oog heeft gekeken naar Apple. De witte finish aan de achterkant contrasteert fraai met de zilvergrijze voet. Het paneel kan daarop in hoogte worden versteld, maar het verschuiven verloopt wat stroef. Helaas is alleen de halfronde basis van aluminium gemaakt.

LG 32UL950-W
De LG 32UL950 is een fraaie Thunderbolt-monitor met nauwkeurige kleurweergave in hdr, maar niet in sdr.

LG prijst de schermen niet voor niets aan met een Macbook Pro. Beide monitoren zijn voorzien van Thunderbolt 3, zodat je met één kabel je hele setup kunt verbinden. Voor randapparatuur is er een twee poorten tellende usb 3.0-hub, voor een bedrade koptelefoon een 3,5 mm-jack. Op de 32UL950 kun je tevens een tweede exemplaar aansluiten via de Daisy Chain-poort, zodat je daar ook geen extra kabel voor nodig hebt. Aan Power Delivery is uiteraard gedacht: de 34WK95U-W levert 85 W, het 32 inch-model maximaal 60 W. De nadruk op Thunderbolt heeft helaas wel gevolgen voor wie deze snelle standaard niet op de pc heeft. Het duo ondersteunt namelijk geen displayport Alternate Mode, dus via een ‘gewone’ usb type-c-kabel kun je alleen de usb hub gebruiken. Wel zijn losse hdmi- en displayport-ingangen aanwezig.

Beide monitoren zijn volgens LG uitgerust met een zogenoemd ‘Nano IPS-paneel’, afkomstig uit de fabrieken van dochter LG Display. Daarmee wordt een Quantum Dot-filterlaag bedoeld, maar de techniek van LG werkt precies andersom als die van Samsung, door bepaalde golflengten te filteren in plaats van te versterken. In elk geval doet de technologie wat hij moet doen, want de kleurdekking van de 32UL950 en 34WK95U-W bedraagt respectievelijk 97,8 en 96,6 procent van DCI-P3, een uitstekend resultaat.

LG UltraWide 34WK95U-W
Met de LG 34WK95U-W heb je enorm veel werkruimte tot je beschikking. De hdr-weergave is echter niet het meest indrukwekkend.

Het Vesa DisplayHDR600-keurmerk belooft een piekhelderheid van 600 nits. De twee produceren inderdaad zo’n 680 cd/m² als het hele scherm wit is, maar is 5% van het scherm wit, dan meten we nog maar zo’n 350 cd/m². Waarschijnlijk heeft LG gepoogd halo’s minder zichtbaar te maken. Het duo beschikt over een minder contrastrijk ips-paneel – vooral de 34WK95U-W noteert een laag native contrast – plus grofmazige edge-lit dimming, die louter in horizontale richting opereert. Nadeel van die aanpak is dat hdr-beelden wat minder indrukwekkend fel ogen dan op veel andere monitoren in de test. Ook voor het helderheidsverloop kiest LG een eigen benadering. Het merk past vrij stevige tone mapping toe voor hooglichten, waardoor je ondanks de lage piekhelderheid niet snel clipping zult zien. De kleur- en grijsweergave van hdr-beelden is echter behoorlijk goed in vergelijking met de concurrentie, zeker die van de 32UL950.

In sdr tonen beide schermen standaard hun volledige, brede kleurbereik, met een flink te hoge kleurtemperatuur. Bovendien is het meeste sdr-materiaal gericht op sRGB, wat in combinatie met de standaardmodus een oververzadigde weergave oplevert. Gelukkig hebben beide schermen een sRGB-stand waarin het kleurbereik wordt teruggeregeld. Bij de 34WK95U-W is de kalibratie daarvan uitstekend: het gamma is bijna perfect en de kleurweergave ook. Je moet echter leven met een vrij hoge, niet aanpasbare helderheid van 206 cd/m². Bij de 32UL950 kun je de helderheid van de sRGB-modus wel aanpassen, maar daarbij valt de kalibratie weer tegen. Je kunt eventueel een nauwkeuriger kleurweergave verkrijgen middels hardwarekalibratie, waarover ook de 34WK95U-W beschikt. Hoewel de twee schermen van LG niet gericht zijn op gaming, bieden ze wel een lekker lage inputlag. LG heeft de overdrive vrij voorzichtig ingesteld, met wel een beperkte over- en undershoot tot gevolg. Alleen de 32UL950 beschikt over Freesync.

 • LG 32UL950
 • LG 34WK95U-W

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

979,00 €

Prijsinformatie
979,00 €
0,00 €
979,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 979,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 979,00 €

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

979,00 €

Prijsinformatie
979,00 €
0,00 €
979,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 979,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 979,00 €

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.

983,95 €

Prijsinformatie
979,00 €
4,95 €
983,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 979,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 983,95 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

1.018,94 €

Prijsinformatie
1.008,99 €
9,95 €
1.018,94 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.008,99 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 1.018,94 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Op voorraad en verzonden binnen 2 werkdagen
Uw LG Specialist * Gratis Verzending

1.034,55 €

Prijsinformatie
1.034,55 €
0,00 €
1.034,55 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.034,55 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.034,55 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

1.039,89 €

Prijsinformatie
1.039,89 €
0,00 €
1.039,89 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.039,89 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.039,89 €

Art & Craft

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 22:30u besteld, morgen in huis

1.077,32 €

Prijsinformatie
1.077,32 €
0,00 €
1.077,32 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.077,32 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.077,32 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:30 en je hebt het product morgen in huis.

1.079,00 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
0,00 €
1.079,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.079,00 €

Foka.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 1,3%
0,00 €
0,00 €
25,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.079,00 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
0,00 €
1.079,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.079,00 €

kamera-express.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.079,00 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
0,00 €
1.079,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.079,00 €

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

1.083,95 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
4,95 €
1.083,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 1.083,95 €

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:30 en je hebt het product morgen in huis.

1.088,95 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
9,95 €
1.088,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 1.088,95 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

1.089,00 €

Prijsinformatie
1.079,00 €
10,00 €
1.089,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.079,00 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 1.089,00 €

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

1.134,56 €

Prijsinformatie
1.114,56 €
20,00 €
1.134,56 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 1.114,56 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 1.134,56 €

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

1.175,99 €

Prijsinformatie
1.163,00 €
12,99 €
1.175,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 1.163,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 1.175,99 €

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

1.184,00 €

Prijsinformatie
1.169,00 €
15,00 €
1.184,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.169,00 € Verzendkosten BE : 15,00 € Totaalprijs : 1.184,00 €

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

1.219,00 €

Prijsinformatie
1.219,00 €
0,00 €
1.219,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.219,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.219,00 €

Foto's

Testresultaten

Winkel

Prijs BE

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

901,00 €

Prijsinformatie
881,00 €
20,00 €
901,00 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 881,00 € Verzendkosten BE : 20,00 € Totaalprijs : 901,00 €

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

1.011,95 €

Prijsinformatie
1.002,00 €
9,95 €
1.011,95 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.002,00 € Verzendkosten BE : 9,95 € Totaalprijs : 1.011,95 €

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 5-7 dagen

1.038,59 €

Prijsinformatie
1.038,59 €
0,00 €
1.038,59 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.038,59 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.038,59 €

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

1.045,99 €

Prijsinformatie
1.033,00 €
12,99 €
1.045,99 €
Voorraad onbekend prijsopbouw
Productprijs : 1.033,00 € Verzendkosten BE : 12,99 € Totaalprijs : 1.045,99 €

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

1.064,00 €

Prijsinformatie
1.049,00 €
15,00 €
1.064,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.049,00 € Verzendkosten BE : 15,00 € Totaalprijs : 1.064,00 €

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 2 dagen

1.104,00 €

Prijsinformatie
1.104,00 €
0,00 €
1.104,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.104,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.104,00 €

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 17:00 en je hebt het product morgen in huis.

1.104,00 €

Prijsinformatie
1.104,00 €
0,00 €
1.104,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.104,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.104,00 €

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

1.114,00 €

Prijsinformatie
1.104,00 €
10,00 €
1.114,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.104,00 € Verzendkosten BE : 10,00 € Totaalprijs : 1.114,00 €

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.

1.153,95 €

Prijsinformatie
1.149,00 €
4,95 €
1.153,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.149,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 1.153,95 €

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 16:00 en je hebt het product morgen in huis.
Uw LG Specialist * Gratis Verzending

1.163,29 €

Prijsinformatie
1.163,29 €
0,00 €
1.163,29 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.163,29 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.163,29 €

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.179,00 €

Prijsinformatie
1.179,00 €
0,00 €
1.179,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.179,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.179,00 €

Caseking.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
2,00 €
2,00 €
4,00 €
1,00 €
0,00 €

1.231,35 €

Prijsinformatie
1.219,15 €
12,20 €
1.231,35 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.219,15 € Verzendkosten BE : 12,20 € Totaalprijs : 1.231,35 €

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 22:00 en je hebt het product morgen in huis.
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

1.243,95 €

Prijsinformatie
1.239,00 €
4,95 €
1.243,95 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.239,00 € Verzendkosten BE : 4,95 € Totaalprijs : 1.243,95 €

Levix Computershop Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,8%
0,00 €
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
Shop: 13

1.249,00 €

Prijsinformatie
1.249,00 €
0,00 €
1.249,00 €
Geen voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.249,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.249,00 €

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

1.269,00 €

Prijsinformatie
1.269,00 €
0,00 €
1.269,00 €
Bij toeleverancier prijsopbouw
Productprijs : 1.269,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.269,00 €

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

1.289,02 €

Prijsinformatie
1.289,02 €
0,00 €
1.289,02 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.289,02 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.289,02 €

Foka.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 1,3%
0,00 €
0,00 €
25,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.299,00 €

Prijsinformatie
1.299,00 €
0,00 €
1.299,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.299,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.299,00 €

kamera-express.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.

1.299,00 €

Prijsinformatie
1.299,00 €
0,00 €
1.299,00 €
Op voorraad prijsopbouw
Productprijs : 1.299,00 € Verzendkosten BE : 0,00 € Totaalprijs : 1.299,00 €

Art & Craft

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 20:00u besteld, morgen in huis

1.377,43 €

Prijsinformatie
1.377,43 €
0,00 €