Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

80 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Arozzi Mezzo V2 fabric
 3. 3. Arozzi Verona XL+
 4. 4. Corsair T1 Race
 5. 5. Corsair T2 Road Warrior
 6. 6. Nitro Concepts S300
 7. 7. Noblechairs Hero
 8. 8. Noblechairs Icon
 9. 9. Sharkoon Skiller SGS4
 10. 10. Thermaltake Tt esports X-Fit XT100
 11. 11. Trust GXT 707R Resto
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0
 14. 11 besproken producten
 15. 80 reacties

Thermaltake Tt esports X-Fit XT100

Tt esports, het gamingmerk van Thermaltake, heeft meerdere stoelen in twee modelseries, Comfort en Fit. Die eerste is zoals de naam doet vermoeden vooral ontworpen voor comfort, terwijl de wat compactere FIT stoelen een sportiever uiterlijk hebben en meer gemodelleerd zijn naar de kuipstoelen uit sportwagens. Wij testen voor deze vergelijking de nieuwe X-Fit XF100, een model dat voor 379 euro over de toonbank gaat en daarmee duidelijk tot de hogere prijsklasse gerekend mag worden.

Thermaltake X-Fit Premium XT100 Black

De X-fit doet zijn naam in de praktijk daadwerkelijk eer aan, het is een vrij nauwe stoel die aan de zijkant veel ondersteuning biedt. Wellicht wat teveel, want van G-krachten heb je achter je bureau doorgaans weinig last, terwijl de zeer steil oplopende zijkanten van het zitdeel en de rug er wel voor zorgen dat je beperkte bewegingsvrijheid hebt. Ter hoogte van de onderrug is het vlakke deel van de leuning bijvoorbeeld slechts 33 centimeter breed, wat betekent dat de meeste mensen zonder gebruik van de meegeleverde lendensteun redelijk klem zullen zitten tussen de naar voren gebogen zijkanten. Die lendensteun is in tegenstelling tot het zitvlak en de rugleuning overigens erg zacht. Ook de stoel heeft een vrij smalle zit, waarbij het eigenlijk alleen goed mogelijk is om met je benen evenwijdig aan elkaar comfortabel te zitten.

Thermaltake X-Fit Premium XT100 Black

De X-Fit is afgewerkt in kunstleer met aan de zijkanten geweven accenten die op carbon moeten lijken. Beide voelen helaas erg plastic aan en de stoel ademt in het geheel niet. Naast de compleet zwarte versie die wij testten is de X-Fit 100 ook verkrijgbaar met rode, groene en blauwe accentstrepen. Over de bouwkwaliteit kunnen we kort zijn, die is namelijk goed. De stoel heeft vrijwel geen speling, is ruim verstelbaar in hoogte en qua neiging naar achteren en omvalgevaar is afwezig. Ook de ruim verstelbare 4D armsteunen zijn een pluspunt van deze stoel.

0
*