Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

80 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Arozzi Mezzo V2 fabric
 3. 3. Arozzi Verona XL+
 4. 4. Corsair T1 Race
 5. 5. Corsair T2 Road Warrior
 6. 6. Nitro Concepts S300
 7. 7. Noblechairs Hero
 8. 8. Noblechairs Icon
 9. 9. Sharkoon Skiller SGS4
 10. 10. Thermaltake Tt esports X-Fit XT100
 11. 11. Trust GXT 707R Resto
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0
 14. 11 besproken producten
 15. 80 reacties

Conclusie

De belangrijkste conclusie van deze stoelendans is dat we in tegenstelling tot bij onze vorige vergelijkingstest ditmaal geen modellen zijn tegengekomen die we echt ontraden omdat ze gevaarlijk zijn. Alleen de Trust GXT 707R heeft de neiging om aan de achterkant los van de vloer te komen als je helemaal op de punt gaat zitten, maar ook slechts in beperkte mate. De overige stoelen scoren op dit punt gewoon goed. De prijzen van de geteste modellen lopen sterk uiteen, en dat geldt ook voor de afwerking en het comfort.

Zit je vaak in een warme ruimte of transpireer je sowieso snel, dan is de Arozzi Mezzo V2 Fabric een goede keuze. Deze stoel heeft een gestoffeerde afwerking die goed ademt. De stoel zit ook prima, maar is vrij basic. Met een beetje zoeken koop je hem echter voor minder dan 250 euro, waardoor het een prima budgetkeuze is. Vind je een stevige zit niet vervelend, dan is de Nitro Concepts S300 die ook een gestoffeerde afwerking heeft zelfs een betere keuze. Deze stoel voelt prima solide, is goed gebouwd en is behalve in 'standaard' kleurstellingen ook met camouflagemotief verkrijgbaar. In het segment tot ongeveer 275 euro is het daarom onze favoriet uit deze test en winnaar van onze Excellent Choice Award.

Voor grote, brede en zware mensen zijn vooral de Noblechairs Hero, Sharkoon Skiller SGS4 en de Arozzi Verona XL+ het overwegen waard. Die laatste is overigens niet echt comfortabel voor mensen met een normaal postuur. De Skiller SGS4 is allround gewoon een prima stoel en dankzij de mogelijkheid om de wielen vast te zetten is deze racestoel ook daadwerkelijk geschikt om racegames mee te spelen, zonder dat je naar achteren rolt als je rem of gas intrapt. De Noblechairs Hero is ook een prima stoel voor de forsere mens, maar is met een winkelprijs van ruim 500 euro wel een stuk duurder dan de stoelen van Sharkoon en Arozzi.

De nieuwe Noblechairs Icon is een prima allround stoel en het enige model in onze test met echt leren bekleding. Het understated uiterlijk, de goede zit en de goede kwaliteit van het onderstel maken deze stoel tot een goede, maar ook dure keuze. De lederen versie kost namelijk 579 euro, varianten met kunstleer 379 euro. Ondanks de hoge prijs geven we ook deze stoel onze Excellent Choice Award. Vergelijken we de nieuwe stoelen met de Noblechairs Epic uit onze vorige test, dan blijft die laatste toch onze favoriet. De Epic is ook nu gewoon leverbaar en kost op het moment van schrijven ongeveer 330 euro, en is daarmee dus ook twee jaar na onze eerste test nog altijd onze favoriete keuze.


Nitro Concepts S300
Noblechairs Icon

 

0
*