Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

80 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Arozzi Mezzo V2 fabric
 3. 3. Arozzi Verona XL+
 4. 4. Corsair T1 Race
 5. 5. Corsair T2 Road Warrior
 6. 6. Nitro Concepts S300
 7. 7. Noblechairs Hero
 8. 8. Noblechairs Icon
 9. 9. Sharkoon Skiller SGS4
 10. 10. Thermaltake Tt esports X-Fit XT100
 11. 11. Trust GXT 707R Resto
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0
 14. 11 besproken producten
 15. 80 reacties

Arozzi Mezzo V2 fabric

Hoewel de naam wellicht Italiaanse roots doet vermoeden, is Arozzi een Zweeds bedrijf dat zich toelegt op het maken van gaming accessoires en dan vooral gaming desks, microfoons, race-simulator frames en gamestoelen. Wij bekijken voor deze test twee producten uit die laatste categorie, waarbij de Mezzo V2 Fabric een beetje buitenbeentje is onder de gamestoelen.
In tegenstelling tot de meeste andere gamestoelen is de bekleding niet gemaakt van kunstleer, maar van een gewoven stof. Dat ziet er op het eerste gezicht wat minder luxueus uit dan het kunsteer van de concurrentie en stoffen bekleding is uiteraard ook gevoeliger voor vuil en vlekken. Toch heeft het ook een groot voordeel, en dat is vochtregulering. Anders gezegd, gewoven stoffering kan zweet opnemen, terwijl kunstleer dat niet kan en op warme zomerdagen plakkerig kan aanvoelen. Transpireer je veel, dan is een stoel met een gestoffeerde afwerking hierdoor waarschijnlijk veel comfortabeler in gebruik.

Arozzi Mezzo V2 Black/Red

De Mezzo V2 Fabric – let op, er is ook een non-fabric versie die gewoon is afwerkt met kunstleer – wordt in Nederland niet door veel winkels geleverd, in onze prijsvergelijker komen we hem bij slechts drie shops tegen. De V2 fabric kost gemiddeld 243 euro in onze de prijsvergelijker en de één na goedkoopste stoel uit onze test. De Mezzo V2 Fabric heeft zwart als basiskleur en is naast in een volledig zwarte uitvoering ook verkrijgbaar met blauwe, rode of witte accentstrepen. De stoffering is grof gewoven, wat betekent dat het materiaal goed ademt. Het foam van de zitting en de rugleuning is stevig, maar toch comfortabel. Wat wel opvalt is dat de foamlaag aan de zijkanten van het frame aan de dunne kant is, waardoor je de buizen van het frame voelbaar zijn als je er hard op drukt.

Arozzi Mezzo V2 Black/Red

De zitting en de rug lopen aan zijkanten licht naar binnen zodat ook forsere mensen er goed op zitten. Zoals bij alle gamestoelen is de rugleuning ver naar achteren verstelbaar, in het geval van de Mezzo V2 tot maximaal 165 graden. De stoel wordt geleverd met gestoffeerde hoofd- en lendensteunen die beide ruim in hoogte verstelbaar zijn.
De bouwkwaliteit van de stoel is goed. Er is weinig tot geen speling voelbaar in het frame, dat verder eenvoudig is opgebouwd. Het zitgedeelte kan licht naar achteren veren, een lockout is niet aanwezig. De gasveer laat het zitgedeelte in hoogte verstellen tussen 42 en 48 centimeter, wat aan de lage kant is. De stabiliteit van de Mezzo V2 is goed, hij doorstaat onze zit-op-de-punt test zonder problemen. Wat tegenvalt is de verstelbaarheid van de armleuningen, deze kunnen alleen omhoog en omlaag versteld worden.

0
*