Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

80 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Arozzi Mezzo V2 fabric
 3. 3. Arozzi Verona XL+
 4. 4. Corsair T1 Race
 5. 5. Corsair T2 Road Warrior
 6. 6. Nitro Concepts S300
 7. 7. Noblechairs Hero
 8. 8. Noblechairs Icon
 9. 9. Sharkoon Skiller SGS4
 10. 10. Thermaltake Tt esports X-Fit XT100
 11. 11. Trust GXT 707R Resto
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0
 14. 11 besproken producten
 15. 80 reacties

Arozzi Verona XL+

Arozzi stuurde ons nog een opvallende stoel, want de Verona XL+ is speciaal bedoeld voor de ‘grotere’ gamer. Met groot bedoelen we dan niet zozeer in de lengte, als wel in de breedte. De in kunstleer afgewerkte Verona XL+ heeft een zitvlak dat tussen de zijwangen maar liefst 48 cm breed is, en ook de rugbreedte van 53 cm is zeer royaal. Zowel het zitvlak als de leuning zijn wel erg plat en relatief hard, waardoor het niet de meest comfortabele stoel is.

De hoofd- en lendensteun bieden voldoende veerkracht, maar vooral de lendensteun vinden we gezien de vorm van de stoel niet echt comfortabel. Uiteraard kan je deze echter gewoon verwijderen als je hem niet prettig vindt. Arozzi heeft de keuze voor relatief hard schuim waarschijnlijk gemaakt met de doelgroep van de stoel in gedachte, want de Verona XL+ kan personen tot 160 kg dragen. Dat maakt dus wel dat deze stoel minder ideaal is voor kleinere en minder zware personen.

Arozzi Verona XL+ Black

Over de bouwkwaliteit valt gelukkig niets te klagen. De stoel staat op een extra stevig onderstel en is uiteraard in hoogte verstelbaar, maar met een tweede hendel kan je er ook voor kiezen of je de zitting vast wilt zetten, of dat deze iets naar achter moet kunnen veren. Nadeel is dat er wel wat speling voelbaar is voordat het veersysteem tegendruk geeft. Wat verder opvalt is dat de Verona XL+ wat zwaarder rolt dan alle andere stoelen in de test. Wellicht heeft dat de maken met de (betere?) lagers die gebruikt worden met het oog op het extra hoge draagvermogen. Net als de Mezzo V2 is ook de Verona XL+ voorzien van armsteunen die alleen omhoog en omlaag versteld kunnen worden, wat gezien de prijs een misser is naar onze mening.

Arozzi Verona XL+ Black

De Verona XL+ is namelijk een gamestoel voor een zeer specifieke doelgroep, maar wel eentje die daarbij relatief gunstig geprijsd is na een forse prijsdaling in de afgelopen maanden. Je koopt de Verona XL+ op het moment van schrijven vanaf 214 euro, met een gemiddelde winkelprijs van 324 euro.

0
*