Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

80 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Arozzi Mezzo V2 fabric
 3. 3. Arozzi Verona XL+
 4. 4. Corsair T1 Race
 5. 5. Corsair T2 Road Warrior
 6. 6. Nitro Concepts S300
 7. 7. Noblechairs Hero
 8. 8. Noblechairs Icon
 9. 9. Sharkoon Skiller SGS4
 10. 10. Thermaltake Tt esports X-Fit XT100
 11. 11. Trust GXT 707R Resto
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0
 14. 11 besproken producten
 15. 80 reacties

Corsair T1 Race

Corsair behoeft uiteraard geen introductie en ook dit merk heeft inmiddels een aantal gamestoelen in haar assortiment, waarvan de T1 Race de goedkoopste is. De R1 Race heeft begin dit jaar een update gehad, en de nieuwe versie wordt door de meeste shops aangeduid als T1 Race (2018). De verschillen tussen de oude en nieuwe versie zijn klein, en zitten hem in het gebruik van verbeterde wielen, en iets bredere verstelbaarheid van de hoogte van de zitting en de neiging van de leuning. De T1 Race is leverbaar in zwart, en in een combinatie van zwart met rood, blauw, wit of geel. Wij bekeken die laatste versie, die er lekker agressief uitziet. Het zwarte kunstleer van de zetel en de rug is bij deze variant afgewerkt met gele stiksels die in een ruitpatroon zijn aangebracht en de stoel ook echt een race-look geven.

Corsair T1 Race 2018 Gaming Chair Black/Yellow

De T1 race biedt een comfortabele zit, hoewel vooral de onderkant van de rugleuning aan de zijkanten vrij scherp naar binnen knijpt. Heb je wat extra pondjes rond je middel, dan kan het dus een krappe zit zijn, zeker als je de ruim verstelbare lendensteun niet gebruikt. Die lendensteun is overigens prima: groot en relatief zacht. In tegenstelling tot de steunen bij veel andere stoelen biedt deze echt ondersteuning, en niet het gevoel dat er iets hards in je onderrug prikt. Ook de armsteunen van de T1 zijn prima en ruim ‘4D’ verstelbaar in de hoogte, breedte en lengte, en kunnen naar binnen of buiten gedraaid worden. Prima dus!

Corsair T1 Race 2018 Gaming Chair Black/Yellow

Over het onderstel van de T1 Race zijn we gematigd positief. Laten we met het goede nieuws beginnen: de stoel staat stevig en gevaar voor omvallen is er niet. Maar zittend op de stoel merk je dat er vrij veel speling in het onderstel zit, en dan doelen we dus niet op de mogelijkheid om het zitvlak iets naar achteren te laten veren, maar echt op speling. De T1 staat bovendien op vijf dunne, hoge skeelerwielen. Die rollen perfect over een harde ondergrond, maar zijn niet ideaal op tapijt. Bij de eerste generatie van de T1 bleken de lagers bovendien een zwak punt, maar dat is gelukkig opgelost. Qua prijs zit de T1 race in de middenmoot, met een gemiddelde winkelprijs van 269 euro euro.

0
*