Dell UltraSharp U2719D review: maakt UltraSharp zijn status nog waar?

20 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dell UltraSharp U2719D
 3. 3. Testmethode
 4. 4. Helderheid en contrast
 5. 5. Uniformiteit
 6. 6. Kleurweergave
 7. 7. Kijkhoeken
 8. 8. Gaming: responstijd en inputlag
 9. 9. Energieverbruik
 10. 10. Specificaties, testresultaten en afbeeldingen
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 20 reacties

Dell UltraSharp U2719D

Zoals gezegd is de Dell UltraSharp U2719D een 27-inch beeldscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, waarmee de pixeldichtheid uitkomt op 109 ppi - de pixels zijn marginaal kleiner dan bij een 24-inch full hd scherm (92 ppi) maar tekst en kleine beeldelementen zijn nog altijd prima te onderscheiden zonder van schaling gebruik te maken.

 • Voor
 • Achter

Dell UltraSharp U2719D

Dell UltraSharp U2719D

Dell UltraSharp U2719D

Het rondom 'randloze' paneel (in de praktijk is er een stukje van zo'n halve centimeter dat permanent zwart blijft - vergeleken met smartphones zijn de randen nog behoorlijk aanwezig bij monitoren) staat op een in hoogte verstelbare voet. Die voet is overigens van plastic. Weliswaar fraai ogend plastic en met een metalen plaat in de bodem, maar wie zich de oudere UltraSharps met metalen voet herinnert zal wellicht wat minder gecharmeerd zijn. Desgewenst kan je het scherm op een andere beugel bevestigen middels de aanwezige vesa-schroefgaten.

Qua stevigheid of balans is er niets te klagen, en de het paneel beweegt soepel op en neer op de staander. Ook is het mogelijk het scherm 90 graden te draaien naar portretstand. De dunne onderrand is daarbij beslist een voordeel als je er meerdere op deze manier naast elkaar wilt zetten.

Aansluitingen

Dell UltraSharp U2719D

Het scherm is relatief dun (zij het niet zo dun als de S2719DC) en bevat aan de linkerzijde twee usb 3.0 host-poorten. Zet je twee schermen strak tegen elkaar, dan kan je die bij een van de twee dus niet gebruiken. De overige aansluitingen zitten aan de achterzijde en steken recht naar beneden, wat wel zo netjes oogt; de kabels kan je wegleiden door een ronde opening in de staander van de voet. Het aanbod aan inputs is redelijk, maar niet zo uitgebreid als we bij Dell wel eens meemaken. Met hdmi 1.4 en displayport 1.4 kan je prima uit de voeten, maar we zien bijvoorbeeld geen mini-displayport. Wel is er een (mst) displayport-uitgang. Ook aanwezig is een usb 3.0 upstream-aansluiting en nog twee host-poorten, alsmede een 3,5 mm audio-uitgang. Dell bouwt traditioneel geen speakers in, daarvoor levert het doorgaans een optionele 'speakerbar'. Dell vermeldt in de handleiding nadrukkelijk dat deze uitgang niet bestemd is voor een koptelefoon. De scaler ondersteunt ook geen picture-in-picture of picture-by-picture.

Dell UltraSharp U2719D

Bediening en bijzonderheden

Voor de bediening zit een rijtje simpele ronde drukknopjes onder de monitorrand aan de rechterkant. Deze bedienen een overzichtelijk menu, dat niet uitblinkt met bijzondere mogelijkheden. Het meest opvallende is de mogelijkheid de standaardwerking van de bedieningsknoppen aan te passen, en het venster met informatie als de servicetag. Meer in het algemeen blinkt het menu vooral uit door zijn duidelijkheid en relatieve gebruiksvriendelijkheid gezien de ouderwetse bediening, meer dan door de functionaliteit. Zelfs een srgb-optie ontbreekt, maar Dell claimt standaard een deltaE-waarde kleiner dan 2 - reden voor ons om snel verder te kijken naar de testresultaten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Dell UltraSharp U2719D

Dell UltraSharp U2719D

 • 27 inch
 • 2560x1440
 • 109 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • 60 Hz
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 8 ms
 • 350 cd/m²
 • 1000 : 1

357,84 €

7 winkels
0
*