Oppo Reno review: Prima midranger valt tussen wal en schip

18 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 18 reacties

Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

Resultaten

De Oppo Reno is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Po batterij met een capaciteit van 3765 mAh. Dat is een gebruikelijke grootte voor een toestel met een 6,4 inch full-hd oled-display.

De PCMark Work 2.0-test heeft een duidelijke winnaar: de Oppo Reno. Dit heeft de smartphone vermoedelijk te danken aan een combinatie van een relatief grote accu, een energiezuinige processor en ColorOS 6, dat standaard erg zijn best doet om zoveel mogelijk uit de batterij te halen. Dit wil niet zeggen dat de Reno gegarandeerd het langst meegaat op een acculading. In de videotest met een helderheid van 250cd/m2 bevindt het toestel zich namelijk in het middensegment. Grote concurrenten als de Xiaomi Mi 9 en OnePlus 6T gaan beduidend langer mee, en ook de oudere RX17 Pro zet een hogere score neer dan de Reno.

In de web browse tests weet de Reno meer te overtuigen. Het toestel scoort iets beter dan gemiddeld en gaat langer mee dan de modellen van Xiaomi en OnePlus. De twee andere telefoons met de Snapdragon 710-chip hebben bijna een even lange adem als de Reno. De Huawei Mate 20 en Honor View 20 houden het langer vol, wat vooral komt door de grotere accucapaciteit.

 • Accutest
 • Webbrowse test 4G & wifi
 • Laadtesten

De 3765 mAh accu laadt op via een usb-c-aansluiting. Oppo levert een eigen VOOC 3.0-oplader mee met lange stekker, dikke kabel en een vermogen van 20 Watt. Sommige concurrenten komen met een 27- of 30W-lader en laden dus sneller op. Tel daarbij op dat de accu van de Reno aan de grote kant is, en je ziet in de grafiek dat de smartphone na een half uur voor ‘slechts’ 47 procent vol zit. Oppo’s RX17 Pro is even duur en komt met een veel krachtigere oplader. De verschillen met de meeste smartphones zijn echter kleiner.

De Reno heeft 88 minuten nodig om volledig op te laden. Dat is rap, ook in vergelijking met de concurrentie. De Xiaomi Mi 9 en OnePlus 6T komen bijvoorbeeld met krachtigere opladers en iets kleinere accu’s, maar hebben langer nodig om van 0 naar 100 te brengen. Dit komt omdat de laders de laatste tientallen procenten steeds langzamer opladen, wat beter is voor de accu. Oppo’s VOOC-techniek kan op volle sterkte blijven laden zonder negatieve invloed op de accu, aldus de fabrikant. Zoals eerder gezegd kan de batterij van de Oppo Reno niet draadloos worden opgeladen.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Oppo Reno Black

Oppo Reno Black

 • Google Android 9.0
 • 256 GB
 • 6.44 inch
 • 2340x1080
 • 48 MPixel
Niet verkrijgbaar
Oppo Reno Green

Oppo Reno Green

 • Google Android 9.0
 • 256 GB
 • 6.4 inch
 • 2340x1080
 • 48 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*