Qnap TS-251B-2G review: multifunctionele NAS met troef achter de hand

4 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Techniek
 3. 3. Software
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Testmethode
 6. 6. Testresultaten: doorvoertests 10 GB 
 7. 7. Prestaties: Intel NASPT totaal en gemiddeld
 8. 8. Intel NASPT: deelscores (1/2)
 9. 9. Intel NASPT: deelscores (2/2)
 10. 10. Stroomverbruik
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 4 reacties

Software

De QNAP TS-251B-2G is uitgerust met QTS versie 4.5.3.07, het eigen op Linux gebaseerde besturingssysteem van QNAP. De interface van QTS ziet er eigentijds uit en is overzichtelijk ingedeeld.

QNAP TS-251B-2G
QTS 4.5.3.07

We treffen onder andere een Control Panel waar je de instellingen kunt aanpassen, een File Station waar je toegang hebt tot je bestanden en voor add-ons is er het App Center. Naast het reguliere bestandsbeheer biedt QNAP tevens een aparte zoekfunctie, genaamd QSirch. QSirch maakt het - voor NAS-apparaten die minimaal 2 GB ram aan boord hebben - mogelijk om op een Google-achtige manier te zoeken door je bestanden, zonder iedere keer handmatig door al je folders te moeten spitten.  

Security Counselor en Notification Center

Om de veiligheid van de TS-251B-2G te waarborgen is er de Security Counselor, het beveiligingsportaal van QNAP. De Security Counselor houdt middels de ingebouwde anti-virus en anti-malware software de integriteit van de NAS in de gaten en waarschuwt indien noodzakelijk de gebruiker. Dergelijke notificaties kunnen op diverse manier kenbaar gemaakt worden middels het Notification Center. Zo kan je kiezen uit notificaties via e-mail, sms, instant messaging via Facebook of Skype of push-meldingen via webbrowser en de QNAP app. Daarbij heb je bovendien als gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen waarover je meldingen ontvangt.

Snapshot & Qmanager 

Ten slotte zijn de Snapshot-functie waarmee je naar een bepaalde peildatum kan terugkeren en de beheer app Qmanager voor smartphones en tablets (iOS & Android) nog het vermelden waard. De app ziet er net als de GUI eigentijds uit en biedt gebruikers tal van opties om de NAS te beheren. De ondersteuning voor de Nederlandse taal in de app - net als in de webinterface - kunnen we zeker waarderen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent QNAP TS-251B-2G

QNAP TS-251B-2G

 • 2 bay(s)
 • 0 GB
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
0