DJI Osmo Action review: geduchte concurrentie voor GoPro

11 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en bediening
 3. 3. 4K, HDR en slow motion
 4. 4. Rocksteady beeldstabilisatie
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 11 reacties

Uiterlijk en bediening

De Osmo Action lijkt uiterlijk sterk op de Hero 7. Het is een klein, breed cameraatje met aan de achterzijde een touchscreen en voor een lens met daarnaast een status scherm. Net als de Hero 7 Black is de camera waterdicht, in het geval van de Osmo Action tot 11 meter diepte, een metertje meer dan de Hero 7 Black. Wil je dieper duiken, dan is ook voor de Osmo Action een extra dive-case benodigd.


GoPro Hero 7 Black (links) en DJI Osmo Action (rechts)

Als we dichterbij kijken zien we toch ook veel verschillen tussen beide camera's. Ten eerste is de Osmo Action grijs en is het cameraatje wat minder hoog, maar ook wat breder dan de GoPro Hero 7. Het touchscreen aan de achterkant is flink groter dan dat van de Hero 7, waardoor bediening van de interface (in potentie) wat gemakkelijker is en je een betere preview krijgt van live of opgenomen beelden. Het kleurenschermpje aan de voorkant is écht iets nieuws voor een action cam. GoPro rust haar action cams ook uit met een schermpje aan de voorkant, maar dat levert alleen zwart-wit statusinformatie.

De Osmo action heeft een volwaardig kleurenscherm aan de voorkant dat ook live video kan tonen. Handig voor om de framing van je shots te controleren wanneer je jezelf filmt. Het schermpje is vierkant en bij videoweergave kan je ervoor kiezen om het volledige beeld te laten zien met zwarte balken boven en onder, of om de zijkanten weg te croppen om zo een wat groter beeld over te houden. Kies je voor die crop-weergave, dan wordt het beeld nog altijd wél gewoon volledig opgenomen. 

De ronde lens van de Osmo Action is relatief groot en steekt ook vrij ver uit. Dit komt omdat de lens voorzien is van een opgeschroefd filter. Standaard wordt een volledige doorzichtig filter meegeleverd, maar er zijn ook verschillende ND-filters beschikbaar. Voordeel van het schroef-systeem is dat je de filters makkelijk kan verwisselen, makkelijker dan het click-lock systeem dat GoPro gebruikt.

Naast het touchscreen aan de achterzijde heeft de camera drie bedieningsknoppen. Bovenop zijn een power- en een shutter-knop ondergebracht, aan de linkerzijde vinden we een QS (QuickSet) knop die je direct door verschillende foto- en videomodi laat scrollen zonder hiervoor het touchscreen te gebruiken. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld met handschoenen aan wilt wisselen tussen de foto en de videostand. Houd je de QS-knop even vast, dan wisselt de camera tussen het scherm aan de voor- en de achterkant. De Osmo Action biedt daarnaast ook ondersteuning voor stembediening om onder andere opnames te starten en stoppen. In de praktijk werkt dat redelijk, maar alleen als er niet teveel omgevingsgeluid is.

DJI gebruikt een eigen bevestigingssysteem waarvan de hals compatible is met het systeem van GoPro. De camera wordt geleverd met een verwijderbare open behuizing die aan de onderkant twee uitstekende vingers heeft waar je niet alleen DJI's eigen voet onder kunt schroeven, maar dus ook een GoPro voetje of alle andere accessoires die gebruik maken van het 3-in-2 vingersysteem van GoPro. Wat ons betreft is dat een heel slimme move van DJI omdat er letterlijk duizenden accessoires voor GoPro op de markt zijn en veel mensen ook al GoPro mounts op hun helmen, surfplanken, motoren en auto's hebben geplakt en daar dus direct ook de Osmo Action op kunnen gebruiken.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

 • Actioncam
 • MicroSD
 • 2160p (4K)

€ 247,58

2 winkels
GoPro Hero7 Black

GoPro Hero7 Black

 • Actioncam
 • SD (Secure Digital)
 • 1080p
 • 1440p (2.5K)
 • 2160p (4K)
Niet verkrijgbaar
0
*