DJI Osmo Action review: geduchte concurrentie voor GoPro

10 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en bediening
 3. 3. 4K, HDR en slow motion
 4. 4. Rocksteady beeldstabilisatie
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 10 reacties

Inleiding

DJI lanceerde onlangs de Osmo Action, een directe concurrent voor GoPro’s populaire Hero 7 Black action camera, maar dan mét een selfie-schermpje aan de voorkant en - volgens DJI - nóg betere beeldstabilisatie. Is dat genoeg om GoPro van de troon te stoten?

De opkomst van DJI is met recht stormachtig te noemen. De Chinese fabrikant brak in 2013 door met de Phantom drone waar je een GoPro onder kon hangen, maar stapte al snel over op zelfontwikkelde camera’s. In eerste instantie hield de beeldkwaliteit daarvan niet over, maar DJI leerde snel en bouwt inmiddels uitstekende cameradrones zoals de Phantom 4 Advanced / Pro en de kleinere Mavic 2 Zoom / Pro voor consumenten als de Inspire 2 voor professioneel gebruik. De gimbal-technologie die DJI eveneens ontwikkelde om camera’s te stabiliseren werd ook gebruikt in andere producten - zoals de Osmo uit 2015, een kleine draagbare camera met een gimbal-gestabiliseerde kop. Vorig jaar volgde de kleinere Osmo Pocket en nu is er de Osmo Action. Die nieuwe camera heeft geen hardwarematige gimbal, maar belooft gimbal-achtige softwarematige beeldstabilisatie in een behuizing die tegen een stootje kan.

Waar hebben we dat eerder gehoord? Juist, bij de introductie van GoPro’s Hero 7 Black action camera eind vorig jaar! In onze videoreview van de Hero 7 Black waren wij lovend over de softwarematige beeldstabilisatie van die kleine action cam die het gebruik van hardwarematige gimbals in veel gevallen overbodig maakte. DJI kon die aanval op haar compacte gimbalcamera’s kennelijk niet waarderen en slaat nu terug met een camera die qua mogelijkheden sterk op de Hero 7 Black lijkt, maar met gemiddeld 370 euro net iets goedkoper is én een extra selfie-beeldscherm aan de voorkant biedt.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

 • 2160p (4K)

€ 730,42

1 winkel
GoPro Hero7 Black

GoPro Hero7 Black

 • Actioncam
 • SD (Secure Digital)
 • 1080p
 • 1440p (2.5K)
 • 2160p (4K)
Niet verkrijgbaar
0