Bouw een arcade computer voor minder dan 150 euro

43 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Het idee
 3. 3. Onderdelenlijst
 4. 4. Het ontwerp
 5. 5. Aan de slag!
 6. 6. Raspberry Pi aansluiten
 7. 7. Retropie
 8. 1 besproken product
 9. 43 reacties

Het idee

We willen dus een arcadecomputer bouwen waar je met twee personen op kunt gamen, die makkelijk op te bergen is én bovendien niet te veel mag kosten. Het liefst willen we zowel modernere games kunnen spelen die gebruik maken van een 8-weg joystick, als échte oude classics die een 4-weg joystick nodig hebben. Om te zorgen dat we niet snel knoppen tekort komen, willen we ook acht drukknoppen per speler.

Als je Googlet naar ‘DIY Arcade Cabinet’ vind je een schat aan informatie over het bouwen van complete full-size arcadekasten zoals we die kennen uit de speelhallen van vroeger. Puristen bouwen dat soort machines het liefst zo origineel mogelijk na, wat betekent dat er bij voorkeur ook een CRT-monitor in gaat. Voor ons project willen we het zo gek niet maken. Gebruik van een beeldbuis betekent per definitie dat een arcadekast groot en diep wordt, en wij willen wél het arcadegevoel, maar dan in een vorm die ook op te bergen is. Daarom bouwen we geen complete arcadekast, maar een tweepersoons controller mét ingebouwde computer. Via hdmi willen we deze arcadecomputer vervolgens op een monitor of televisie aansluiten. Klaar met gamen? Dan kan onze arcade zonder problemen weer opgeruimd worden.

Dat is uiteraard een concessie aan het echte arcadegevoel, maar het geeft ons ook een voordeel. Standaard arcadekasten zijn meestal zo’n 70 centimeter breed, en als je daar met twee volwassenen achter wilt spelen is dat best krap. Doordat wij feitelijk alleen een controllerpaneel bouwen, kunnen we deze breder maken, zodat we wat meer speelruimte hebben.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Raspberry Pi 3 Model B+ 1GB

Raspberry Pi 3 Model B+ 1GB

 • Onboard CPU
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
0