Bouw een arcade computer voor minder dan 150 euro

43 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Het idee
 3. 3. Onderdelenlijst
 4. 4. Het ontwerp
 5. 5. Aan de slag!
 6. 6. Raspberry Pi aansluiten
 7. 7. Retropie
 8. 1 besproken product
 9. 43 reacties

Raspberry Pi aansluiten

De Raspberry Pi computer bestaat uit één compact printplaatje, dat we net als de usb-encoders direct op het controllerblad kunnen schroeven. Omdat we de beschikking hebben over een 3d printer, kiezen er echter voor om op thingiverse.com een behuizing te downloaden en deze te printen. Nodig is het niet, maar we vinden het net even fraaier en omdat de deksel van de behuizing de connectors ondersteunt, kunnen deze net iets beter tegen eventuele zijwaartse trekkrachten van de usb- en hdmi-kabels. We monteren onze usb-hdmi-verlengkabel in een gat dat we in de achterkant van onze controller boren, en sluiten deze intern aan op de hdmi-uitgang en een vrije usb-poort van de Raspberry Pi. Op deze manier kunnen we gemakkelijk een externe monitor en een extra usb-apparaat aansluiten.

Als laatste klemmen we ook onze powerbank met twee verbogen hoeklijnen aan het bovenblad vast, waarna het systeem hardwarematig helemaal klaar is.


Achterin de behuizing boren we een gat waarin we de socket van onze usb- en hdmi-verlengkabel steken.


De Raspberry Pi krijgt een centrale plaats in de behuizing.


De powerbank monteren we met twee klemmen in een vrij hoekje.


Als laatste sluiten we ook onze 4-weg joysticks aan. Hiervoor knippen we de 2-pins connectors van de bekabeling af, en solderen we deze rechtstreeks op de connector kabelschoenen van de 8-weg joysticks.

Als laatste monteren we een kleine drukknop aan GPIO pin 15 en 16 die we met een klein stukje pyton code gebruiken als shutdownknop om systeem netjes af te sluiten. Het resultaat mag er zijn: een complete arcadecontroller voor twee personen met 4-weg én 8-weg joysticks.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Raspberry Pi 3 Model B+ 1GB

Raspberry Pi 3 Model B+ 1GB

 • Onboard CPU
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
0