EK P360 RGB Classic test: custom waterkoeling voor de massa

49 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dit zit er in de EK P360 RGB Classic kit
 3. 3. Montage
 4. 4. Koelprestaties
 5. 5. Conclusie
 6. 1 besproken product
 7. 49 reacties

Conclusie

Al met al zijn we behoorlijk enthousiast over de EK P360 RGB Classic waterkoeling. Wie een stap verder wil gaan dan een kant-en-klare waterkoeler, maar niet de behoefte heeft om heel veel meer geld uit te geven en elk onderdeel apart uit te zoeken, heeft aan de EK-kit een mooie springplank om de wereld van custom waterkoeling binnen te treden.

Ondanks dat EK alle benodigdheden in één pakket levert en je in principe dus zo aan de slag kunt, zijn de mogelijkheden tot uitbreiding volop aanwezig. Je kunt altijd componenten vervangen of toevoegen, bijvoorbeeld een gpu-blok om ook je videokaart te waterkoelen of een extra radiator voor nog betere warmteafvoer. Ook dat andere voordeel van custom waterkoeling heeft EK niet opgeofferd: de prestaties zijn duidelijk een stap beter dan die van high-end all-in-one waterkoelers. Afhankelijk van je wensen kun je dit potentieel inzetten voor extra goede koeling of juist een stille werking.

EK Waterblocks P360 RGB Classic

Waar je wellicht wel wat op inlevert, is het uiterlijk van de loop. EK gebruikt relatief bescheiden componenten, al zijn ze vrijwel allemaal voorzien van rgb-verlichting, en de meegeleverde zachte tubing is weliswaar makkelijker te installeren, maar harde slangen zien er ontegenzeggelijk wat strakker uit. Toch krijgen we niet al te veel de indruk dat EK op al het mogelijke heeft bespaard. Zo levert EK diverse handige accessoires mee die bij het inbouwen van pas komen: fan- en rgb-splitters, een pomptestadapter, de benodigde inbussleutel, dat soort werk. Als we dan toch een nadeel moeten noemen, is het dat er geen fittingen met een 90°-hoek in het pakket zitten: alle bochten moet je met de slangen maken, wat in krappe kasten soms niet ideaal is.

Onder de streep is de EK P360 RGB Classic-kit die we hebben getest echter een ook voor beginners aangename kennismaking met custom waterkoeling, die dankzij de no-nonsense aanpak relatief betaalbaar is gebleven. Gezien ook de prestaties meer dan in orde zijn, reiken we een Excellent Choice award uit.


EK P360 RGB Classic


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent EK Waterblocks P360 RGB Classic

EK Waterblocks P360 RGB Classic

 • Custom waterkoeling
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 2621 gram
 • 120 mm
 • 390 mm
Niet verkrijgbaar
0
*