Test: AliExpress USB 3.1 NVMe enclosure van € 17

53 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. AliExpress koopje: goedkoop een supersnelle externe SSD?
 2. 2. Specificaties
 3. 3. Testsysteem
 4. 4. Benchmarks: Atto
 5. 5. Benchmarks: CrystalDiskMark3
 6. 6. Benchmarks: Real-world
 7. 7. Throttling test
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 53 reacties

Throttling test

De Samsung-ssd's staan wellicht bekend om hun snelheid, maar niet om hun zuinigheid: de 970 Evo verbruikte in onze tests ruim 7 watt onder belasting. Of de enclosure in staat is om die warmte weg te werken, is dus een interessante test.

Om de ssd maximaal te belasten hebben we de ssd volledig volgeschreven middels een sequentiële test - tijdens sequentieel schrijven maten we in onze reguliere ssd-tests immers het hoogste stroomverbruik. Aan het einde van de test gaf de sensor in de ssd zelf een maximale temperatuur van 76 graden aan, terwijl de behuizing volgens onze warmtecamera 63 graden werd. De aluminium behuizing werkt dus effectief als heatsink, maar wordt tijdens zware belasting wel aardig heet om vast te houden.

Zorgelijk zijn de gemeten temperaturen niet - het ingebouwde throttle-mechanisme van de Samsung 970 Evo werd in elk geval niet zodanig geactiveerd dat het in de resultaten merkbaar werd - maar we zouden wel aanraden om de ssd na zware belasting even af te laten koelen voor je hem in je tas stopt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
No-name USB 3.1 to M.2 NVMe PCIe SSD Enclosure

No-name USB 3.1 to M.2 NVMe PCIe SSD Enclosure

 • USB 3.1 (3.1 Gen 2)
 • USB Type-C
Niet verkrijgbaar
0
*