Dit vindt Europa de beste hardware van 2019!

51 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. PC componenten
  3. 3. Randapparatuur
  4. 4. Volledige systemen en consumentenelektronica
  5. 5. Speciale categorieën
  6. 6. Reacties

Inleiding

Welke fabrikanten leverden in 2019 de beste hardware? Ruim een miljoen individuele productstemmen werden uitgebracht in de European Hardware Community Awards 2019, georganiseerd door Hardware Info en zeven andere Europese techsites. Vandaag maken we de winnaars bekend.

De European Hardware Community Awards zijn de Europese tegenhangers van de Hardware Info Community Awards, waarvan we afgelopen dinsdag de resultaten bekendmaakten. Alle stemmen voor de Hardware Info Community Awards tellen mee voor de European Hardware Community Awards, maar daarnaast kon er ook gestemd worden via de websites KitGuru (VK), Hardwareluxx (Duitsland), Lab 501 (Roemenië), PurePC (Polen), Geeknetic (Spanje), Cowcotland (Frankrijk) en Hardware Upgrade (Italië). Stemmen bleven overigens niet beperkt tot de landen waar de sites gevestigd zijn; veel van de sites hebben bezoekers uit meerdere Europese landen - zo heeft Hardware Info bijvoorbeeld veel bezoek uit Nederland én België. Uiteindelijk hebben we in de European Hardware Community Awards 2019 de stemmen uit meer dan 20 Europese landen verwerkt.

De winnende fabrikanten in alle categorieën, waaronder de speciale categorieën als "Product of the Year", vind je op de volgende pagina's.

Winnaar Gigabyte gaminglaptop

Bij de verkiezing maakte je als stemmer kans op een Gigabyte Aero gaminglaptop met GeForce RTX 2070 Max-Q en 240Hz-scherm ter waarde van € 2.500! De willekeurige trekking heeft een stemmer uit Engeland opgeleverd als winnaar! We nemen in de loop van de dag contact op met de winnaar.

Daarnaast verlootten we onder de Nederlandse en Belgische stemmers een vijftal jaarabonnementen op Hardware Info Magazine. De winnaars daarvan zijn:

j.a****an@ziggo.nl
G*H.a**o@gmail.com
a*g2***5@gmail.com
t**b***ie@hotmail.com
f.l*****s@hotmail.com

In de loop van de dag nemen we ook met deze winnaars contact op!

De pan-Europese prijsvraag met de Gigabyte gaminglaptop als prijs wordt georganiseerd door Parsec Media S.L. (de uitgever van EHA website Geeknetic.es).


Een word cloud van alle merkstemmen in alle categorieën gecombineerd.

PC componenten

In de categorieën die te maken hebben met pc-componenten valt op hoe eensgezind de Europeanen zijn: slechts enkele groepen kennen een andere winnaar dan in de Hardware Info Community Awards. Vooral over koeling hadden de Nederlanders en Belgen die via Hardware Info stemden een andere mening. Beste waterkoelers ging in de Benelux bijvoorbeeld naar NZXT, maar Europawijd gaat de prijs naar Corsair. Ook custom koeling (Corsair), casefans (Be quiet!) en voedingen (Be quiet!) kennen bij de European Hardware Awards een andere winnaar.

Randapparatuur

Of je het nou aan de Hardware Info-lezer of aan die van een van onze Europese collegasites vraagt, dat Asus de beste monitoren en Synology de beste NAS-apparaten maakt staat volgens jullie buiten kijf. Externe opslag kent in Europa wel een andere winnaar: Samsung gaat er met de award vandoor, wat uiteraard puur dankzij de externe ssd's van dit merk is. Bose wint de prijs voor beste speakers en vermoedelijk toch wel grotendeels de Duitse stemmers zetten hun stempel door de AVM Fritz!box tot beste router uit te roepen.Volledige systemen en consumentenelektronica

Bij de meer op consumentenelektronica gerichte categorieën zien we in Europa toch voornamelijk andere winnaars dan bij de Hardware Info Community Awards. Neem laptops; Nederlanders en Belgen verkozen Dell tot het beste merk, internationaal gaat Lenovo er met de award vandoor. Gaming-pc's gaat juist in Europa naar Dell en diens submerk Alienware, gaminglaptops koop je volgens beide groepen stemmers het beste bij MSI. De Surface-apparaten van Microsoft blijven het meest tot de verbeelding spreken in de categorie 2-in-1's, terwijl Samsung zowel beste smartphone als beste wearable mee naar huis neemt. Ook opvallend: in Europa verkiest men toch de qled-televisies van Samsung boven de oleds van LG, die in de Benelux wonnen.

Speciale categorieën

Tot slot is het aan onze lezers om hun stempel te drukken op de speciale categorieën, want de winnaars van de laatste vier awards zijn in Europa 100% identiek aan die van de Hardware Info Community Awards. Gamingproduct van het jaar is zonder twijfel de RTX 2080 (Super) van Nvidia, overklokkers worden het meest blij van de Core i9 9900K-processor van Intel en de beste nieuwe technologie is het door Nvidia aangewakkerde real-time raytracing. De meest begeerlijke award van het jaar, namelijk die van all-round Product of the Year, gaat naar AMD voor de indrukwekkende derde generatie Ryzen-processors, een mooie kers op de taart van de processorfabrikant waarvan we het succes onlangs nog uitgebreid analyseerden.

Een word cloud van alle stemmen in de categorie "Product van het jaar 2019"

0
*