Corsair Hydro X waterkoeling review: ijskoude oplossing voor hete hardware

32 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Losse onderdelen
 3. 3. Montage
 4. 4. Koelprestaties
 5. 5. Conclusie
 6. 1 besproken product
 7. 32 reacties

Conclusie

Corsair mag dan een bekende naam in hardwareland zijn, in de wereld van custom waterkoeling komt deze fabrikant pas net kijken. Mede dankzij het binnenhalen van een aantal oud-medewerkers van EK heeft Corsair in een paar jaar tijd een compleet aanbod waterkoelcomponenten uit de grond weten te stampen. Ondanks die werkwijze hebben de Hydro X-componenten wel een duidelijke eigen signatuur meegekregen.

In de niche van custom waterkoeling onderscheidt Corsair zich om te beginnen met de focus op het toegankelijk maken van deze markt. De visuele configurator moet mensen helpen om hun eerste loop samen te stellen en wat ons betreft is de trots waarmee Corsair deze tool aankondigde geheel terecht; hij zit goed in elkaar en je krijgt direct een beeld van de invloed van de componentkeuzes die je maakt - letterlijk en figuurlijk.

Daarnaast werken alle onderdelen uiteraard uitstekend samen met de eigen iCUE-software, wat zowel qua effectkeuze als wat synchronisatiemogelijkheden betreft een voorsprong betekent op het vlak van rgb-verlichting. De aansturing zit echter niet ingebakken in de componenten. In plaats daarvan heb je losse controllerkastjes nodig, die flink aan de prijs zijn en eraan bijdragen dat een compleet Hydro X-systeem al snel behoorlijk prijzig wordt.

Zelfs als we het blok voor de videokaart even wegdenken, kost de set die wij hebben getest ruim 600 euro. Dat is een flinke klap meer dan de EK-kit die we deze zomer bekeken - die kostte 'slechts' rond de 350 euro. Corsair kan dat eigenlijk maar op één manier verantwoorden en dat doet het dan ook met prestaties die tot de verbeelding spreken. De geboden koeling is simpelweg van topniveau en zelfs als we ook de videokaart vol belasten, blijft de temperatuur van de processor lager dan bij de andere geteste waterkoelers.

Kortom, Corsair Hydro X-waterkoeling is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar als je bereid bent om flink te investeren krijg je daar dan ook uitstekende prestaties en een complete, verfijnde software-omgeving voor terug. Wie de loterij heeft gewonnen kan dus zeer goed bij Corsair terecht, en wie dat (nog) niet heeft kan in elk geval verlekkerd zijn virtuele waterkoeling bij elkaar klikken in de voor deze sector innovatief gebruiksvriendelijke online configurator. Een Ultimate Product award is op zijn plaats.


Corsair Hydro X


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Corsair Hydro X (XC7 RGB + XR7 360mm)

Corsair Hydro X (XC7 RGB + XR7 360mm)

 • Custom waterkoeling
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • Socket SP3/TR4
 • 120 mm
 • 360 mm
Niet verkrijgbaar
0
*