Ultimate Hacking Keyboard review: mechanisch, ergonomisch én aanpasbaar toetsenbord

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Behuizing en lay-out
 3. 3. Opties en accessoires
 4. 4. Functionaliteit en software
 5. 5. Testresultaten
 6. 6. Specificaties en foto's
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 11 reacties

Conclusie

Het Ultimate Hacking Keyboard is een toetsenbord met eigenschappen die maar weinig andere mechanische toetsenborden hebben. Zo bestaat het vrij kleine en smalle invoerapparaat uit twee verschillende delen die je hoe je maar wilt op de tafel kunt positioneren: schuin, recht, in een tent of toch aan elkaar gekoppeld. Modellen die die ergonomische functies bieden, zijn vaak forser en hebben over het algemeen 'gewone' rubber dome-switches met een mindere aanslag en levensduur. De zeldzame ergonomische toetsenborden met mechanische schakelaars moet je vaker zelf nog in elkaar zetten.

Bedenker László Monda en zijn team voorzagen het Ultimate Hacking Keyboard echter van meer bijzondere features, die je moeten helpen om tijdens je dagelijkse werkzaamheden je handen zo min mogelijk van het toetsenbord te halen. Sommige daarvan zijn nog druk in ontwikkeling, zoals de speciale add-ons waarmee je de muis kunt bewegen. Voor andere functionaliteit moet je je als gebruiker wat meer verdiepen. Wanneer je je de uitgebreide configuratiesoftware eigen hebt gemaakt, kun je het invoerapparaat helemaal naar je eigen hand zetten.

Extra's heeft het Ultimate Hacking Keyboard kortom bij de vleet, sympathiek kun je het team achter het invoerapparaat ook noemen. Onder de streep is dat laatste natuurlijk geen criterium bij het beantwoorden van de vraag, of je er als gebruiker goed aan doet om je voor het toetsenbord naar de Hongaarse webwinkel te begeven. Voor een product van een kleine startup is de bouwkwaliteit van het toetsenbord prima voor elkaar, hoewel de keycaps wel nog enige aandacht behoeven. Jammer is dat er (vooralsnog) geen Azerty-variant beschikbaar is voor Belgische gebruikers. Sommige soortgelijke toetsenborden bieden dat wel, en geven je bovendien nog meer keuze uit verschillende soorten schakelaars.

Met al zijn speciale features is het Ultimate Hacking Keyboard echt een product voor een niche van een niche, ook al omdat je voor de aanschafprijs van een 'aangeklede' variant een prima basislaptop kunt kopen. Het zal daarmee - naast de inhoud van je portemonnee - van de specifieke voor- en nadelen van het Ultimate Hacking Keyboard afhangen, of het toetsenbord voor jou het perfecte werktuig vormt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Gadget Laboratories Ultimate Hacking Keyboard UHK 60

Ultimate Gadget Laboratories Ultimate Hacking Keyboard UHK 60

 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0