Hardware Info 2019 eindejaarsoverzicht

9 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Terugblik
  2. 2. Nieuws in 2019
  3. 3. Artikelen en reviews in 2019
  4. 4. Video's in 2019
  5. 5. Op naar 2020!
  6. 6. Reacties

Terugblik

Traditiegetrouw blikken we aan het einde van het jaar even terug. 2019 was een bewogen jaar, niet alleen voor de hardwareliefhebber, maar ook voor Hardware Info als organisatie. We kunnen wel stellen dat het jaar gekenmerkt werd door de introductie van het nieuwe sitedesign, 'Hardware Info 7.0', waarbij we en passant weer afscheid namen van de punt in onze naam. Het was het radicaalste herontwerp in onze geschiedenis, en een startschot voor een reeks vernieuwingen die nog altijd doorloopt.

Hoewel veel lezers een uitgesproken mening hadden en hebben over het nieuwe jasje, gaat het uiteindelijk om de inhoud. De techwereld leverde voldoende om ons testlab en onze redactie bezig te houden, uiteraard met de processorfabrikanten voorop: AMD's Zen 2 introducties waren bepalend voor de hardwaremarkt dit jaar. Ook daarbuiten viel er genoeg te testen: de teller voor dit jaar staat op moment van schrijven op 1574 geteste producten in de afgelopen 365 dagen - net wat minder dan vorig jaar, maar nog altijd een zeer respectabel aantal. 


Met zijn Ryzen 3000-processors wist AMD concurrent Intel niet alleen te evenaren, maar zelfs te overtreffen.

Uiteraard is het ondoenlijk om elk getest product afzonderlijk te bespreken, en laten we eerlijk zijn: niet elk geheugenkaartje of iedere laptopvariant heeft een aparte bespreking nodig. Grote vergelijkingen en koopgidsen zijn hoe dan ook onze specialiteit, om lezers snel de weg te wijzen naar de juiste keuze - al maakten we ook heel wat reviews van individuele producten. In totaal publiceerden we dit jaar ruim 350 geschreven artikelen, naast ruim 150 video's en 15 PC adviezen. Met name het aantal reviews is lager dan vorig jaar, wat deels komt doordat we tijd hebben geïnvesteerd in de diepgang en grondigheid van besprekingen, en deels doordat de redactie dit jaar vrijwel continu onderbezet was. We hopen dat dit in 2020 beter zal gaan en iedereen weer gezond aan de slag kan.

Het overzicht voor dit jaar houden we beknopt: nieuws, reviews en video's in afzonderlijke top-20's - het was immers het jaar dat we 20 jaar bestonden. Wij kijken al uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen, en met de aankondigingen van CES begin januari in de mailbox weten we al dat we ook komend jaar weer enthousiast aan de slag kunnen met de nieuwste techontwikkelingen en -producten. 

Namens alle medewerkers van Hardware Info wensen we onze lezers een mooie jaarwisseling en een geweldig 2020. Tot in het nieuwe jaar!

Nieuws in 2019

Het zal de meeste lezers zijn opgevallen dat we vrij veel aandacht hebben besteed aan diverse verkoopevenementen, om ze maar zo te noemen: van Amazon Prime Day tot Cyber Monday, de digitale koopjesdagen stonden in de schijnwerpers op Hardware Info. Niet zonder reden: met onze historische prijsdata kunnen we als geen ander aantonen of iets écht een goede aanbieding is, en onze bezoekcijfers wijzen uit dat onze lezers hier ook volop gebruik van maken. 

In de top-20 van nieuwsberichten zien we dan ook heel wat van die verkoopberichten terug, waarbij Amazon Prime Day met stip op nummer 1 staat - mogelijk ook omdat aan Black Friday een artikel in plaats van een nieuwsbericht was gewijd, maar dat zie je verderop. Op plek 5 treffen we de MediaMarkt BTW-dagen en op de 20e positie komt deze elektronicagigant nog een keer terug in de berichtgeving.

Verder opvallend: voor een hardware site doen berichten over software het opvallend goed, zo lang het ten minste gaat over Windows: maar liefst 4 berichten in de top-10 en 11 in de top-20 laten zien dat het bedrijf uit Redmond ook zonder 'echte' nieuwe versienummers de gemoederen goed weet bezig te houden. Het was dan ook wel een, eufemistisch uitgedrukt, bewogen jaar voor het bedrijf - het uitrollen van updates blijft een uitdaging.

Zonder meer het best gelezen bericht los van de koopjes is dat rondom het Huawei debacle, waar we in een reeks updates op hetzelfde bericht de elkaar snel volgende ontwikkelingen op de dag zelf duidden. Het moge duidelijk zijn dat het laatste woord daarover beslist nog niet is gezegd of geschreven.

  1. Dit zijn de beste tech-aanbiedingen van Amazon Prime Day 2019 [update dag 2]
  2. 'Google trekt Huawei's Android-licentie in' - update 8: Toshiba en Panasonic stoppen leveringen
  3. De PlayStation 5 kan nu besteld worden voor 945 euro
  4. 160.000 Ziggo-klanten overgestapt naar Mediabox Next in amper twee maanden
  5. MediaMarkt gaat door met BTW weg ermee-dagen, volgende week 17,36% korting
  6. Gratis upgrade naar Windows 10 nog altijd beschikbaar
  7. '58% van Windows 10-pc's wordt binnen vier maanden gedwongen om 1903-update te installeren'
  8. Windows 10 1809 update niet in trek bij gebruikers
  9. Windows 10 1909 past niet meer op enkellaags dvd's, dit zijn de verbeteringen
  10. CES 2019 nieuwsoverzicht: mis geen enkel nieuwtje van de beurs!
  11. Windows 10-installer verbergt nu de optie voor een lokaal account
  12. Microsoft geeft toe dat Windows 10 1809 update leidt tot ernstige prestatieproblemen in games
  13. Windows 10 mei update 1903 laat AMD-systemen vastlopen en geeft problemen met Sandbox
  14. Windows 10-systemen met Secure Boot starten niet meer op door update Windows Defender
  15. Microsofts volgende update heet Windows 10 2004, om verwarring te voorkomen
  16. Nooit verschenen Nintendo Play Station wordt geveild
  17. Windows 10 mei 2019 update vanaf nu beschikbaar
  18. Netflix test weer verschillende prijsverhogingen vooral Premium een stuk duurder
  19. Nieuwe Windows 10-preview brengt GPU-temperatuur in Taakbeheer
  20. 20 jaar Media Markt, 20% korting: welke TV's zijn vandaag écht in de aanbieding?

Artikelen en reviews in 2019

Opvallend, maar wat ons betreft ook wel positief aan de top-20 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar is hier juist de relatieve afwezigheid van de verkoopevenementen - we besteedden ruimschoots aandacht aan Black Friday en daar werd ook veel over gelezen, maar andere producties mochten op meer belangstelling rekenen. In de top-20 komt alleen Singles Day 2019 naar voren, wellicht omdat we daar meer dan andere media bij stilstonden. Met Black Friday waren we daarmee ook for better or for worse voorloper hier te lande, dus wellicht ga je komend jaar ook op andere publicaties meer over singles's day lezen. Of misschien zijn we volgend jaar collectief koopjesmoe, maar dat zou ons verbazen.

We schreven het al: vergelijkende tests en koopgidsen zijn onze specialiteit en die zijn dan ook goed vertegenwoordigd in de top-20 van dit jaar. Smartphones zijn daarbij een dankbaar onderwerp, zo blijkt uit de posities 1, 4, 7, 12, 16 en 17 op de lijst, maar gelukkig weten ook de lezers die willen weten over moederborden en videokaarten ons te vinden, getuige nummers 8, 9 en 15. Hoewel je misschien anders zou verwachten, was het de review van de Ryzen 5 3600 en 3600X die van de Zen 2-artikelen de meeste bezoekers trok. Een indicatie dat de belangstelling van ook ons hardwareminnende publiek niet per definitie uitgaat naar processors met steeds meer cores.

Een laatste opvallende constatering is dat audio op de nodige belangstelling mag rekenen: we treffen zowel draadloze in-ears als noise-cancelling over-ear hoofdtelefoons aan in de top-20. Deze productcategorieën krijgen ook komend jaar de nodige aandacht.

  1. Dit zijn de beste smartphones tussen de 250 en 400 euro (september 2019)
  2. Xiaomi Mi 9T review: de beste betaalbare smartphone
  3. Ring Video Doorbell Pro vs Nest Hello: welke slimme deurbel is de beste?
  4. Haal alles uit je wifi dit kan je doen om je wifi netwerk te verbeteren
  5. Dit zijn de beste smartphones tussen de 400 en 600 euro (december 2019)
  6. Weg met wild geraas: vijftien draadloze noise cancelling koptelefoons vergeleken
  7. Dit zijn de beste smartphones tussen de 175 en 250 euro (juni 2019)
  8. AMD vs Nvidia: welke videokaart moet je kopen (augustus 2019)
  9. 15 AMD X570 moederborden review: op de proef met een 3900X
  10. Aaneengesloten geluid: acht draadloze in-ears getest
  11. 32 powerbanks van 10000+ mAH: nooit zonder stroom
  12. Eendracht maakt macht: 12 Android One smartphones getest
  13. LG OLED B8 review: oled voor 1099 euro
  14. AMD Ryzen 5 3600 & 3600X review: bom onder de Core i5's
  15. AMD vs Nvidia: welke videokaart moet je kopen (januari 2019)
  16. Test: de beste smartphone camera voor een bescheiden budget
  17. Dit zijn de beste smartphones tussen de 100 en 175 euro (juni 2019)
  18. Nokia 72 review: hoe uiterlijk vertoon zich uitbetaalt
  19. Dit zijn de beste tech aanbiedingen van Singles Day 2019 in nederland
  20. Samsung Galaxy A50 review: koning van de goedkopere smartphones

Video's in 2019

Dit jaar verdween Hardware Info TV (toegegeven, niet de minst clickbaiterige kop die we ooit schreven), maar dat betekende voornamelijk dat we onder andere vlag met hetzelfde concept doorgingen. TV kijken is anno 2019 niet meer wat het in 2009 was: streaming en online video hebben het traditionele kijken-volgens-de-gids steeds meer verdrongen. Het was dus tijd om die associatie los te laten. Onze bedoeling en wens was om dit jaar met meer verschillende video formats te experimenteren, maar door gebrek aan tijd - wederom door genoemde onderbezetting - is dat behoudens een enkel voorbeeld er niet van gekomen.

Komend jaar nieuwe kansen, zullen we maar zeggen - al is ons wel duidelijker geworden dat de video's die het beste gewaardeerd worden niet per se korte video's over één product zijn, maar juist de wat langere discussies over trends, technologie en grotere tests.  Zo was onze beschouwing over de veranderingen in de processormarkt goed voor een tiende plaats in de ruim 150 video's van dit jaar.

Onbetwist nummer 1 was de aflevering over het smart home van Koen, maar ook de Ziggo Mediabox Next 4K mocht op gezonde belangstelling rekenen, terwijl de Sonos Ikea Symfonisk speakers aflevering laat zien dat het juiste trefwoord voor een hoop extra views op YouTube kan zorgen. Sonos komt ook nog eens terug op positie 17, overigens. 

  1. Het slimste huis van Nederland met Google Home en Z-Wave
  2. Ziggo Mediabox Next 4K getest: dit moet je weten!
  3. Sonos Ikea Symfonisk speakers: Sonos voor de helft van de prijs?!
  4. Ring Video Deurbel Pro vs Nest Hello: de beste slimme deurbel
  5. Hardware kopen in China!?
  6. Dit zijn de nieuwe Philips TV's voor 2019
  7. Medion gaming notebook aanbieding bij ALDI: Goede koop?
  8. Wat is de beste Google Home smart speaker met Google Assistant?
  9. DJI Mavic Mini review: Vliegende camera van 249 gram!
  10. AMD vs Intel: Zijn de rollen compleet omgekeerd?
  11. Wat is de beste 4K Ultra HD televisie met HDR rond 600 euro?
  12. LG C9 OLED TV: De beste tv van 2019?
  13. De belangrijkste nieuwtjes en trends van de IFA 2019 beurs!
  14. LG OLED B8: Net zo goed als de duurdere oled-televisies?
  15. Apple iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max: Welke moet je hebben?
  16. TomTom Go Premium review: Beter dan Google Maps en Waze?
  17. Sonos Port: Maak een Sonos Systeem van elke Stereo-Set of Soundbar!
  18. Samsung Galaxy Watch Active (2): smartwatch voor sporters
  19. Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e review
  20. Dit zijn de beste smartphones onder 400 euro!

Op naar 2020!

Bij dezen willen we al onze lezers danken voor hun aandacht, en bovenal de bezoekers die de moeite namen om een account te registreren om hun mening te geven over hetgeen ze voorgeschoteld kregen. Positief of negatief, we willen het altijd horen - en waar mogelijk op reageren, en/of iets mee doen om het de volgende keer (nog) beter te doen.

In het bijzonder willen we iedereen danken die Hardware Info heeft gewhitelist in de ad blocker: zonder advertentie-inkomsten geen Hardware Info, en zonder Google Analytics geen top-X lijstjes aan het einde van het jaar! Uiteraard ook onze dank voor de bezoekers die actief bijdragen aan het mogelijk maken van deze site, middels een abonnement op Hardware Info Magazine - wie nu een abonnement neemt, krijgt in heel 2020 als eerste onze meest uitgebreide tests in de (desgewenst alleen digitale) brievenbus.

Morgen tref je een vooruitblik op het nieuwe jaar op deze site, zodat je bij de oliebollen nog wat te lezen hebt voordat je aan het champagne en/of het vuurwerk gaat. 

Bij dezen wensen we je alvast een fantastische jaarwisseling en een bijzonder voorspoedig 2020 - tot in het nieuwe jaar!

0
*