CES: LG 2020 TV preview: 48" OLED, Gallery TV & 120 Hz G-Sync

17 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. 48 inch OLED
  3. 3. Dikker = dunner!?
  4. 4. Derde generatie α9 en 4K 120Hz Gsync 
  5. 17 reacties

Dikker = dunner!?

Een andere vernieuwing waar LG dit jaar mee komt is een serie met Gallery televisies in zowel de lcd als de oled range. De GX-serie Gallery oleds komen beschikbaar in 55, 65 en 77 inch en zijn voorzien van een 4K oled-paneel. Er is komt ook een 8K Gallery model dat naar de naam ZX zal luisteren en alleen in 77 inch beschikbaar zal zijn.


LG ZX 'Gallery' OLED

LG prijst de Gallery modellen aan als extra dun, al is dat op het eerste gezicht niet het geval. We weten van oled televisies dat deze extreem dun kunnen zijn, LG’s C9 is aan de bovenkant bijvoorbeeld minder dan 8 mm dik. De crux dit hem echter in dat ‘aan de bovenkant’,  want aan de onderkant is de achterzijde van LG's oled tv's tot nu toe altijd voorzien van een dikker deel waarin alle elektronica en aansluitingen zijn verwerkt, zodat de totale dikte van een C9 model uitkomt op 4,8 cm. Bij de nieuwe Gallery oleds is de televisie overal twee centimeter diep. De bovenzijde oogt hierdoor dus minder rank dan de standaard oled-televisies, maar omdat de onderkant minder diep is kan de tv veel vlakker tegen de muur gemonteerd worden. De Gallery modellen zijn ook voorzien van een ingebouwde harmonicabeugel, die het mogelijk maakt om de televisies helemaal plat – als een schilderij – tegen de muur te monteren.LG ZX 'Gallery' OLED

Oprolbaar in de herkansing

LG’s eerste oprolbare televisie, de 65 inch R9 uit 2019, wordt dit jaar opgevolgd voor de RX. Opgevolgd is overigens niet helemaal het juiste woord, want de R9 is nooit daadwerkelijk te koop geweest. Gevraagd waarom dat zo is, liet LG ons alleen weten dat de R9 ‘not production ready’ was, zonder verdere details te geven. De RX die ons getoond werd lijkt als twee druppels water op de R9 die vorige jaar aan de pers gedemonstreerd werd. Ook het mechanisme dat de TV omhoog duwt lijkt identiek. Onder de kap is er wél wat veranderd, want de RX maakt gebruik van LG’s nieuwe derde generatie Alpha 9 processor, waarover verderop meer.

Of de RX wél op de markt zal komen lijkt overigens nog niet helemaal zeker: waar de andere televisies allemaal dit voorjaar in de winkels zullen verschijnen liet LG ons weten dat de RX sowieso pas 'later dit jaar' te koop zal komen. We wachten dus vol spanning af.

0
*