Honor 9X Pro review: meedoen voor de eer

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Android zonder Google
 2. 2. Design en behuizing
 3. 3. Android 9 met EMUI 9
 4. 4. Ontgoogled of ontgoocheld?
 5. 5. Beeldscherm
 6. 6. Camera
 7. 7. Intern
 8. 8. Accuduur en opladen
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 10 reacties

Accuduur en opladen

De accuwerktijd van smartphones brengen we gebruikelijk met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Wel draaiden we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Tevens hebben we een tweetal tests uitgevoerd waarbij we de smartphone in kwestie door websites hebben laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding. Tot slot voeren we een videotest uit, waarin we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand laten afspelen.

De Honor 9X Pro is voorzien van een accu met een capaciteit van 4000 mAh. Dat gold begin vorig jaar nog als 'groot', maar dit jaar is het eerder gemiddeld aan het worden. De nodige smartphones in dit overzicht hebben zelfs al een accu van 5000 mAh of meer. (Dat is overigens niet geheel toevallig: binnenkort lees je een vergelijkingstest van dit soort toestellen in het volgende Hardware Info Magazine).

In onze vier accutests bereikt de Honor 9X Pro zodoende een gemiddelde score. De looptijden zijn weliswaar beter dan die van het gemiddelde budgettoestel van vorig jaar, maar de nieuwere budgetmodellen met een zeer grote accu gaan weer aan het Honor-toestel voorbij. Met dank aan de zuinige soc doet het toestel het in de PCMark Work 2.0-accutest relatief goed gelet op de accucapaciteit; in de Videotest noteren we juist een ondergemiddelde score, al levert de Galaxy M21 hier misschien een wat vertekend beeld. Dat toestel is niet alleen voorzien van een enorme 6000 mAh-accu, maar ook van een amoled-scherm, wat bij het kijken van video's minder stroom verbruikt. De Honor 9X Pro doet het in de videotest wel weer een kwart beter dan de 'gewone' Honor 9X. In de andere drie tests noteren we een toename van ongeveer tien procent.

 • Web browse 4G
 • Web browse Wifi
 • PCMark Work 2.0 accutest
 • Videotest

Voor het opladen levert Honor met de 9X Pro een 10 W lader mee. Dat is beter dan niks, maar het opladen gaat niet zo vlug als bij toestellen met een échte snellader, waarbij het opladen met 18, 25 of zelfs meer watt verloopt. Na een half uurtje opladen staat er zo 27 procent op de meter en dat is minder dan bij sommige toestellen met een veel grotere accu. Volledig vol duurt twee uur en 41 minuten. De Galaxy M21 met zijn fiks grotere accu heeft maar 7 minuten langer nodig. Omgekeerd laadt de Honor 9X Pro gelukkig wel stukken sneller op dan het model zonder 'Pro' in deze tests, die ook in vergelijking met de concurrentie erg magertjes scoort.

 • Laadtest - 30 min.
 • Laadtest - Tijd tot volledig vol


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Honor 9X Pro 256GB Purple

Honor 9X Pro 256GB Purple

 • Google Android 9.0
 • 256 GB
 • 6.59 inch
 • 2340x1080
 • 48 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0