Sonos Arc review: Playbar opvolger met Dolby Atmos

18 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. ARC vervangt Playbar
  3. 3. Installatie
  4. 4. Instellingen, welke instellingen?
  5. 5. Geluidskwaliteit
  6. 6. Conclusie
  7. 2 besproken producten
  8. 18 reacties

Conclusie

De Sonos Arc is een uitstekende opvolger van de inmiddels wat bejaarde Playbar. Met een fris high-end uiterlijk en ondersteuning voor Dolby Atmos is de Arc een prima oplossing om de geluidskwaliteit van moderne platte tv's flink op te waarderen en tegelijkertijd naadloos te integreren in een Sonos multiroom-audiosysteem. De geluidskwaliteit is zowel bij stereo als surround-weergave goed tot zeer goed, met indrukwekkende basweergave en - afhankelijk van de ruimte en zitpositie - goede surroundsimulatie. Door twee extra Sonos luidsprekers - bijvoorbeeld twee Play:1 of Ikea Symfonisk - te koppelen kan je bovendien upgraden naar échte surroundweergave. Wil je ook op hogere volume goede basweergave? Dan kan je de Arc uitbreiden met een Sonos Sub subwoofer.

Installatie van de Arc is een fluitje van een cent en via de app krijg je uitstekend hulp om eventuele benodigde aanpassingen in de menu's van de televisie door te voeren. Eenmaal geïnstalleerd is de Arc feitelijk onderdeel van je tv: de soundbar schakelt automatisch over naar tv-audio als je de televisie inschakelt en het volume stel je gewoon in met de afstandsbediening van de tv. Gebruiksgemak zoals het moet zijn!

Dat de Sonos Arc alleen een één hdmi-(e)ARC aansluiting heeft lijkt wellicht een beperking, maar in de praktijk ervaren we dat niet zo. Geluid van op de tv aangesloten bronnen zoals spelcomputers en dvd/blu-ray spelers wordt keurig naar de Arc doorgestuurd en muziek luisteren als je in de praktijk via het Sonos ecosysteem doen. De nieuwe Sonos app die voor de Arc gebruikt moet worden oogt gelijk aan zijn voorganger en biedt dezelfde functionaliteit, waaronder integratie van vrijwel elke denkbare streamingmuziekdienst. Net als veel andere nieuwe Sonos producten biedt de Arc ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa en heeft hiertoe meerdere far-field microfoons ingebouwd. Uiteraard is deze functionaliteit ook uit te schakelen.

De adviesprijs van 899 euro is fors, maar van Sonos weten we inmiddels dat het geen prijsvechter is. Je krijgt er bovendien een zeer gebruiksvriendelijke, goed klinkende en fraai vormgegeven soundbar voor die ook nog eens naadloos in te voegen is een Sonos audiosysteem. Dat laatste zal voor de meeste potentiële kopers sowieso de doorslag geven: Juist de integratie met dit - naar onze mening - beste multi-room systeem maakt de Arc zowel een aantrekkelijke upgrade van je tv-geluid, als een goede aanvulling voor muziekweergave.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sonos Arc Black

Sonos Arc Black

€ 899,00

4 winkels
Sonos Arc White

Sonos Arc White

€ 825,57

5 winkels
0
*