1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

100% Werkende videokaart geeft geen beeld!

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door Loysio, 11 apr 2018.

  1. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Hallo,
    Ik bouw een pc voor mijn broertje en ben er al een tijdje mee bezig en het is ook een beetje een budget build want ik heb een hd 6850 ervoor gekozen.
    Meestal vinden mensen dit geen goede keuze maar ik vind het een prima kaartje voor lichte spellen.
    Ik heb deze kaart een extreme clean up gegeven met brake cleaner en heb de thermal paste ook vervangen.
    Ik heb deze kaart meerde malen getest in mijn main rig met gigabyte g1 sniper moederbord + i5 4590 + 12 gb ram en 450 watt voeding van corsair en de kaart deed het prima!
    Toen kocht ik een intel moederbord met een i3 2100 en heb daar 10gb ram in gedaan het moederbord werkt prima totdat ik de hd 6850 erin deed toen zag het moederbord de kaart niet als ik mijn hdmi kabel in de videokaart deed kreeg ik geen beeld maar wel via het moederbord.
    Dus hij ziet de kaart gewoon niet.
    Dus ik heb mijn gtx 1050 ti 4gb erin gedaan om te testen of het aan het moederbord lag en toen kreeg ik gewoon beeld via mijn gtx 1050 ti het moederbord ziet de kaart gewoon en alles werkte perfect maar de hd 6850 die ziet hij niet.
    Ik gebruik bij deze build ook een 450 watt voeding!
    Ik heb alles geprobeerd filmpjes op youtube google noem maar op maar helaas zonder resultaat.
    Weet iemand misschien een oplossing van hoe ik dit zou kunnen fixen ik hoor het graag.
    Mvg
     
  2. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    307
    Aangezien je aangeeft dat de videokaart werkt:

    Misschien een rare vraag maar heb je de AMD drivers wel eerst geïnstalleerd?
    Het lijkt er namelijk op dat je alleen de Nvidia drivers hebt geïnstalleerd. Het is mij in ieder geval niet duidelijk in je verhaal.
    Verder ben ik benieuwd wat voor voeding je gebruikt in pc....
    (en) Hoe oud is die voeding? Misschien ligt het wel aan je voeding omdat deze misschien te instabiel is om wat voor reden dan ook.
     
  3. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Heeft de kaart meerdere aansluitingen zoals DVI?
    Dan ook met DVI etc. testen.
    Ook testen met andere HDMI kabel en andere monitor/tv.
     
  4. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Jah ik heb dvi ook getest met dvi naar vga adapter!
    Bedankt voor je reactie!
     
  5. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Eh jah hij ziet de hd 6850 niet dus dan kan ik niet de drivers installeren.
    Het zit zo de kaart doet het wel in mijn main rig maar niet op mijn nieuwe intel moederbord dan wordt de kaart niet gezien terwijl de kaart in het pci slot zit en de 6pin is aangesloten.
    Bedankt voor je reactie!
     
  6. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    1.831
    Je heb dezelfde vraag 2 x gesteld, dit is niet de bedoeling.
    in je andere topic heb ik deze vraag gesteld;

    Gebruik je dezelfde 450w voeding als in je main rig ?
    zo niet test dan eens het i3 systeem met de voeding uit je main rig.
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  7. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Sorry ben nieuw weet nog niet zo goed hoe alles werkt heb het perongeluk twee keer geplaatst nee is een andere 450 watt voeding.
    Bedankt voor je reactie!
     
  8. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Dat is geen goede test. Nooit adapters gebruiken, deze kunnen problemen veroorzaken.
    Daarnaast had ik nog andere vragen die je vergeten bent: ook testen met andere HDMI kabel en andere monitor/tv.
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  9. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    307
    Ik had het andere topic niet gezien maar meer informatie over de voeding(en) is wel wat we nodig hebben om de voeding wel of niet uit te sluiten. Dit is zeker een manier om dit te testen.
     
  10. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Jah ik heb het getest met de corsair 450w en de recom 450plus beide geen resultaat :(
    Bedankt voor je 2de reactie!
     
  11. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    1.831
    Gaat het hier om een intel OEM bord, wie weet zit er een white list in de bios ingebakken waar de 6850 niet opstaat.
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  12. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
  13. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Oud model moederbord, was het tweedehands gekocht?
    Wat je kan doen is BIOS instellingen naar default settings.
    Dan de primaire GPU selecteren.
    Je kan ook BIOS-update zoeken en uitvoeren indien beschikbaar.
    Verder is er niet veel opties, behalve een ander moederbord kopen.
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  14. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Het is een goed moederbord er is niks mis mee het werkt gewoon met mijn gtx 1050ti maar niet met de hd 6850 en bios updaten snap ik niks van :(
    Bedankt voor je reactie!
     
  15. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.320
    Loysio vindt dit nuttig.
  16. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
  17. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.320
    Begrijpelijk. Nuja, je kan ook nog 2de hands.
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  18. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Gewoon even "Googlen".
    Een minimum aan eigen inzet wordt altijd op prijs gesteld.
    Mijn andere opmerkingen heb je ook nog geen feedback op gegeven:
    "Dat is geen goede test. Nooit adapters gebruiken, deze kunnen problemen veroorzaken.
    Daarnaast had ik nog andere vragen die je vergeten bent: ook testen met andere HDMI kabel en andere monitor/tv."
     
  19. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    1.683
    Is een bios update mogelijk?
     
    Loysio vindt dit nuttig.
  20. Loysio

    Loysio Member

    Sinds:
    11 apr 2018
    Berichten:
    36
    Ik heb alles geprobeert hij ziet de hele kaart neit heb ik gezegd ik krijg als de videokaart erin zit beeld via mijn moederbord dat is typisch een teken dat hetr bord de kaart gewoon niet ziet :(
    Bedankt voor je reactie!