• Opgelet: het discussieforum is sinds 1 oktober 2020 op "alleen lezen" gezet. Dit houdt in dat posts en reacties plaatsen niet meer mogelijk is, maar de discussies wel gelezen kunnen worden. Meer informatie kan je in dit artikel vinden.

Alternate maakt handig misbruik van COVID 19 om de kosten te drukken

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ploeper

Member
Situatie in België, waar men reeds begin vorige maand ons verwittigde dat Covid-19 weer in op mars was, van vorige week: https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest recente update.pdf.

Komt nu nog eens zeggen dat Covid-19 enkel een ouderdoms-ziekte is of dat zij enkel meer vatbaar er voor zijn. En komt nu niet af: ja maar dat is in België. Genoeg voorbeelden rondom U dat indien men niet voorzichtig genoeg is en de attentie verminderd dat het hek weer van dam is. Wat wilt je, genocide van ouderen omdat jij vindt dat deze een last zijn voor jou. Nog eens een lockdown waardoor de economie een slag krijgt en buiten jezelf nog eens de rest van de bevolking met de gebakken peren laat zitten, omdat jij maar niet wilt begrijpen dat deze voorlopige maatregelen het enigste middel is tegen deze ziekte op dit moment. En dan nog eens het lef hebben om deze mensen die hun uiterste doen om de situatie onder controle te krijgen te gaan beledigen. Geen respect tonen voor die 95% die deze situatie zo rap mogelijk willen zien oplost worden, maar liever horen tot die 5% die liever de wereld zien kapot gaan omdat ze te stom zijn om hun verantwoordelijkheid op te nemen en hun duitje in de zak te doen.
Tegen wie heb je het? Wie zegt dat het enkel een ouderdoms ziekte is hier?
Welke mensen doen hun uiterste best de boel onder controle te krijgen dan? En waar beledigen we die?

Ik zou zeggen kalmeer een beetje. Je komt een beetje overspannen over.
In plaats van als een kip zonder kop hier tekeer te gaan zou ik zeggen kom eens met onderbouwingen en feiten en logische redeneringen. Dat ontbreekt er nogal aan in je verhaal.

Vooralsnog maak je geen enkele indruk anders dan dat je gebrainwasht bent en overspannen en bevestig je dat het vooral bangmakerij is en mensen gek maken.
 

Forum m8

Geband
Situatie in België, waar men reeds begin vorige maand ons verwittigde dat Covid-19 weer in op mars was, van vorige week: https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest recente update.pdf.

Komt nu nog eens zeggen dat Covid-19 enkel een ouderdoms-ziekte is of dat zij enkel meer vatbaar er voor zijn.
Ik hoef dat geeneens te zeggen. Je zelf gelinkte document laat dat al zien.... wel in een meer gemanipuleerde variant als het Nederlandse grafiekje. In de NL variant hebben we per kolom een leeftijdsgroep van 5 jaren breed. Jullie Belgen hebben heel 45-64 bij elkaar gegooid. Dat moest natuurlijk om de indruk te wekken dat "iedereen kwetsbaar is".

1596404624868.png

En komt nu niet af: ja maar dat is in België.
België 'offert' jaarlijks naar verhouding 40% meer mensen 'in het verkeer'. Ga je daar eens druk om maken. De kans om zonder maatregelen op je oude dag in NL aan Coronavirus te overlijden is denk -natte duim- nog steeds lager dan de kans dat je in België wordt doodgereden voor je überhaupt die leeftijd bereikt...

Wellicht is dat ook waarom het percentage 65-'ers onder de Coronavirus-doden in BE wel hoger is; de ouderen die hier aan Coronavirus extra doodgingen waren in België al doodgereden. Maar allee he; jullie kennis van het Nederlands is fenomenaal en jullie hebben zelfs het wereldrecord 'duur regeringsformatie' van Irak afgenomen.

Genoeg voorbeelden rondom U dat indien men niet voorzichtig genoeg is en de attentie verminderd dat het hek weer van dam is.
Nee?

Wat wilt, genocide van ouderen omdat jij vindt dat deze een last zijn voor jou.
Je begrijpt het nog steeds niet he? Die ouderen zelf vinden dit onzin. Als je al vijf jaar in een tehuis zit en je bent 88 dan boeit het je echt niet meer of je nu 89 of 90 wordt. Als je maandenlang je kleinkinderen niet mag zien ben je dan al defacto dood.

Nog eens een lockdown waardoor de economie een slag krijgt en buiten jezelf nog eens de rest van de bevolking met de gebakken peren laat zitten, omdat jij maar niet wilt begrijpen dat deze voorlopige maatregelen het enigste middel is tegen deze ziekte op dit moment.
De huidige maatregelen zijn echt los van de werkelijkheid qua proportionaliteit. Voor hetzelfde bedrag kunnen we veel meer levensjaren (en ook nog van hogere kwaliteit) terugkrijgen als we zouden investering in screening, preventie, etc. Maar dat boeit jouw kennelijk niet; iemand die voortijdig sterft omdat de borstkanker niet op tijd gevonden is is jou schijnbaar minder waard dan iemand van 88 die nu twee maanden langer leeft.

We kunnen bijvoorbeeld voor echt een fractie van die miljarden iedereen een periodiek bloedonderzoek geven. Dan pak je direct heel wat mensen er uit die veel te weinig Vitamine D hebben. Dat supplementeren is echt heel goedkoop en brengt een enorme verbetering in levenskwaliteit. Dat doen we nu niet, want kosten/baten. Maar bij Coronavirus maakt dat opeens allemaal niet meer uit... dat betekend dat de opportuniteitskosten gigantisch zijn.

En dan nog eens het lef hebben om deze mensen die hun uiterste doen om de situatie onder controle te krijgen te gaan beledigen.
Waar heb je het nu weer over?

Geen respect tonen voor die 95% die deze situatie zo rap mogelijk willen zien oplost worden, maar liever horen tot die 5% die liever de wereld zien kapot gaan omdat ze te stom zijn om hun verantwoordelijkheid op te nemen en hun duitje in de zak te doen.
Altijd die gore beschuldigingen van je. De wereld gaat kapot... door de overheidsmaatregelen om een grotendeels onschadelijk virus in te dammen met vloeibare doelen. Het doel was aan het begin helder; de curve in elkaar drukken zodat de IC niet overvol raakt maar we wel zsm groepimmuniteit opbouwen. De curve is al tijden aan de x-as geplakt; zo schiet het niet op met die groepimmuniteit en houdt je enkel een groot reservoir voor een volgende golf.

Ik wil juist niet dat alles kapot gaat. Aan ons huidige ingewikkelde mondiale economische stelsel hangt uiteindelijk het welzijn van miljarden mensen. Dat actief ondergraven, zoals nu gedaan wordt, zet wereldwijde politieke stabiliteit en daarmee miljoenen levens op het spel.
 
Laatst bewerkt:
Dit gaat nergens meer naartoe en gaat bij deze ook op slot. Ga de welles-nietes discussies omtrent Covid-19 maar ergens anders voeren.
Ik begrijp dat het niet prettig is dat Alternate hun serviceniveau tijdelijk verlaagt - of schijnbaar stopgezet - heeft, maar daar kunnen meerdere redenen voor zijn (bvb werknemers ziek, financiële problemen, noem maar op). "Maar thuiswerk" is een gemakkelijk argument als je de situatie niet kent, die is voor iedereen anders.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan