1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Connectie telefoonlijn router

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door mlotens, 8 nov 2018.

  1. mlotens

    mlotens Member

    Sinds:
    19 apr 2011
    Berichten:
    3
    Goedemorgen,

    Wellicht een ontzettende beginnersvraag, maar ik kamp met het volgende.

    Bij mijn Telfort-abo heb ik een experia-box v8 gekregen. Werkte goed maar merk toch vertraging qua signaal (draadloos gamen boven, chromecast op tv, mobiele telefoons plus 2 laptops). Nu wil ik voor weinig die experia-box gaan vervangen met deze, de Eminent EM4710. (https://nl.hardware.info/product/429877/eminent-em4710). We hebben geen van allen baat bij een 5 ghz signaal dus kan ik me hier geen buil aan vallen.

    Mijn vriendin wil echter blijven bellen met de vaste huistelefoon, op de experia zitten hier 2 vaste aansluitingen op die keurig in het vaste toestel gaan. Heeft de Eminent dit? Ik kan het nergens op de afbeeldingen terugvinden. Zo nee, welke betaalbare maar krachtige router heeft nog wel een dedicated aansluiting?

    Alvast bedankt!
     
  2. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    237
    Ik denk dat je

    hier meer aan gaat hebben, let op - er zijn 2 modellen in omloop, de "oude" witte heeft 5 poorten, de nieuwe zwarte heeft "maar" 2 poorten.

    Je zou ook kunnen vragen of je de V8 kan (laten) omruilen voor de V10(a).
     
    Laatst bewerkt: 8 nov 2018
  3. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.496
    Zijn de problemen alleen via draardloos?
    En als mogelijk gewoon een kabel naar pc,of acces point,anders blijft het toch behelpen.
     
  4. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.912
    @mlotens
    Als je gebruik wilt blijven maken van een vaste telefoon kun je niet zonder de Experiabox.
    KPN geeft de benodigde gegevens niet vrij dus dat houdt heel snel op.
     
    division vindt dit nuttig.
  5. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.176
    Zoals boven al word gezegd kan je idd niet zonder die experia box. Als je betere wifi boven in huis wilt hebben zul je acces points moeten aanschaffen (signaal versterkers).
     
  6. mlotens

    mlotens Member

    Sinds:
    19 apr 2011
    Berichten:
    3
    De reden dat ik ook van die hele Experia af wil is omdat dit binnen 4 jaar de derde router van dit merk is. Andere versies gingen stuk of werkten niet naar behoren. Een V10 versie willen ze niet opsturen en er wordt gemoeilijkt. Ik zal me eens gaan verdiepen in repeaters en power Line adapters. Bedankt voor jullie reacties!
     
  7. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    3.981
    Ik ken de V10, die heeft me vriendin icm een glasvezel verbinding, en dat is waarschijnlijk de reden waarom ze dit niet doen, maar de router heeft ook gewoon nog een aansluiting voor de telefoonlijn, Ik zou je eens aanraden om via Webcare te werk gaan, die zijn meestal een stuk vriendelijker en behulpzaam, echter heb je hier wel een social media account voor nodig(Facebook, Twitter) tenzij ze een chat systeem hebben
     
  8. r0xz

    r0xz Member

    Sinds:
    25 jan 2010
    Berichten:
    69
    Onderzoek eerst maar bij je ISP of je die experiabox in bridge kunt zetten.
    Als dat mogelijk is, is het gemakkelijk om er een wifi router(of router en acces point gescheiden) achter te plaatsen. Ik weet verder niet of je ISP een bridge config toelaat, en of je dan ook nog tegelijk kunt bellen via het internet. Dat zul je dus ook moeten vragen bij Telfort voordat je keuzes gaat maken.
    Bij mijn ISP Ziggo is dit beiden mogelijk.
     
    Laatst bewerkt: 10 nov 2018 om 15:23
  9. Crewz

    Crewz Member

    Sinds:
    19 sep 2018
    Berichten:
    105
    5 Ghz gaat minder ver. Let daar wel op
     
  10. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.543
    Hoeft helemaal niet. Gewoon wifi uitschakelen en een AP kopen. Het gelinkte exempaar van 50,- is verder prima.
     
  11. r0xz

    r0xz Member

    Sinds:
    25 jan 2010
    Berichten:
    69
    Hmm, hoeft ook verder niet.
    Ik dacht echter te begrijpen dat TS alles wilde vervangen. (had over het woord "betaalbaar" heengelezen)

    Sorry mlotens. :)
     
  12. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.543
    Wilde hij ook, maar schijnt toch niet echt te kunnen. Maar wifi deel is zeker wel te fixen met AP erbij.

    Hier soortgelijke constructie; Fritzbox heeft ook een kabeltje naar de ring met telefoons. Willekeurige Asus router oid heeft die telefoonaansluiting niet. Plus dat de ISP's niet happig zijn met benodigde instellingen vrijgeven. Boeit me verder ook niet. In de hoeken van het huis is altijd nog 4g :+