1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

CPU upgrade maar geen signaal?

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door HPSFF3300, 5 sep 2018.

  1. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Hallo, ik had nog een oude HP pro 3300 SFF liggen en wilde er lichte games op gaan spelen, ik heb een i5 3470 gekocht en een GTX 750Ti (zonder 6/8 pin connector) hij deed het prima met de oude pentium G840 maar als ik de i5 erin heb zitten Doet de computer het alleen de montitor zegt “No signal” en mijn toetsenbord zijn lampjes gaan ook niet aan zoals bij de oude processor weet iemand raad? (Met de oude processor Doet hij het)
     
    Laatst bewerkt: 5 sep 2018
  2. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.413
    Kan zijn dat je moederbord in de hp de cpu helemaal niet ondersteund
     
    Maulwurfje vindt dit nuttig.
  3. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    4.224
  4. Black Eagle

    Black Eagle Senior Member

    Sinds:
    6 aug 2006
    Berichten:
    560
    WhiteSnake vindt dit nuttig.
  5. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.086
    Waarschijnlijk kun je bij die HP (net als bij vele andere kant en klare PC's) de CPU niet upgraden, ze blokkeren vaak het upgraden van de CPU en RAM voor een snellere versie.
     
  6. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Hallo, ik heb er een GTX 750Ti ingezet na heel veel gekloot start hij op met de oude Pentium, heb een i5 2400 gekocht en er ingezet ( staat online dat hij het zou moeten doen ) maar nu krijg ik het zelfde, een soort zwart scherm met witte letters en daar staat zeg maar de informatie over de pc ( dus met i5 2400) maar na 3 piepjes van het moederbord (1,5) min ongeveer) gaat hij naar een zwart scherm met een knipperdende _ links boven in blijft daar 3 sec en valt uit, met de Pentium heb ik het zelfde alleen na 3 sec boot hij in Windows, ik heb een 300 W poser supply gekocht i.p.v. de standaard 220w maar dit lost het helaas niet op. Weet iemand raad?
     
  7. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Laat maar, als ik zonder de GPU opstart krijg ik de melding “niet ondersteunde CPU geïnstalleerd”
    Pfff daar gaat weer €150
     
  8. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    460
    Het lijkt erop dat jouw systeem geen 95w cpu's ondersteunt.

    Fijn zo'n pre-build. Altijd geouwehoer.

    Maar eh, €150,- voor die cpu en een 750 Ti?
     
  9. Black Eagle

    Black Eagle Senior Member

    Sinds:
    6 aug 2006
    Berichten:
    560
    De i5 2400 word ook niet ondersteund, alleen de :

    Intel Core i5 2405S (2.5-GHz, 6-MB L3 cache)
    656790-001
    Intel Core i5 2400S (2.5-GHz, 6-MB L3 cache)
    640953-001
    Intel Core i5 2400 (3.1-GHz, 6-MB L3 cache) for use in 7300 models
    638630-001

    De i5 2400 word alleen ondersteund in de 7300 serie!!!!!!!

    Uit mijn 2de link die ik gepost had haal ik dit.

    2500S (2.7 GHz, 6-MB L3 cache)
    638420-001
    2405S (2.5-GHz, 6-MB L3 cache)
    656790-001
    2400S (2.5 GHz, 6-MB L3 cache)
    640953-001

    Het staat er gewoon duidelijk Ts dat de i5 2400 niet word ondersteund.
    En ik haal het vd site vd fabrikant zelf af.
    Ik denk dat je over het hoofd gezien hebt dat dit alleen vd 7300 serie geld die i5 2400.
     
    Laatst bewerkt: 12 sep 2018
  10. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Nee met 150 bedoel ik €50 voor de PC 25 voor beide processoren ( had eerst een i5 3470 gekocht) en de videokaart en een nieuwe Psu maar de processoren gaan weer op marktplaats. Ja domme fout had de ‘s’ niet gezien, heb nu wel weer een probleem..... Ik heb 4Gb extra 1333mhz ddr3 memory gekocht en het in het slotje gedaan. In programma’s zoals Speccy en CpuZ staat 6GB geïnstalleerd maar dat er maar 2 usuable is, kan iemand helpen ?
     
  11. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.086
    Windows 32 bit versie?
     
    LaCrimosa vindt dit nuttig.
  12. Black Eagle

    Black Eagle Senior Member

    Sinds:
    6 aug 2006
    Berichten:
    560
    Wat gebeurd er met alleen het 4 Gb latje in de pc?
    Wat gebeurd er als je wisselt bv bank 1 2Gb en bank 2 4 Gb en omgekeerd?
    En is dat met de onboard gpu of met de 750 ti dat die maar 2 Gb bruikbaar is.
    Welke versie van windows gebruik je en dan de 32 of de 64 bit versie?
     
  13. JWL92

    JWL92 Member

    Sinds:
    9 jun 2017
    Berichten:
    29

    Stop je gepruts, hou op met geld weggooien aan onderdelen die niet compatible zijn.
    Lees eerst goed de documentatie door, zoals eerder aangegeven. Daar zal waarschijnlijk ook wel wat over de ram ondersteuning staan. Daarna, verder prutsen met kennis o_O

    Je heb dus, een 4gb latje, naast 2 gb gezet?
    Memory Remap feature aanzette in bios indien mogelijk, of timings aanpassen maybe.
    Maar k vermoed dat je een ram mis match heb. (probeer wat eagle zei, of haal n setje van 2x4gb.)

    Handig om je complete spec list neer te gooien, en wat je wil bereiken.
    Denk dat je anders beter af bent bij een lokale computer boer.
     
  14. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Hallo, je hebt gelijk als ik alles goed had door gelezen was er inderdaad minder gepruts. Op de zelfde site als waar alle informatie over de processors staat, staat ook dat er 8GB ondersteund word en max 1333mhz . Ik denk dat het inderdaad iets te maken had met dat de 2 niet het zelfde zijn? Ik ben van plan een 2x4GB setje te kopen en zien of het werkt.
     
  15. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    64 Bit en met alleen 4Gb stick krijg ik een hele lange piep, net als dat je zonder ram opstart
     
  16. JWL92

    JWL92 Member

    Sinds:
    9 jun 2017
    Berichten:
    29
    Wel in 't eerste slot geplaatst? of juist alleen die 'r uit gehaald?

    uit eerder genoemde link door black eagle,
    • The system will operate in flex mode if the total memory capacity of the DIMM in Channel A is not equal to the total memory capacity of the DIMM in Channel B. In flex mode, the channel populated with the least amount of memory describes the total amount of memory assigned to dual channel and the remainder is assigned to single channel. For optimal speed, the channels should be balanced so that the largest amount of memory is spread between the two channels. If one channel will have more memory than the other, the larger amount should be assigned to Channel A. For example, if you are populating the sockets with one 2-GB DIMM, and one 1-GB DIMMs, Channel A should be populated with the 2-GB DIMM, and Channel B should be populated with the 1-GB DIMM. With this configuration, 2 GB will run as dual channel and 1 GB will run as single channel.

    Blijvend & geen boot? Ben bang dat je dan een slechte (OF unsupported) dim te pakken heb.
     
  17. HPSFF3300

    HPSFF3300 Member

    Sinds:
    5 sep 2018
    Berichten:
    7
    Denk het ook inderdaad...
    Ik durf eigenlijk niks nieuw te kopen omdat de PC bijna niks support.

    DDR3-SDRAM DIMMs
    The memory sockets on the system board can be populated with up to two DIMMs.
    These memory sockets are populated with at least one preinstalled DIMM. To achieve the maximum memory support, you can populate the system board with up to 8 GB of memory:
    For proper system operation, the DDR3-SDRAM DIMMs must be:
    • industry-standard 240-pin
    • unbuffered non-ECC PC3-10600 DDR3-1333 MHz-compliant
    • 1.5 volt DDR3-SDRAM DIMMs
    The DDR3-SDRAM DIMMs must also:
    • support CAS latency 9 DDR3 1333 MHz (9-9-9 timing)
    • contain the mandatory JEDEC SPD information
    In addition, the computer supports:
    • 512-Mbit, 1-Gbit, and 2-Gbit non-ECC memory technologies
    • single-sided and double-sided DIMMs
    • DIMMs constructed with x8 and x16 DDR devices; DIMMs constructed with x4 SDRAM are not supported
    OPMERKING:
    The system will not operate properly if you install unsupported DIMMs.

    Dat staat op de site van HP, ik snap er niet heel veel van alleen dat het DDR3 en 1333mhz moet zijn, kunnen jullie mij misschien een goed setje 2x4GB ram aanraden? (2e hands is ook mogelijk als 1333mhz niet meer verkocht wordt)
     
  18. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.193
    Iets nieuws kopen had je mee moeten beginnen ipv antiek -S spul te kopen.

    Die genekte CPU's (-S, -T) wordt je niet blij van.
     
  19. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.086
    Misschien dat je er beter aan doet een nieuw (of 2de hands retail) moederbord te kopen voor die i5 3470, want anders ben ik bang dat het gewoon niet gaat werken.
     
    FRtex vindt dit nuttig.
  20. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.193
    S1155 borden zijn 2e hands zeer prijzig.