1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

DHCP en DNS

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Roel Hermans, 10 jun 2018.

  1. Roel Hermans

    Roel Hermans Member

    Sinds:
    10 jun 2018
    Berichten:
    1
    Hallo,

    Ik heb een D-link router.
    Deze is aangesloten op kabel.

    Ze geeft perfect internet, maar deze valt veel weg.

    Als ik op DHCP relaise duw bij status en daarna op DHCP renew en dan inlog op het netwerk dan is het even terug in orde.

    Wat is er aan de hand? Wat kan ik doen?

    Bedankt!
     
  2. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.629
    Meer info is wel wenselijk.

    Bv. welke D-link router? En op welke kabel of bedoel je kabel-internet?
    Heb je een andere router kabel gebruikt om te zien of het nog steeds optreed.
    Als je verbinding wegvalt hoeft het niet met hardware te maken te hebben. Heb je je ISP eens gebeld en gevraagd om de lijn door te meten. Misschien zit er een storing op. Van die dingen..

    ed.
     
    Laatst bewerkt: 11 jun 2018
  3. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    9.520
    Definiëren aub.

    kabel?

    Ik zie niet in waarom het vernieuwen van je interne netwerk IP's een relatie zou hebben met je internet verbinding.
     
  4. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.629
    aangepast
     
  5. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    9.520
    Ook van de warmte? Kwam hier anderhalf uur geleden net binnen... 26,5 graden Celsius. Daar kan ik toch niet fatsoenlijk bij pitten.
     
  6. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.629
    Dat was uitermate ongepast vandaag pfft..tis nu wat gedaald gelukkig.. tenzij het van m'n systeem komt :p
     
  7. Nutscss

    Nutscss Member

    Sinds:
    29 nov 2010
    Berichten:
    63
    doe een andere utp kabel direct in je internetmodem en naar je pc en kijk een tijdje aan, valt niet uit? dan weet je ZEKER dat aan je router ligt. en dan kijk je verder...
     
  8. Ruud Rutten

    Ruud Rutten Senior Member

    Sinds:
    19 aug 2013
    Berichten:
    331
    Heb je niet toevallig 2 DHCP servers? :eek: Als zowel je D-link als je KPN/Ziggo modem als DHCP server fungeren krijg je leuke dingen.
     
  9. Stefan kok

    Stefan kok Member

    Sinds:
    17 feb 2014
    Berichten:
    52
    Het kan al zijn dat kpn of ziggo iets updaten in je modem remote en dat je alles na mag gaan lopen.. Gebeurt helaas
     
  10. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    576
    Ik denk dat het over een wi-fi verbinding gaat. Want op een bekabeld netwerk hoef je niet in te loggen.
    Ik wil ook weten welke router het is, en welke laptop/PC gebruikt wordt.
    Hebben andere apparaten ook problemen? (telefoon)
    Een nieuwe router of een nieuwe netwerkkaart in je laptop kan helpen, omdat de nieuwe onderdelen betere wi-fi techniek ondersteunen.