Game / software illegaal gedownload? Geen discussie op Hardware.Info forum!

Status
Niet open voor verdere reacties.
We zien de laatste tijd dat mensen weer vaker vragen om hulp met het aan de praat krijgen van illegaal gedownloade software, inclusief games.

Zoals ook in de Hardware.Info huisregels te lezen is onder regel 7, is dit niet toegestaan. Dat heeft een aantal simpele redenen.

In de eerste plaats houden we ons aan de wet - en het downloaden van gekopieerde, auteursrechtelijk beschermde software is niet legaal. Voor muziek en video was dat anders, maar geldt inmiddels ook een downloadverbod.

In de tweede plaats is Hardware.Info verantwoordelijk voor de discussies die hier gevoerd worden. Indien een (vertegenwoordiger) van een auteursrechthebbende constateert dat hier structureel rechten geschonden worden, bijvoorbeeld door assistentie bij het werkend krijgen van illegale kopieën, is ons bedrijf aansprakelijk. Dat kan leiden tot sluiting van het forum, betalen van boetes en andere vervelende zaken. Uiteraard hebben we daar geen zin in.

Sancties
Als in de loop van een discussie blijkt dat het een illegale kopie betreft, volgt één waarschuwing; bij herhaling drie maanden ban zonder verdere aankondiging of discussie.

Als al bij start van de discussie blijkt dat het een illegale kopie betreft, volgt direct drie maanden ban zonder verdere aankondiging of discussie. Dit bericht zou voldoende waarschuwing moeten zijn.

Het actief assisteren bij het werkend krijgen of verkrijgen van illegale software is eveneens directe aanleiding voor drie maanden ban.

In alle gevallen geldt: bij herhaalde overtreding van deze regel is de ban permanent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan