1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Geen beeld meer na vastloper

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Rvos86, 8 nov 2018.

  1. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Hallo,

    Graag zou ik jullie om hulp bij mijn probleem willen vragen.

    Wat er aan de hand is
    Gisteren is mijn PC vastgelopen en na het handmatig, met de powerknop, uitschakelen van de PC, heb ik nu geen beeld meer als ik hem opstart.

    Wat ik aan doen was
    Ik was simpelweg Minecraft online aan het spelen en op de achtergrond was ik iets aan het downloaden, niets bijzonders dus. Het beeld liep vast en ik kon niks meer doen. Ook kon ik niet bij taakbeheer, vandaar dat ik hem handmatig heb uitgeschakeld.

    De situatie nu
    Bij het opstarten maakt de PC geen afwijkende geluiden/piepjes en alle onderdelen (fans, CPU cooler, GPU etc.) gaan gewoon aan en draaien. Hij maakt hetzelfde geluid als altijd wanneer ik hem aanzet. De monitor komt wel uit ‘slaapstand’ en lijkt een HDMI input te herkennen maar produceert geen beeld.

    Wat ik al heb gedaan
    Alle randapparatuur losgekoppeld
    Andere HDMI kabel getest
    Wii U zonder probleem aangesloten op monitor, hiermee monitor uitgesloten.
    Getest op HDMI port van mobo met en zonder GPU aangesloten
    Getest met 1 DIMM geheugen op beide slots van mobo (DIMMS afwisselend getest)

    Mijn PC bestaat uit de volgende onderdelen:

    Case: NZXT Manta
    Mobo: MSI Z270I GAMING PRO CARBON AC - mini ITX
    CPU: Intel i7 7700K 4.2GHz
    CPU cooler: NZXT Kraken X62
    RAM: 16GB (2x8) Corsair Vengeance LPX - DDR4 3200
    GPU: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
    PSU: Corsair CX750M 750W ATX24
    Primaire HD: Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Secundaire HD: Samsung SSD 850 EVO 250GB / Seagate 1TB 7200rpm

    Het systeem draait op Windows 10 Pro 64bit.

    Alle ideeën en ervaringen zijn welkom! Bij voorbaat dank!

    Richard
     
  2. wouter99

    wouter99 Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    49
    Al een BIOS reset gedaan? En zie je drive activity? (HDD LED op de kast als je die hebt)
     
    Rvos86 vindt dit nuttig.
  3. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Hoi Wouter. Bedankt voor je snelle reactie. Nog geen BIOS reset gedaan, dat zal ik even proberen. Ik ben geen ervaren PC kenner/bouwer dus moet me er even in verdiepen. De HDD LED gaat gewoon branden als ik de PC aanzet.
     
  4. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.498
    En de videokaart heb je er helemaal uitgehaald met testen van de onboard igp?
    Want dat is wel de bedoeling
     
    Rvos86 vindt dit nuttig.
  5. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Hoi nutty. Ja, die was er op dat helemaal uit.
     
  6. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Ik zie dat mijn mobo een knopje op de achterzijde heeft voor BIOS reset. Zal dit vanavond uitvoeren.
     
  7. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Zojuist de BIOS reset gedaan maar helaas zonder resultaat.

    Dit is het beeld op mijn monitor wanneer hij is aangesloten op de pc:

    49975560-CE05-46C2-A42D-9FC847A49A48.jpeg

    En dit wanneer ik de HDMI eruit haal:

    B64D6373-092B-45AC-87B8-54825E8BB9D9.jpeg

    Er wordt dus wel iets herkend maar daar blijft het bij.

    HDD LED:

    217124E9-B0A3-4A72-8D48-C8E6E6E1B312.jpeg

    Iemand nog andere suggesties? Bedankt alvast!
     
  8. wouter99

    wouter99 Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    49
    Volgens de manual van jouw moederbord zitten er debug leds naast de ram slots, tussen deze slots en 2 sata poorten aan de rand. Wat laten dezen zien? Screenshot_6.png
     
    Rvos86 vindt dit nuttig.
  9. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.494
    Ik weet niet of je wel het biosscherm zien kan en zo ja, dan vraag ik mij af of je niet toevallig Windows 10 update 1809 geïnstalleerd hebt. Had namelijk voor een paar dagen terug zoiets geks bij mijn Surface Pro 2017 met update 1809 geïnstalleerd maar na opstart van Windows kreeg ik dus ook een zwart scherm en verder niets meer. Nadat ik weer teruggegaan ben naar versie 1803 is er niets meer aan de hand dus misschien kan dit nog wel eens de oorzaak zijn, mits je wel dan het biosscherm kan zien.
     
    Rvos86 vindt dit nuttig.
  10. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    @wouter99: ik zie 4 leds onder elkaar. De 3e brandt:

    5CBCB82F-5354-4C95-9A51-B118FA955EFA.jpeg

    @Roel1966: ik krijg helaas mijn bios scherm ook niet te zien.
     
  11. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.494
    Ah oke, dan is er toch een hardware probleem en je eens kan kijken of je wel beeld krijgt via de iGPU, dus eens de HDMI kabel op het moederboard zelf aansluiten. Hiermee kan je in elk geval kijken of het aan de videokaart ligt want als je wel beeld via de interne gpu krijgt dan weet je in elk geval welke richting je moet gaan zoeken.
     
  12. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    @Roel1966 dat had ik al geprobeerd maar zonder succes. Ik heb de kast nu open en tot mijn verbazing kreeg ik opeens, zonder iets te doen, even beeld. Ledje ging ook uit. Ik kreeg mijn bootscherm te zien en drukte op F11 om in de bios te komen. Toen viel het beeld weer weg en ging de led weer branden.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. wouter99

    wouter99 Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    49
    Ik begreep dat hij dit al had gedaan. Zonder resultaat

    Dit duidt dus op een VGA probleem. Is dit met de videokaart er in? Zo ja, brand dezelfde led als je de videokaart weg haalt en de HDMI aansluidt op het moederbord?
     
  14. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    @wouter99 hij doet hetzelfde zonder dat de videokaart erin zit:

    7CF1215C-9D9B-45F0-9E7B-1940FC82423C.jpeg
     
  15. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Videokaart zit er weer in. Boven de de RAM slots branden ook ledjes. Ook eentje eronder.

    E5BAFCD5-5B36-46E9-A869-83C48CD2AA12.jpeg
     
  16. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    Zonder flits:

    C9FC952F-554B-41D6-828F-0EC3AF82A0AC.jpeg
     
  17. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.494
    Dan begin ik toch het vermoeden te krijgen dat het een of ander voeding probleem is en je eens kan proberen om alle stroomconnectoren eens eruit te trekken en opnieuw in te pluggen. Vooral in zo'n klein kastje kan het soms best warm worden en door het warm worden en afkoelen kunnen connectoren wel eens losser gaan zitten.

    Als dat niet helpt, de CX serie van Corsair is de budget lijn en staat er bekend om dat het niet de allerbeste voedingen zijn. Je zou dan dus toch eens kunnen testen met een andere voeding om dat in elk geval uit te kunnen sluiten.
     
    Rvos86 vindt dit nuttig.
  18. wouter99

    wouter99 Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    49
    Die leds zijn normaal, die geven aan dat respectivelijk de RAM sloten en het PCIe slot in gebruik zijn.

    Voeding zou kunnen idd

    Je zou nog kunnen kijken wat er gebeurdt als je een ander soort kabel (denk aan DVI, displayport) aansluit. Zou een communicatieprobleem kunnen zijn tussen het systeem en de monitor.

    Een harde BIOS reset zou misschien nog wat uithalen. Dat doe je door de stekker er uit te halen, dan even de aan knop ingedrukt houden, de BIOS batterij (knoopcel) er uit en een minuut of 5 wachten

    Verder kan ik je jammergenoeg niet verder helpen, sorry. Misschien weten anderen nog iets, anders zul je met een ander moederbord of CPU moeten testen. Vermoed dan dat hier ergens een defect zit o.i.d.
     
    Koen Bruggeman en Rvos86 vinden dit nuttig.
  19. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    @Roel1966 het kan geen kwaad om alles even opnieuw aan te sluiten. Is er een andere voeding die je kunt aanbevelen?
     
  20. Rvos86

    Rvos86 Member

    Sinds:
    8 nov 2018
    Berichten:
    22
    @wouter99 Bedankt voor je hulp zover man. Ik waardeer het enorm!