1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Handshake probleem met de TV

Discussie in 'Televisies en projectoren' gestart door Jeroen F, 22 okt 2012.

  1. Jeroen F

    Jeroen F Senior Member

    Sinds:
    2 dec 2008
    Berichten:
    1.388
    Beste forumleden,

    Wij hebben al een aardig tijdje last van het bekende handshake probleem op onze TV. Ongeveer om de 10 minuten komt er een groene waas over het beeld heen. Na een tijdje gaat dit meestal weg. Ook als ik de hdmi kabel er uit en dan er weer in doe gaat het wel weer goed maarja, dit is natuurlijk wel vervelend.
    Het probleem doet zich voor met de nieuwe Horizon box van de UPC en ook met mijn Macbook Pro. Voor de rest doen alle apparaten het verder prima over de HDMI.

    Ik heb al gekeken naar een software update voor de TV maar deze is al up-to-date. Ook philips helpdesk aan de lijn gehad maar die zegt dat het niet aan de TV ligt maar aan de horizon box en de macbook. beetje vreemd vindt ik zelf want mijn macbook doet het gewoon prima op alle andere TV's.

    Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

    Groetjes Jeroen
     
  2. Detmer Bisschops

    Detmer Bisschops Senior Member

    Sinds:
    10 mei 2004
    Berichten:
    6.150
    Al een andere HDMI kabel geprobeerd?
     
    Laatst bewerkt: 22 okt 2012
  3. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.926
    Voor zover mij bekend (en ook terug te vinden is op allerlei sites) wordt een handshake uitgevoerd op het moment dat er een connectie gemaakt wordt.
    Handshake problemen zou je dan ook vooral verwachten als je begint met kijken en niet om de tien minuten.
    Ik zou zoals Detmer ook al aangaf eens een andere HDMI kabel proberen.
     
  4. Jeroen F

    Jeroen F Senior Member

    Sinds:
    2 dec 2008
    Berichten:
    1.388
    Ik heb al verschillende kabels geprobeert. Goedkope maar ook duurdere (verguld, hdmi 1.4, ferrietfilter etc.) Gebeurt ook alleen op de horizon box en mijn macbook en niet met andere laptops oid.

    Op het moment dat ik de kabel er opnieuw uit en in doe gaat het juist goed. Pas na een tijdje kijken krijg ik dit probleem. Als ik op dat moment de kabel opnieuw er in doe springt hij juist terug naar normaal.
     
  5. Jeroen F

    Jeroen F Senior Member

    Sinds:
    2 dec 2008
    Berichten:
    1.388
    even een kickje, niemand die weet waardoor dit komt?
     
  6. madmax78

    madmax78 Senior Member

    Sinds:
    27 jul 2006
    Berichten:
    110
    Helaas een bekend probleem met de horizon box ( en ook meerdere gebruikers met Mac ) : http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=45128.0

    Zoals je in deze topic kan lezen is voorlopig de enigste oplossing alles aansluiten via scart. Ik weet dat het eigelijk geen oplossing is, wordt afwachten op nieuwe firmware van de Horizonbox, Philips en Mac.
     
  7. Jerome naam

    Jerome naam Member

    Sinds:
    15 sep 2018
    Berichten:
    2
    https://philips-tvconsumercare.kxondemand.com/portal/nl/Faq/All/2932
     
  8. Jerome naam

    Jerome naam Member

    Sinds:
    15 sep 2018
    Berichten:
    2
  9. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.231
    Dat kun je beter niet doen als de apparaten aan staan, is een redelijke kans dat je daar de HDMI mee beschadigt.
     
  10. TJM de Groot

    TJM de Groot Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    748
    Een topic uit 2012 :confused: de kans is groot dat de beste man allang een andere tv of horizonbox heeft. :D